Σάββατο 19 Μαΐου 2018




Ἀνελήφθης ἐν δόξῃ, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, 
χαροποιήσας τοὺς Μαθητάς, τὴ ἐπαγγελία τοῦ ἁγίου Πνεύματος, 
βεβαιωθέντων αὐτῶν διὰ τῆς εὐλογίας, 
ὅτι σὺ εἰ ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, ὁ λυτρωτὴς τοῦ κόσμου

Εικόνα διττής δομής στο Μουσείο εκκλησιαστικής τέχνης Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου .

Στο πάνω μέρος της εικονίζεται ο Χριστός να ανέρχεται στους ουρανούς μέσα σε στρογγυλή ακτινωτή δόξα που την κρατούν δύο άγγελοι. Το δεξί του χέρι είναι ανασηκωμένο στο πλάι, ενώ στο αριστερό κρατάει ειλητάριο κλειστό. Στο κάτω τμήμα της εικόνας στο κέντρο βρίσκεται η Παναγία σε στάση δέησης να πλαισιώνεται από δύο αγγέλους και τους αποστόλους. Στο πλευρό της βρίσκονται οι δύο κορυφαίοι απόστολοι Πέτρος και Παύλος. Η εικόνα βασίζεται σε πρότυπα παλαιολόγειας εποχής, όπως αυτά αποκρυσταλλώθηκαν από τους κρητικούς αγιογράφους του 15ου αι.



Δ Ι Α Β Α Σ Τ Ε




γιά τόν Ἁγιο Πατρίκιο (παρακάτω)

ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ

СТРАДАЊЕ СВЕТОГ СВЕШТЕНОМУЧЕНИКА ПАТРИКИЈА,
ЕПИСКОПА БРУСКОГ И СА ЊИМ ТРИ ПРЕЗВИТЕРА:
АКАКИЈА, МЕНАНДРА И ПОЛИЕНА


ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ

Viaţa Sfântului Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusiei



Άγιοι Πατρίκιος επίσκοπος Προύσας, Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος



Eις τον Πατρίκιον.
Ἐφεῦρε Πατρίκιος ἐκτμηθεὶς κλέος,
Ὑπὲρ κλέος πᾶν γηΐνων πατρικίων.

Eις τον Aκάκιον.
Kαλού μετέσχες Aκάκιε του τέλους,
Aθλητικόν γαρ τούτο σοι διά ξίφους.

Eις τον Mένανδρον και Πολύαινον.
Πολύαινος Mένανδρος εκτετμημένοι,
Πολλών επαίνων αξιούσθων αξίως.

Ἐννεακαιδεκάτῃ τάμε Πατρίκιον ξίφος ὀξὺ.










СВЯЩЕННОМУЧЕНИК ПАТРИКИЙ ПРУССКИЙ
Церковь Симеона Богоприимца
 в Зверине монастыре в Новгороде
Άγιος Πατρίκιος επίσκοπος Προύσας
Τοιχογραφία (Fresco) 
στον Ιερό Ναό τού Συμεών τού Θεοδόχου
 τής Ιεράς Μονής Ζβερίν-Πορόβσκι 
στο Βελίκι Νόβγκοροντ. Ρωσία



Βιογραφία

Οι άριστες θεολογικές του γνώσεις, αλλά και η θερμή του πίστη, ανέδειξαν τον Πατρίκιο επίσκοπο Προύσσης. Η θέση αυτή για τον Πατρίκιο υπήρξε πνευματικό φρούριο για την υπεράσπιση του Ευαγγελίου και ορμητήριο για την πάταξη της ειδωλολατρικής πλάνης. Στην αποστολική του αυτή εργασία δε θέλησε να είναι μόνος. Είχε μαζί του και τρεις πρόθυμους συνεργάτες, τον Ακάκιο, το Μένανδρο και τον Πολύαινο. Μαζί τους ο Πατρίκιος έφερε στη χριστιανική πίστη πολλούς ειδωλολάτρες. Αυτό, όμως, καταγγέλθηκε στον άρχοντα Ιουλιανό τον Υπατικό, και αμέσως συνελήφθησαν. Ο άρχοντας με φιλοσοφικές συζητήσεις προσπάθησε να πείσει τον Πατρίκιο ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός. Ο Πατρίκιος, με τη ρητορική δεινότητα και την άριστη θεολογική κατάρτιση που διέθετε, ανέτρεψε το ένα μετά το άλλο τα επιχειρήματα του Ιουλιανού. Αυτός, βλέποντας την ιδεολογική συντριβή του από το χριστιανό διδάσκαλο, διέταξε και αποκεφάλισαν τον Πατρίκιο με τους τρεις συνεργάτες του.







Минологий (сщмч. Патрикий). 
Фреска церкви Благовещения. Грачаница. 
Косово. Сербия. Около 1318 г
Μηνολόγιο ( Άγιος Πατρίκιος)
Τοιχογραφία τού έτους 1318 μ.Χ. 
στην  Εκκλησία τού Ευαγγελισμού τής Θεοτόκου
 τής Ιεράς Μονής Γκρατσάνιτσα. Σερβία (Κόσοβο).






Патрикий еп. Прусский, пресвитеры Акакий
, Менандр и Полиен Прусские, сщмч. (19 мая)
Менологий  16 -19 мая; Византия. Греция; XIV в.; 
памятник: Византийский менологий (Byzantine illumination Menologion); 
10 x 13 см.; местонахождение: Англия. Оксфорд. Бодлеанская Библиотека 
(Bodleian Librry)
Άγιοι Πατρίκιος επίσκοπος Προύσας, Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος
Βυζαντινό Μηνολόγιο τού Μαίου (16 - 19)  τού 14ου αιώνα μ.Χ.
 και ευρίσκεται Αγγλία. Βιβλιοθήκη Bodleian στην Οξφόρδη. Αγγλία










Scene din viața Sfântului Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei. Prăznuirea sa de către Biserica Ortodoxă se face la data de 19 mai – Icoană sec. XVI, Rusia, Vezi Album „Le icone della grande Novgorod”, Biblioteca Ecumenică „Dumitru Stăniloae”, Iași
Σκηνές από το βίο του Αγίου Πατρικίου Μάρτυρα Επίσκοπος Προύσας. Πανήγυρις του από την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι στις 19 Μαΐου - Icon sec. XVI, Ρωσία, Album "Le Icone della grande Νόβγκοροντ" Οικουμενική Βιβλιοθήκη "Dumitru Στανιλοάε" Ιάσιο




Священномученик Патрикий, епископ Прусский. Византийская миниатюра XI века.
Ιερομάρτυς Πατρίκιος, Επίσκοπος Προύσας. 
Βυζαντινή μικρογραφία του 11ου αιώνα μ.Χ.





ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.Άγια λείψανα του Αγίου Ερμολάου, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά, του Αγίου Γρηγορίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Ε', του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, του Αγίου Μάρτυρος Μάμαντος, του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, των Αγίων Πέντε Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Μαρδαρίου, Ευγενίου και Ορέστου, του Αγίου Οσιομάρτυρος Ιακώβου του Ιβηροσκητιώτου, του Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Αγίου Ευσταθίου, του Αγίου Γεωργίου του Νέου, της Αγίας Βαρβάρας, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Πατρικίου, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου κ.ά.




Ἀπολυτίκιον 

Ἦχος δ'. Ταχύ προκατάλαβε.

Τετράς θεοφόρητος, Ἱεραρχῶν ἱερῶν, Τριάδα τὴν ἂκτιστον, κατ’ ἐναντίον ἐχθρῶν, πανσόφως ἐκήρυξε, Πατρίκιος ὁ τῆς Προύσης, θεηγόρος ποιμάντωρ, Ἀκάκιος σὺν Μενάνδρῳ, καὶ Πολύαινος ἃμα· διὸ καὶ ὡς ἀθλήσαντες, δόξης ἠξιώθησαν.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ'. Ταχύ προκατάλαβε.

Οἱ Μάρτυρες σου Κύριε, ἐν τῇ ἀθλήσει αὐτῶν, τὸ στέφος ἐκομίσαντο τῆς ἀφθαρσίας, ἐκ σοῦ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν· σχόντες γὰρ τὴν ἰσχύν σου, τοὺς τυράννους καθεῖλον· ἔθραυσαν καὶ δαιμόνων τὰ ἀνίσχυρα θράση. Αὐτῶν ταῖς ἱκεσίαις Χριστὲ ὁ Θεός, σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν.


Минея - Май (фрагмент). Икона. Русь. Начало XVII в. Церковно-Археологический Кабинет Московской Духовной Академии.
Μηναῖο - Μάιος (τεμάχιο). Εἰκονίδιο στίς ἀρχές τοῦ 17ου αἰώνα μ.Χ. στήνἘκκλησία καί τό Αρχαιολογικό Μουσεῖο τῆς Θεολογικῆς Ἀκαδημίας τῆς Μόσχας .



Κοντάκιον

Ἦχος πλ. δ'. Ὡς ἀπαρχὰς.

Ὡς ἱερὸν κειμήλιον, τοῦ Ἰησοῦ Πατρίκιε, ἡ Ἐκκλησία λαβοῦσα τὸ σῶμά σου, ἀγαλλομένη κράζει σοι. Διὰ σοὺ ἅπας κόσμος, ἐν εἰρήνῃ βαθεία διαφυλάττεται, ἐξ αἰρέσεως πάσης ἀλώβητος καὶ ἀήττητος.





ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ

СТРАДАЊЕ СВЕТОГ СВЕШТЕНОМУЧЕНИКА ПАТРИКИЈА,
ЕПИСКОПА БРУСКОГ И СА ЊИМ ТРИ ПРЕЗВИТЕРА:
АКАКИЈА, МЕНАНДРА И ПОЛИЕНА

(σέ μετάφραση google)

Ιερομάρτυρος Επίσκοπος Patrikije Bruski, με τρεις πρεσβύτερος
Ιερομάρτυρος Επίσκοπος Patrikije Bruski, με τρεις πρεσβύτερος, ακακία, Menandro και πολυένια. Έχασαν τη ζωή τους για την πίστη του Χριστού κατά τη στιγμή της Ιουλιανός ο Παραβάτης στις ασιατικές Brusa. Imperial διοικητής Junius φέρει αυτές τις αγίων στο ζεστό νερό Patrikije και ρώτησε: «Ποιος δημιούργησε αυτό το φαρμακευτικό το νερό, δεν είναι θεοί μας Eskulap και άλλους, τους οποίους λατρεύουμε;" Απάντηση ιερό Patrikije: "σας θεούς, δαίμονες, και αυτό το νερό και όλα άλλοι έκανε ο Χριστός ο Κύριος και Θεός μας. " Στη συνέχεια, ο κυβερνήτης ρώτησε: "Και έκανε ο Χριστός σας θα μας σώσει, αν έχω ρίξει σε αυτό το ζεστό νερό;» Απαντήσεις άγιος: «Αν θέλει, μπορεί να με κρατήσει συνολικά και σώος, αν και θα ήθελα να επιλύσει στο νερό αυτής της περιόδου της ζωής, θα ζήσει με τον Χριστό για πάντα? αλλά ας είναι για μένα άγιο θέλημά Του, χωρίς την οποία δεν είναι μια τρίχα δεν θα χάσουμε το κεφάλι του ανθρώπου! »Ακούγοντας αυτό ο κυβερνήτης κάνει αυτό Patrikije ρίχνονται στο νερό που βράζει. Prsnuše ζεστό στάζει σε όλη τη χώρα, και πολλοί οργισμένοι ožegoše το παρόν, δεν άγιος του Θεού, στη γλώσσα των οποίων ήταν σταθερή προσευχή, παρέμεινε σώος σαν να στέκεται στο κρύο νερό. Βλέποντας αυτό, ο κυβερνήτης μανία της ντροπής και το κάνουμε αυτό, και ο Πάτρικ και άλλοι τρεις πρεσβύτερος το κεφάλι τμήμα του με ένα τσεκούρι. Στη συνέχεια Φιλανθρωπική αυτές τις οπαδοί του Χριστού očitaše προσευχή και που το κεφάλι της κάτω από το dželatsku τσεκούρι. Όταν τα κεφάλια τους είχαν κόψει, χαρούμενος ψυχές τους ανεβαίνουν στο βασίλειο του φωτός του Χριστού να βασιλεύει για πάντα.

STRADANJE ST μάρτυρας Patrikije,
EPISKOPA BRUSKOG με τον πρεσβύτερο TRI:
Acacia, πολυ μου Menandro

Επισκοπικός θρόνος του Αγίου Patrikije ήταν στην Προύσα (ή Πρώσους) σε Vitinijiu. Κήρυξε δημοσίως την πίστη του Χριστού, μια izobličavaše παραπλανητική εθνών, και πολλοί ειδωλολάτρες να μιλάμε για τον Χριστό Θεό. Θα ήταν, επομένως, να πιαστεί από τα έθνη, μαζί με τρεις πρεσβύτερος: ακακίας, Menandro και πολυένια, και ενώπιον του isleđenje πολύ ζήλο ειδωλολάτρες, αντιβασιλέας της αυτοκρατορικής vitinijskog Ιούλιο. Πηγαίνοντας στο ζεστό νερό, Julius τον διέταξε να ζήσουν μια χριστιανική επίσκοπος και πρεσβύτερος τρεις, αλυσοδεμένοι σε σιδερένιες αλυσίδες. Ερχόμενοι στο ζεστό νερό και okupavši σε αυτές για την υγεία, Julius πρόσφερε θυσία στο θεό απαίσιο και αποτρόπαιο Asklipiju θεά τους Σωτηρία. Στη συνέχεια, SEVS το δικαστήριο, που θα διεξαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου επίσκοποι Patrikije τρεις πρεσβύτερος, και είπε προς αυτόν, Συ ανόητος, οι οποίοι πιστεύουν παράλογο μύθους και επικαλούνται το Χριστό, να δούμε ποια είναι η παντοδυναμία των θεών μας! Κοίτα τι έδωσαν lečilačku αναγκάσει ζεστά νερά για την υγεία του μας! Και στην πρώτη θέση, έτσι πόσες δυνάμεις και ποια είναι η χάρη του πατέρα μας Asklipija! Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τα δεσμά και την αγωνία, και να ζήσουν ειρηνικά στην πατρίδα τους, πέφτουν προς τα κάτω πριν από αυτόν, τον προσκύνησαν με μια ήρεμη προσευχή και να προσφέρει τη θυσία του.

Sveti Patrikije είπε: O, πόσα δεινά θα προφέρεται η λέξη με λίγα λόγια, αντιβασιλείς του! Regent τον θυμωμένα είπε: Τι είδους κακό λέω, γιατί μου-που χρησιμοποιείται, φουκαράς; Εσείς και οφείλω να ομολογήσω αυτό που είναι αυτονόητο, χωρίς δόλο και εξαπάτηση: Δεν βλέπετε με τα μάτια σας, τα οποία επούλωση από αυτά τα νερά παντοδύναμη δύναμη των θεών μας; Sveti Patrikije απάντησε Presvetli αντιβασιλείς, αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια για την καταγωγή, τη ροή και έκτακτης ανάγκης lečilačkoj αυτά ζεστά νερά, εγώ θα σας δείξει, αν συμφωνείτε να με ακούσετε μειλίχια. Κυβερνήτη τον ίδιο, είπε: Αν και δεν περιμένω τίποτα από εσάς εκτός από krasnorečivih basana, αν μιλάμε, να ακούσω τι έχετε να πείτε. Ο άγιος απάντησε: Μην μύθους, αλλά οφείλω να σας πω την αλήθεια. Ο κυβερνήτης είπε, Τι άλλο προέλευση ζεστό νερό μπορεί να δείξει εκτός από αναγκάσουν τους θεούς μας; Ο άγιος απάντησε: Είμαι Χριστιανός, και ο καθένας που πρεσβεύει τον Χριστιανισμό και την ιερότητα αυτής της σφαγής είναι ο μόνος αληθινός Θεός, το μυαλό σας μπορεί να ξέρει τα μυστικά του Θεού. Γι 'αυτό, αν και είμαι ασεβείς, όμως, που εκδηλώνουν τον εαυτό του έναν υπηρέτη του Χριστού, δεν μπορώ να σας πω την αλήθεια για αυτά τα νερά. Ο κυβερνήτης τον ρώτησε: Αλλά ποιος θα ήταν τόσο τολμηρή και παράλογη, ότι ο ίδιος θεωρείται σοφότεροι από τους φιλοσόφους μας; Ο άγιος απάντησε: Σοφία του κόσμου - είναι ανοησία με τον Θεό, γι 'αυτό είναι γραμμένο, πιάνει ο σοφός στη δική τους πονηριά (1 Κορ 3, 19).. Χριστού του Κυρίου μας, γιορτάζει τον πατέρα του, λέει: Εγώ σας επαινέσω, Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, ότι εσύ hast έκρυψε αυτά τα πράγματα από τους σοφούς και να τους βρει ένα λογικό διάστημα (Λκ 10, 21).. Ο απόστολος λέει: Δεν ξέρω την αλήθεια, γιατί αν είχαν γνωστό, δεν θα είχαν σταυρωθεί ο Κύριος της δόξας (1 Κορ. 2: 8).

Ο κυβερνήτης είπε στον άγιο: Μιλάς κάποια μεγάλα πράγματα, αλλά αφάνταστη. Τότε θα πρέπει να σας πω, επίσης, των οποίων η δύναμη και κλιματισμού την πορεία του ζεστού νερού και έχουν τέτοια ζέστη; Όσο για μένα, πιστεύω ακράδαντα αποδίδουν αντανάκλαση των θεών μας, ο οποίος θέλει με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει την υγεία του ανθρώπου.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα αυτό, ο άγιος Χρίστοφ Patrikije κυβερνήτης είπε: Πριν σταματήσουμε να μιλάμε, να κάνει αντιβασιλείς για να καταργήσετε αυτό το φράκτη [4], για όλους να ακούσουν τα λόγια μου. - Και ο κυβερνήτης διέταξε φράχτη αφαιρείται, και οι άνθρωποι συναντιούνται σε όλη την πόλη. Στη συνέχεια, άγιος Stade veleglasno πω το εξής: φωτιά και το νερό δημιούργησε τον μονογενή Υιό του από το τίποτα το ίδιο Παντοδύναμος και αιώνιο Θεό, ο οποίος είναι ο Δημιουργός και η ανθρώπινη φυλή. Από την λέξη της φωτιάς που έκανε το φως, τον ήλιο και άλλα φώτα, και αποδίδεται μία φορά για να φωτίζει το βράδυ, και άλλοι σε έντονο φως της ημέρας. Επειδή στη δημιουργία της συνολικής ουσίας πανίσχυρη δύναμη Του απλώνεται όσο ήθελε. Από νερό στο πρόσωπό στερέωμα, και τα θεμέλια της γης πάνω στο νερό. svepredznajućim του σε δεύτερη δομές σκέψης στον ουρανό και στη γη, χωρίς την οποία είναι αδύνατο να ζήσει ένας άνθρωπος, τον οποίο imade δημιουργήσει άμεσα. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα μετατρέψει τον έκανε τον εξοργίσουν τους ανθρώπους, και ο Θεός σου, ο Δημιουργός, απορρίπτοντας σεβασμό για τον αληθινό Θεό, έκανε τον εαυτό του bezdahne ειδώλων και τη λατρεία τους, επειδή βρήκε δύο μέρη όπου οι άνθρωποι θα απομακρυνθούν μετά το τέλος της επίγειας ζωής του. Η πρώτη θέση που λάμπει το αιώνιο φως και να συμπληρώσετε άφθονα και τεράστια καλό? ένα διαφορετικό μέρος γεμάτο με ένα αδιαφανές σκότος, άσβεστη φωτιά και αιώνιο μαρτύριο? Κατά την πρώτη, φωτεινό χώρο preseljavaće εκείνους που είναι συντονισμένοι στο να Τον πληρώντας τις εντολές Του, και το δεύτερο, το σκοτεινό εκτοξευτές μέρος όσοι πονηρά ζωή τους είναι ο δημιουργός του θυμού σας και να κερδίσει ο ίδιος μια ποινή. Εκείνοι που είναι σε ένα φωτεινό χώρο, θα ζήσει την αθάνατη ζωή σε μια συνεχή και άπειρη χαρά, και είναι σε ένα σκοτεινό μέρος βλεννικό συνεχώς μέσα από τις ατελείωτες αιώνες. Με τη λήψη φωτιά από το νερό και το φως από το σκοτάδι, ο Δημιουργός αντιμετωπίζει ειδικά για κάθε μία από αυτές και κάθε διέταξε ένα ιδιωτικό χώρο. Φωτιά και το νερό, και είναι πάνω από τον ουρανό και κάτω από τη γη? το νερό που μπορεί να δει κανείς στο έδαφος, συγκεντρώθηκαν σε τους διαγράψετε sitemgr, κάλεσε τη θάλασσα, και ένα που είναι κάτω από το έδαφος που ονομάζεται Άβυσσος? από αυτό το απύθμενο ανάγκη για τους ανθρώπους και όλα τα έμβια όντα που ζουν στη γη, αποστέλλονται μέσα από το νερό, όπως το στήθος της Γης μέσα από τους σωλήνες του νερού, η οποία, χτυπά την επιφάνεια της γης, της εκπαίδευσης ή των πόρων, ή σπασμένα, ή το ποτάμι. Ένα από αυτά τα νερά, η οποία με τη ροή υπόγεια περάσματα του κοντά στον υπόγειο φωτιά, να ζεσταθεί και να σπάσει την καυτή επιφάνεια? και εκείνων που ρέουν μακριά από τις φλόγες ξεσπάσει στην επιφάνεια κρύο. Αυτά τα ζεστά νερά είναι τόσο ζεστό κατά τη διάρκεια της προσέγγιση η φωτιά η οποία είναι κάτω από τη γη? και σε ορισμένα σημεία υπάρχουν πολύ άβυσσο του κρύου νερού, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε πάγο, όπως διαπιστώθηκε στη μακρινή απόσταση από τη φωτιά. Η υπόγεια πυρκαγιά αποφασισμένοι να βασανίσουν κακούς ψυχή? ένα preispodnja νερό που μετατράπηκε σε πάγο, που ονομάζεται πέτρας, η οποία θα είναι θεοί σας και τους οπαδούς τους να πάρει ατελείωτες μαρτύριο, ως μία από τις στιχουργός σας τραγουδά, λέγοντας ότι «τα πέρατα της γης και της θάλασσας δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα πιο απόμακρα τοπία, όπου Ιαπετός και ο Κρόνος (αυτά είναι τα ονόματα των θεών σας) δεν μπορεί να razonođuju το φωτεινό ήλιο λάμψη ή ψυχρός ανέμους "? Με άλλα λόγια: οι θεοί σας που κατοικούν στο σκοτάδι και το ταρτάρ, δεν λάμπει και δροσερό φως του ήλιου? και εκείνους που είναι στη φωτιά, δεν άνεμος δροσίζει. Πέτρας βρίσκεται κάτω από τη γη, όπως βαθύτερα από την άβυσσο όλων των άλλων, όσο οι ουρανοί είναι υψηλότεροι από το ύψος όλης της γης. Μια χώρα που είναι κάτω από την πυρκαγιά που παρασκευάζονται για τους ασεβείς, επιβεβαίωσε με έναν ορισμένο τρόπο, και ότι η πυρκαγιά που στη Σικελία έξω από τη χώρα.

Αφού άκουσε αυτά τα λόγια του αγίου, ο κυβερνήτης τον ρώτησε: Έτσι, ο Χριστός σας sazdatelj όλα αυτά τα πράγματα που μιλάμε; Sveti Patrikije είπε, Σίγουρα, ο Χριστός sazdatelj συνολική ουσίας, και όχι κάποιος άλλος: γι 'αυτό είναι γραμμένο: Όλα ήρθε να είναι, και χωρίς Αυτόν τίποτα δεν γίνεται που έγιναν (Ιωάν. 1: 3)? Και πάλι, οι θεοί των εθνών είναι δαιμόνια, αλλά ο Κύριος τον ουρανό (Ps 95:. 5). Ο κυβερνήτης ζήτησε και πάλι αγίους: Ο Χριστός, μπορείτε να καλέσετε τον Δημιουργό των ουρανών; Ο άγιος απάντησε: Ναι, καλώ τον Χριστό, επειδή είναι γραμμένο: Επιτρέψτε μου να δούμε τους ουρανούς, το έργο των δακτύλων σου, το φεγγάρι και τα αστέρια, που έχετε δημιουργήσει (Ψαλμ. 8: 4). Ο κυβερνήτης είπε, και αν έχω ρίξει σε βραστό νερό, του οποίου ο Δημιουργός σας καλέσει ο Χριστός, δεν είναι θεοί μας, αν αυτό Χριστού διατηρήσει αλώβητο από τη θερμότητα του; Ο άγιος απάντησε: Ξέρω τη δύναμη του Χριστού μου? Ξέρω ότι μπορείς, αν θέλει να κρατήσει ανέπαφη και αβλαβής από αυτά τα νερά. Αλλά θα ήθελα να χρησιμοποιούν αυτά τα νερά πάρει αυτό το προσωρινό ζωή, ότι θα ζήσει για πάντα με τον Χριστό. Ωστόσο, πρέπει να γίνει δεν είναι δικό μου, αλλά άγιο θέλημά Του, χωρίς την οποία δεν μια τρίχα από το κεφάλι του ανθρώπου δεν είναι απόβλητα, δεν πουλιά στο δίκτυο δεν μειώνεται. Αλλά ας όλοι όσοι τώρα ακούω αυτά τα λόγια μου, ένα ασφαλές μέρος ξέρουν ότι εκείνοι που είναι μαζί σας λατρεύουν μια νεκρή πέτρα όπως ο Θεός περιμένει αιώνια μαρτύριο στον Άδη άσβεστη φωτιά και το preispodnjem ταρτάρ.

Την άκουσε αυτό, ο κυβερνήτης Ιούλιος συγκρούεται ισχυρή αγανάκτηση, και αυτός αμέσως διέταξε ότι ο άγιος έγδυσαν και ρίχνονται σε μόλις πίσω από όπου το καυτό νερό. Ρίχνονται στο νερό, ο άγιος φώναξε, λέγοντας: Κύριε Ιησού Χριστέ, να με βοηθήσει, δούλός σου! - Και όταν έπεσε στο νερό, το νερό που στάζει από πηγές prsnuše, ήταν θερμότερο από μια σπίθα της φωτιάς, και πέφτει σε εκείνους που στέκονταν γύρω, ήταν πολύ opekoše τους. Ένας ιερός Patrikije στάθηκε αλώβητη σε καυτό νερό όπως στο ζεστό και likovaše δοξάζοντας Χριστού του Θεού.

Αυτό είναι ακόμη πιο μανία κυβερνήτη, και διέταξε οι στρατιώτες στους αγίους αφαιρεθεί από το νερό και το κεφάλι του κόβουν με ένα τσεκούρι, καθώς και τρεις από πρεσβυτέρου του. Εάν διοριστεί posečenja Χρίστοφ ομολογητής και μάρτυρας σήκωσε τα χέρια του προς τον ουρανό και είπε, ο Θεός, Φροντίδα και Κύριος των πάντων, ο οποίος με τη δύναμή του να κρατήσει όλη τη δημιουργία ορατά και τα αόρατα, να με ακούσει τα πάντα Αυτό πραγματικά θυμίζει ότι εσείς και το ζεστό νερό που δημιουργείται η σωτηρία των δικαίων και των ασεβών, τιμωρία, predstani για μένα τώρα που πεθαίνω για τη λατρεία σου!

Όταν είχε τελειώσει την προσευχή, ο άγιος prekloni κόσμο το κεφάλι του κάτω από το τσεκούρι, και καταλήγει ένα μάρτυρα. Στη συνέχεια, το τσεκούρι έκοψε το κεφάλι μου και τρεις από το ιερό πρεσβυτέρου του: Akaka, Menandro και πολυένια, και όλοι μαζί predstadoše Χριστού προς τον Θεό στην δόξα των αγίων. Sveti Patrikije με τους υπηρέτες του να υποφέρει το δέκατο ένατο του [7] Μαΐου, και την ηλικία των νίκης διακοσμήσεις στεφάνι από τον Ιησού Χριστό τον Κύριό μας, ο οποίος μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα, είναι τιμή και δόξα, τώρα και πάντα και σε όλες τις ηλικίες, αμήν.



ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ

Viaţa Sfântului Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusiei



Αγίου Πατρικίου ήταν έδρα Πρώσος πόλης επισκόπου της βιθυνικού χώρας. Εκεί κήρυττε πίστη στον Χριστό, λέγοντας elinească σφάλματος και γυρίζοντας πολλά μακριά από τη λατρεία των ειδώλων στον Χριστό Θεό. Ως εκ τούτου, Pagan πιάστηκε με τρεις ιερείς - Ακάκιος, Μένανδρος και polyenic και της έρευνας έφεραν τον Ιούλιο, Iulian και βιθυνική υπηρέτης osârdnic οι περισσότεροι από τους δαίμονες. Και αυτό με τη μετάβαση σε θερμότερα νερά, διέταξε να δεσμεύεται με σιδερένιες αλυσίδες στη χριστιανική επίσκοπο και τους ιερείς του και να πάει μετά από μόνη της. Και φτάνοντας τα ζεστά νερά και την υγεία κολύμβησης, θυσίες για να τον κακό θεό Asclipie άσχημο θεά Σωτήρα. Στη συνέχεια κάθεται σε κρίση και την τοποθέτηση του στον ιερέα Patrick με τους ιερείς του, τους είπε: «Ο ανόητος, ο οποίος ένωσε τις ιστορίες που αποκαλεί τον Χριστό μάταια και να δούμε πόσο μεγάλο είναι τη δύναμη των θεών μας; Δείτε τι είδους θεραπευτική εργασία τους έδωσε ζεστό νερό για την υγεία μας; Αλλά πρώτα να γνωρίζουμε τι είναι δύναμη και τι είναι το δώρο του πατέρα μας, Asclipie, το οποίο μπορείτε να πέσει πριν από την ταπεινότητα, την προσευχή και θυσία, για θέλεις απαλλαγούμε από τους δεσμούς και την εργασία και να περάσουν με την ειρήνη την πατρίδα σας. "
Και του Αγίου Πατρικίου απάντησε: "Ω, πόσα κακά της sp> μας με λίγα λόγια, ighemoane." Τότε Iulian και είπε θυμωμένα: "Μπορείτε κάθαρμα, τι είδους κακό λέω στον εαυτό μου, η οποία μου με επιπλήξει Χρωστάτε ομολογούν για να είναι αληθινό, χωρίς δόλο και την εξαπάτηση, όλα τα πράγματα που έχουν δει με τα μάτια. δεν βλέπω για τον εαυτό σας τι κάνει αυτές τις θεραπευτικές ζεστά νερά, με παντοδύναμη δύναμη των θεών μας; " Ελάλησε Αγίου Πατρικίου: "Bright ighemoane, οι πρώτοι καρποί, η ροή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας από τα ύδατα αυτά, αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, εγώ θα σας πω, αν θα ακούσει ευγενικά για μένα."
Είπε στον Iulian και: «Αν και δεν μπορείτε να περιμένετε κάτι άλλο από απλά παραμύθια στολισμένο με λόγια, αλλά μιλά ήθελα να ακούσω τι λέτε." Μίλησε άγιος: «Δεν έχω να πω ιστορίες, αλλά η αλήθεια" . Είπε στον Iulian και «Έτσι ώστε είναι η αρχή αυτών ζεστά νερά, αν δεν θα έλεγα ότι είναι η δύναμη των θεών μας;» Και ο άγιος μίλησε: «Είμαι Χριστιανός και όποιος ομολογεί την αγιότητα του Χριστιανισμού και λατρεύουν τον αληθινό Θεό όλων έχει ένα μυαλό με την κατανόηση των θείων μυστηρίων, γι 'αυτό αν και είμαι ένας αμαρτωλός, αλλά είμαι ομολογώντας να είναι υπηρέτης του Χριστού, που δείχνουν την αλήθεια αυτού του νερού. " Iulian και είπε: «Ποιος θα ήταν τόσο τολμηρή και αλαζονική, πιστεύοντας ότι είναι σοφότερος από τους φιλοσόφους;"
Μίλησε άγιος, «η σοφία αυτού του κόσμου είναι ανοησία με τον Θεό, γι 'αυτό είναι γραμμένο, Αυτός που αφαιρεί τη σοφή πλήρως πονηριά τους. Και ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, δίνοντας χάρη στον Πατέρα Του, λέγοντας, εγώ θα δοξάσει, Πατέρα, Κύριε του ουρανό και τη γη, ότι εσύ hast έκρυψε αυτά τα πράγματα από τη σοφή και συνετή, και hast τους αποκάλυψε εις babes. Και πάλι ο Απόστολος λέει ότι δεν γνωρίζουν την αλήθεια ότι αν είχε γνωστό, δεν θα είχαν σταυρωθεί ο Κύριος της δόξης »Είπε να Iulian και σε αυτόν:" Μεγάλη πράγματα speakest, αλλά δεν γίνεται κατανοητό? Πες μου, αλλά με το. των οποίων η ισχύς και η σειρά της ροής αυτών ζεστά νερά και τα βράζουμε τόσο θερμά; Πιστεύω πραγματικά ότι είναι ένα σημάδι της φορώντας τη φροντίδα των θεών μας, ο οποίος ήθελε ένα τσιπ σαν αυτό, για να βοηθήσει την υγεία του ανθρώπου. " Σε αυτά ανταποκρίνονται Πάτρικ, ιερέας του Χριστού, λέγεται ότι Iulian και «Πριν ξεκινήσετε να μιλήσει, εντολή, ighemoane να αυξήσει τον περιορισμό αυτό, ότι όλα μπορεί να ακούσει τα λόγια μου." Και επιβλητική Iulian και λήφθηκε αυτόν τον περιορισμό και οι άνθρωποι γεμίζουν τον τόπο γύρω.
Έτσι άγιος άρχισε να μιλά έτσι με μεγάλη φωνή, «Φωτιά και το νερό τους έκανε από το μηδέν ίδιο τσάι, ο οποίος έκανε την ανθρωπότητα σε μονογενής Υιός, ο Παντοκράτορας, και αιώνιος Θεός Του. Έτσι, η λέξη φωτιά έκανε το φως του ήλιου και άλλα φωτιστικά και χειροτονήθηκε ως εξής: το ένα να λάμψει το βράδυ, και ένα άλλο φως με τη μέρα? γιατί εκεί ο ισχυρός τεντωμένο δύναμή του πλήρως διαπαιδαγώγηση των πάσης σαρκός, όπου Voir του ήθελε. Από τα νερά έκανε το στερέωμα του ουρανού και της γης με βάση τα ίδια νερά? σχέσεις του με τη φροντίδα και το πιο εμπρός ήξερε ότι χειροτονήθηκε όλα στον ουρανό και στη γη, χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατο να ζήσουν μαζί άνδρα, ο οποίος είχε σύντομα να χτίσει ένα.
Και γνωρίζοντας πριν ότι οι άνθρωποι που Τον εγώ θα την οργή του Παντοδύναμου Θεού, κάτοχος κατασκευή τους, και τη θέση μακριά τιμώντας τον αληθινό Θεό, κάνουν τα είδωλά τους, χωρίς ψυχή και να τους λατρεύουν, έτσι ώστε το μαγείρεμα δύο μέρη όπου οι άνθρωποι θα κινηθούν μετά από αυτή τη γήινη ζωή. Τοποθετήστε το πρώτο έχει ανάψει το αιώνιο φως και ένα γεμάτο με πλούσια και ανείπωτη καλοσύνη? και το άλλο μέρος, το ένα γεμάτο με το σκοτάδι σβηστά με άσβεστη φωτιά και δουλειές μακριά, επειδή αντί του φωτός να τεθούν εκείνοι ακούγοντας τις εντολές του, είναι sârguiesc να τον ευχαριστήσει, και στο σκοτάδι ρίξει οι ίδιοι που μέσα από το κακό ζωές τους, αναστατώνει τσάι τους και να αποκτήσουν άθλους μακριά.
Έτσι, ο οποίος θα αντικαταστήσει το φως θα ζουν σε συνεχή και ατέλειωτη χαρά με τη ζωή χωρίς τον θάνατο? και εκείνων στο σκοτεινό χώρο θα λειτουργήσει ακατάπαυστα στο απέραντο ηλικία. Δημιουργός φωτιά και το νερό που χωρίζει το φως από το σκοτάδι, και έχτισε για καθένα από αυτά, εκτός, και έτσι κάθε τους θέσει εκτός τόπου. Αλλά φωτιά και το νερό είναι τόσο ισχυρό ουρανούς πάνω και το κάτω στη γη. Έτσι, το νερό φαίνεται πάνω στη γη, που συγκεντρώθηκαν συναθροίσεις του, που ονομάζεται θάλασσα? και το υπόγειο καλείται βαθιά στα βαθιά για να στείλει το νερό από τους κόλπους της γης με την ανάγκη των ανθρώπων και τα πλάσματα να ζήσουν επί της γης, σαν από μερικούς σωλήνες που μεταφέρουν το νερό μέσα και έξω πάνω από τη γη, είναι πηγές ή πηγάδια ή ρυάκια.
Έτσι, στα ύδατα αυτά, αν τυχόν προσεγγίσεις με τη ροή φωτιά τους κάτω από αυτές της γης, λουσμένο με τη ζέστη της φωτιάς, ζεστό άνοιξη νερά? και εκείνων που έχουν τη ροή τους μακριά από τη φωτιά, εκείνοι φυσικά κρύο. Με αυτόν τον τρόπο αυτά τα νερά είναι ζεστά καθώς πλησιάζει η φωτιά κάτω από τη γη στη ροή τους. Και σε ορισμένα σημεία είναι ψυχρότερα νερά βαθιά, κατάψυξη πάγου, δεδομένου ότι είναι περισσότερο απομακρυσμένοι από την πυρκαγιά. Έτσι φωτιά κάτω από το έδαφος έχει οριστεί για τις ψυχές muncirea των ειδωλολατρών?και το νερό από κάτω, το οποίο πάγος ονομάζεται πέτρας.
Εκεί τους θεούς σου και προσκυνητές δουλειά λήψης τους, που δεν τελειώνει ποτέ, και έγραψε μερικά από τα δικά σας πράττοντες στίχους, λέγοντας: «η γη και η θάλασσα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ό, τι ακριβώς συνορεύει με το τελευταίο από αυτά ότι Ιαπετός και ο Κρόνος - αυτό είναι το όνομα των θεών σας - δεν είναι παρηγοριά από τη λάμψη φως του ήλιου, χωρίς άνεμο βουτιά ένα ". Εννοώ τους θεούς σου, είναι στο σκοτάδι και πέτρας, όχι τα φώτα ή το ηλιακό φως δεν θερμαίνεται και, όντας στην πυρκαγιά, δεν άνεμος δροσίζει. Ο Τάρταρος βρίσκεται κάτω από το έδαφος, πολύ βαθύτερη από ό, τι άλλα βάθη, καθώς οι ουρανοί πάνω από τη γη υψηλότερο από όλα τα ύψη. Και ότι η φωτιά είναι μαγειρεμένο υπόγεια για τον ακάθαρτο, θα εμπιστευτεί ακόμα και σε αυτή τη φωτιά που βγαίνει από το έδαφος στη Σικελία ".
Αυτά τα λόγια του Αγίου αυτά ακοής Iulian και ρώτησε: "Έτσι και ο Χριστός τότε η δική σας είναι ο δημιουργός όλων των πραγμάτων εκείνων που ειπώθηκε από εσάς" του Αγίου Πατρικίου απάντησε: "Πραγματικά τον Χριστό, και κανένας άλλος, είναι ο κάτοχος του κάθε σάρκα, για είναι γραμμένο: Όλα prinîr-Insul έγιναν και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έγινε και πάλι:. οι θεοί των εθνών είναι δαιμόνια:., αλλά οι ουρανοί έκανε "Στη συνέχεια, Iulian και ζήτησε για δεύτερη φορά" λέτε ότι ο Χριστός είναι ο δημιουργός του ουρανού "ο άγιοςαπάντησε:";. ο Χριστός το πω μετά από ό, τι είναι γραμμένο, ότι βλέπω τους ουρανούς, το έργον των δακτύλων σου, το φεγγάρι και τα αστέρια που εσύ τους ίδρυσε hast "
Είπε στον Iulian και «Γι 'αυτό θα σας ρίξει στο νερό ζεστό, των οποίων τσάι λένε ότι είναι ο Χριστός, δεν είναι θεοί μας, θα σας προστατεύσει τον Χριστό αλώβητος από τη θερμότητα αυτού;" Απάντηση του αγίου: "ξέρω τη δύναμη του ορυχείου Χριστού, που μπορεί βούληση, να με κρατήσει σύνολο και σώος από αυτό το νερό, και εύχομαι ότι μέσω αυτών των υδάτων, έχω λύσει αυτό το κροταφικό ζωή και κατοικούν μαζί με τον Χριστό για πάντα. αλλά όχι θέλησή μου, αλλά ιερό του να δεσμευτούν σε μένα, χωρίς την οποία καμία τρίχα πέφτει από το κεφάλι του ανθρώπου και κανένα πτηνό που αλιεύονται σε δύσκολη θέση. Έτσι, πραγματικά γνωρίζουν όλα αυτά που ακούμε τώρα τα λόγια μου ότι εκείνοι που λατρεύουν τον αναίσθητος πέτρα μαζί σας ως ένας Θεός περιμένει αιώνια δουλειά άσβεστη φωτιά κάτω από τη γη και κάτω από τον Τάρταρο. "
Μερικοί από αυτούς τους ακούσει Iulian και τον Ιούλιο, άρχισε να οργιστεί και αμέσως διέταξε τον άγιο να ρίξει 1 γκολ, ακόμα και στον τόπο όπου το νερό βγήκε από την ταραγμένη θερμότητας. Και το ιερό που πετιέται, φώναξε, λέγοντας: "Κύριε Ιησού Χριστέ, να βοηθήσει υπηρέτης σας" και αν τον έριξε και έπεσε στο νερό, τα σταγονίδια νερού που πήδηξε από τη συγκεκριμένη πηγή ήταν θερμότερο από σπίθες της φωτιάς και, σε εκείνους που στάθηκαν γύρω και τραυματίστηκαν από τον πυροβολισμό το πιπέρι. και του Αγίου Πατρικίου κάθισε στα ύδατα αυτά ως δροσιά χωρίς τραυματισμό κουάρκ περιδίνηση και υμνούν τον Χριστό Θεό. αυτό Iulian και, μετατρέπεται σε περισσότερο θυμό , διέταξε τους στρατιώτες για να αφαιρέσετε το αγίασμα και να κόψει το κεφάλι του με ένα τσεκούρι, αλλά και ιερείς του.
Έτσι, το ντους στην εξομολόγος κοπής και μάρτυρας του Χριστού και σήκωσε τα χέρια του προς τον ουρανό και είπε: «Ο Θεός, Βασιλιάς και άρχοντας απ 'όλα, και οι οποίοι διατηρούν με όλη σου είναι το δει και αόρατο ακροατή του όλοι είστε καλώντας σένα πραγματικά, ότι αυτά τα ζεστά νερά, η σωτηρία των δικαίων και την τιμωρία των ειδωλολατρών που έχετε δημιουργήσει, μπορείτε τώρα να σταθεί χιλιάδες πρόσωπο του θανάτου πλήρως ομολογία Tale ". στη συνέχεια, τελειώνει την προσευχή του, έσκυψε ιερό κεφάλι του για να κόψει, και έτσι τελείωσε το τσεκούρι μαζί του είχαν κοπεί και τρεις ιερείς της: Ακάκιο, Μένανδρος και polyenic, και σε όλο το μήκος στάθηκε πριν από τον Χριστό τον Θεό, τη δόξα των αγίων. έτσι, του Αγίου Πατρικίου σκοτώθηκε από τους συναδέλφους υπαλλήλους, δεκαεννέα ημέρες του Μαΐου, παίρνοντας το στέμμα η τιμή της νίκης στον Ιησού Χριστό τον Κύριό μας, τον οποίο, μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα, οφείλεται τιμή και δόξα και τη λατρεία, τώρα και για πάντα και για πάντα. Αμήν.



(μετάφραση Google)

Βίοι των Αγίων


Τό μαρτύριο τού αγίου μάρτυρος Πατρίκιου και μαζί του τρεις πρεσβύτεροι: Ακάκια, Μενάνδρας και Πολίεν


Μνήμη 19 Μαΐου
Ο επισκοπικός θρόνος της Αγίας Πατρικίας ήταν στην πόλη της Πρωσίας στη Βιθυνία 3296 . Μόλις απεκάλυψε ανοιχτά τα λάθη των Εθνικών και κήρυξε την πίστη του Χριστού, το κήρυγμά του γύρισε πολλούς ειδωλολάτρες στον Χριστό.για το οποίο είχε ληφθεί, μαζί με Εθνικούς τρεις γέροντες - Ακακίου, Μενάνδρου και πολυένια, και παρουσιάστηκε για ανάκριση από vifiniyskomu procurator Τζούλια, επιμελής υπηρέτης των ειδώλων. Αυτό το τελευταίο, πηγαίνοντας εκείνη τη στιγμή στις θερμές πηγές του 3297 , διέταξε τον Χριστιανό επίσκοπο και τους πρεσβυτέρους του, οι οποίοι φυλακίστηκαν σε αλυσίδες σιδήρου, να τους οδηγήσουν. Φτάνοντας στις πηγές και λουσμένο σε αυτούς, ο Ιούλιος προσέφερε θυσίες στον ακάθαρτο θεό του Ασκληπιό 3298 και στην περίφημη θεά Σωτηριά 3299.Στη συνέχεια, αφού κάθισε στο δικαστήριο και κάλεσε τον Πατρίκιο στους Πρεσβυτέρους, ο Ιούλιος του είπε:
- Ένας τρελός που καλεί τον Χριστό και πιστεύει σε άδειες μύθους! Κοιτάξτε πόσο μεγάλη είναι η παντοδυναμία των θεών μας. Κοιτάξτε, τι είδους θεραπευτική δύναμη έδωσαν στις πηγές μας. Και πρώτα απ 'όλα, καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι η δύναμη και πόσο σπουδαίο είναι το έλεος του πατέρα μας Ασκληπιού! Αν θέλετε, για να αποφύγετε τη δουλεία και το μαρτύριο και να ζήσετε ειρηνικά στη χώρα σας, τότε, πτώση, να τον πλώρη με μια ταπεινή προσευχή και να του φέρει μια θυσία.
Ο άγιος Πατρίκιος του απάντησε αυτό:
"Ω, πόσο κακό μιλήσατε στη σύντομη ομιλία σας, hegemon!"
Ο Igemon του είπε θυμωμένα:
"Τι έλεγα στον εγκληματία;" Τι μπορείτε να με καταδικάσετε; Εσείς ο ίδιος να ομολογήσω αυτό που είναι προφανές από μόνη της, χωρίς δόλο και πονηριά: Δεν βλέπεις με τα μάτια της επούλωσης μας παραχωρήθηκε από την πηγή θερμότητας μέσα από τη δύναμη του πανίσχυρου θεών μας;
Ο Άγιος Πατρίκιος απάντησε:
- Ο άρρωστος ηγεμόνας! αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια για την προέλευση, και μετά από την πηγή τροφοδοσίας επούλωση ζεστό νερό τώρα, τότε θα σας πω για όλα αυτά, όταν καταδέχονται να με ακούσετε με πραότητα.
Ο ιγεών είπε:
"Αν και δεν νομίζω ότι άλλο να ακούσεις από εσένα άλλο από ένα μύθο γεμάτο με κατασκευές, όλα αυτά, ας ακούσω τι θέλεις να πεις."
Απάντησε ο άγιος:
"Δεν είναι μυθοπλασία, αλλά θέλω να σας πω την αλήθεια".
Ο ιγεών είπε:
"Ποια άλλη πηγή δύναμης ζεστών υδάτων θα επισημάνετε, εκτός από τη δύναμη των θεών μας;"
Ο άγιος απάντησε:
"Είμαι χριστιανός και όποιος εκδηλώνει αυτόν τον ιερό χριστιανισμό και λατρεύει τον αληθινό Θεό, μπορεί να καταλάβει τα μυστήρια του Θεού με το μυαλό του. γι 'αυτό και εγώ, αν και είμαι αμαρτωλός, αλλά, ομολογώ τον εαυτό μου στον υπηρέτη του Χριστού, ξέρω και μπορώ να σας πω την αλήθεια για αυτά τα νερά.
Ο ιγεών είπε:
"Θα είστε τόσο τολμηροί και απερίσκεπτοι να θεωρείτε τον εαυτό σας πιο έξυπνοι από τους φιλοσόφους μας;"
Απάντησε ο άγιος:
«Η σοφία αυτού του κόσμου είναι αδηφάγος ενώπιον του Θεού, όπως είναι γραμμένο · Ευχαριστεί τους σοφούς στην κακία τους» ( 1 Κορ. 3:19 ). Χριστού του Κυρίου μας, επαινώντας τον Πατέρα Του, είπε: «Σε ευχαριστώ, Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, επειδή έχετε αποκρύψει αυτά τα πράγματα από τη σοφή και κατανόηση και να τα αποκαλύψει σε babes» ( Λουκάς 10: 21 ). Και ο Απόστολος λέει: «Δεν κατάλαβαν την αλήθεια · διότι αν είχαν γνωρίσει, δεν θα είχαν σταυρώσει τον Κύριο της δόξας» ( 1 Κορινθίους 2: 8 ).
Ο ηγεμόνας είπε στον άγιο:
- Λένε ακατανόητα. Είναι καλύτερα να πούμε, σύμφωνα με τη δύναμη και την οργάνωση εκείνων που ρέουν αυτά τα ζεστά νερά; Όσο για μένα, το αποδίδω στην πρόνοια των Θεών μας, οι οποίοι, με αυτό τον τρόπο, είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους ανθρώπους.
Απαντώντας σε αυτό, ο Άγιος Πατρίκης, ο Ιεράρχης του Χριστού, είπε στον ιωανώνα:
"Πριν μιλήσω, τάξη, Ignomon, αφαιρέστε το φράχτη των 3300 , έτσι ώστε όλοι να ακούσουν τα λόγια μου."
Με εντολή του igemon, ο φράχτης αφαιρέθηκε και οι άνθρωποι γεμίζουν όλο αυτό το μέρος γύρω. Τότε ο άγιος άρχισε δυνατά να λέει τα εξής:
- Πυρκαγιά και νερό που δεν δημιουργείται από τίποτα από τον Μοναχό Γιο του Ο ίδιος παντοδύναμος και αιώνιος Θεός, ο οποίος είναι ο Δημιουργός της ανθρώπινης φυλής. Από την πυρκαγιά στο λόγο Του δημιούργησε το φως, τον ήλιο και άλλα φωτιστικά, και τους διόρισε να λάμψει με τη μέρα και τη νύχτα, με το βαθμό τεντωμένο πανίσχυρη δύναμη Του, με το οποίο ικανοποίησε Αυτόν. Από το νερό σχημάτισε το στερέωμα των ουρανών και μέσα στο νερό ίδρυσε τη γη. Με την Πρόνοια Του, ό, τι παρείχε, δημιούργησε στον ουρανό και στη γη όλα όσα δεν είναι αδύνατο να ζήσει ο άνθρωπος που δημιούργησε επίσης. Διαβλέποντας ότι δημιούργησε άνθρωποι τον προκάλεσε, τον Θεό Δημιουργό του, και αφήνοντας τη λατρεία του αληθινού Θεού, θα καθιερωθεί άψυχα είδωλα, και θα προσκυνήσουν - Είναι εξαιτίας αυτού έχει ετοιμάσει δύο μέρη όπου οι άνθρωποι θα κινηθούν μετά την επίγεια ζωή του. Η πρώτη θέση που φώτισε αιώνιο φως και έγινε πλούσια και ανείπωτο πλούτο, ενώ άλλα είναι γεμάτα με συσσωρευμένες σκοτάδι, άσβεστη φωτιά και αιώνια βάσανα? Σε ένα φωτεινό μέρος θα μετακινηθούν αυτοί που, ανταποκρινόμενοι στις εντολές Του, θα είναι ευεργετικοί γι 'Αυτόν. Σε σκοτεινό μέρος θα βυθιστούν από εκείνους που, με την κακιά τους ζωή, θα θυμούνται τον Δημιουργό και έτσι θα αξίζουν την τιμωρία. Και έτσι αυτοί που θα φιλοξενηθούν σε ένα μέρος του φωτός, θα ζήσουν αθάνατη ζωή σε συνεχή και άπειρη χαρά, και να είναι σε ένα σκοτεινό μέρος, θα υποφέρουν συνεχώς ατελείωτες ηλικιών.Διαχωρίζοντας τη φωτιά από το νερό και το φως από το σκοτάδι, ο Δημιουργός, καθένας ξεχωριστά σχηματίστηκε και ορίστηκε ο καθένας στη θέση του. Η φωτιά και το νερό βρίσκονται πάνω από το στερέωμα του ουρανού και κάτω από τη γη.Το νερό που είναι ορατό στη γη, που συλλέγεται στα δοχεία του, ονομάζεται θάλασσα ( Γένεση 1:10 ) και αυτό που βρίσκεται κάτω από τη γη ονομάζεται άβυσσο.από αυτή την άβυσσο προς όφελος των ανθρώπων που ζουν στη γη, και γενικά προς όφελος του κάθε ζωντανού νερού που αποστέλλονται μέσω των υψηλών έγκατα της γης, όπως ήταν, μέσα από τους σωλήνες του νερού? που βγαίνουν στην επιφάνεια της γης, σχηματίζουν πηγές ή πηγάδια ή ποτάμια. Εκείνα από τα νερά που ρέουν στη γη περνούν κοντά στην φωτιά, ρέουν στην επιφάνεια ζεστά, και εκείνα που ρέουν μακριά από τη φωτιά, έρχονται στην επιφάνεια του κρύου χώματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα νερά είναι ζεστά, γιατί κατά τη διάρκεια του ρεύματος τους πλησιάζουν στην υπόγεια φωτιά. υπάρχουν και άλλα μέρη στο νερό που είναι τα νεότερα, παγωμένα στον πάγο, αφού βρίσκονται μακριά από τη φωτιά. Έτσι, η υπόγεια φωτιά ανατίθεται στο μαρτύριο των ασεβών ψυχών. Τα νερά του υποκόσμου, άσκησε προσφυγή ενώπιον του πάγου, που ονομάζεται πέτρας 3301 , στην οποία οι θεοί των δικών σας και εκείνων που λάτρευαν, θα πάρετε ατελείωτες αλεύρι, καθώς και των ποιητών από σας τραγούδησε, λέγοντας: «όρια (τελικό) της γης και της θάλασσας, τίποτα άλλο, το συντομότερο τα ακραία όρια όπου ο Ιέπτης και ο Κρόνος 3302 (αυτά είναι τα ονόματα των θεών σας) δεν χαίρονται ούτε από τη λαμπρότητα του φωτεινού ήλιου ούτε από τους δροσερούς ανέμους ». με άλλα λόγια: οι θεοί σας που κατοικούν στο σκοτάδι και στην ταρτάρα, ο ήλιος δεν φωτίζει ούτε θερμαίνει τον ήλιο και ο άνεμος δεν ψύχει τους ανθρώπους που ζουν στη φωτιά. "Ο Τάρταρος, κάτω από τη γη, είναι πολύ πιο βαθιά από όλες τις άλλες άβυσες ότι ο ουρανός είναι υψηλότερος από όλα τα ύψη της γης". Και αυτό, κάτω από τη γη έτοιμη για τη φωτιά για το κακό, και αυτό επιβεβαιώνεται με βρασμό πηγές, οι οποίες στη Σικελία 3303 βγει από το έδαφος 3304 .
Ακούγοντας αυτά τα λόγια του αγίου, ο ηγεμόνας τον ρώτησε:
- Ως εκ τούτου, ο Χριστός σας είναι ο Δημιουργός όλων εκείνων των πραγμάτων για τα οποία μιλήσατε.
Ο Άγιος Πατρίκιος απάντησε:
"Πραγματικά, ο Χριστός, και όχι οποιοσδήποτε άλλος, είναι ο Δημιουργός κάθε δημιουργίας. διότι είναι γραμμένο: "Όλα έγιναν μέσω αυτού και χωρίς αυτόν δεν έγινε τίποτα που έγινε" ( Ιωάννης 1: 3 ). Και πάλι: "Διότι όλοι οι θεοί των εθνών δεν είναι τίποτε, αλλά ο Κύριος έκαμε τους ουρανούς" ( 1 Χρονικό 16:26 ).
Και ο Ίγκεμον ζήτησε πάλι από τον άγιο:
"Καλείτε τον Χριστό τον Δημιουργό των ουρανών;"
Ο άγιος απάντησε:
- Ο Χριστός, καλώ τον Δημιουργό όλων των πλασμάτων, επειδή είναι γραμμένο: «Όταν θεωρώ τους ουρανούς σου - το έργον των δακτύλων σου, το φεγγάρι και τα αστέρια, που εσύ hast χειροτονήθηκε» ( Ψαλμός 8: 4 ).
Ο ιγεών είπε:
"Και αν σας βυθώ σε αυτά τα ζεστά νερά, από τον Δημιουργό του οποίου καλείτε τον Χριστό, και όχι τους θεούς μας, ο Χριστός θα σας σώσει από τη φωτιά τους;"
Απάντησε ο άγιος:
"Ξέρω τη δύναμη του Χριστού μου. Ξέρω ότι μπορεί να με σώσει ολόκληρο και άδικο από αυτά τα νερά, αν θέλει: εγώ ο ίδιος θα ήθελα να ελευθερωθώ από την προσωρινή ζωή μέσω των υδάτων αυτών, για να ζήσω για πάντα με τον Χριστό. Παρ 'όλα αυτά, ναι, δεν είναι δική μου που εκτελείται πάνω μου, αλλά η άγια θέλησή Του, χωρίς την οποία δεν θα πέσουν τα μαλλιά από το ανθρώπινο κεφάλι, χωρίς τα οποία κανένα πτηνό δεν θα πέσει στο δίχτυ. Αλλά ας ακούσουμε όλοι τα λόγια μου τώρα που αυτοί που μαζί σας λατρεύουν μια αχαλίνωτη πέτρα, όπως ένας θεός, περιμένουν αιώνια ταλαιπωρία στην υπόγεια αδιαπέραστη φωτιά και τον απάνθρωπο Τάρταρο.
Ακούγοντας αυτό, ο ηγεμόνας ήρθε σε μεγάλη οργή και αμέσως διέταξε τον άγιο, εκθέτοντας, να ρίξει σε εκείνο τον τόπο την πηγή από την οποία βράζει το βραστό νερό. Αλλά ο Άγιος, που ρίχτηκε, φώναξε στον Θεό, λέγοντας:
"Κύριε Ιησού Χριστό, βοηθήστε με, δούλο σας!"
Όταν ο άγιος ρίχτηκε στο νερό, οι σταγόνες νερού που ράντισαν από την άνοιξη πυροδότησαν σπίθες πυρκαγιάς και, έχοντας φτάσει εκείνους που στέκονταν γύρω τους, τους προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα. Και ο άγιος Πατρίκιος παρέμεινε αβλαβμένος σε αυτά τα νερά, όπως σε δροσερό μέρος, και, χαρούμενος, εξήρε τον Χριστό Θεό.
Βλέποντας αυτούς τους βασανιστές έσκασε ακόμα πιο εξαγριωμένη. Ο ιωμόμωνας διέταξε τους στρατιώτες να βγάλουν τον άγιο έξω από το νερό και να κόψουν το κεφάλι του με το τσεκούρι μαζί με τους τρεις πρεσβύτερους.
Προετοιμάζοντας την περικοπή, τον μάρτυρα και τον εξομολόγο του Χριστού, σήκωσε τα χέρια του στον ουρανό και είπε:
- Ο Θεός, Βασιλιάς και Κύριος των πάντων, έχοντας την δική του δύναμη όλη τη δημιουργία ορατά και αόρατα, κλίση αυτί σου σε όλους, πραγματικά καλέσει σου, και το νερό έχει δημιουργήσει αυτά για τη σωτηρία των δικαίων και την τιμωρία των ασεβών! Παρουσιάστε τώρα σε μένα, στο θάνατο ως μαρτυρία της ομολογίας της πίστης σας!
Έχοντας τελειώσει την προσευχή, ο άγιος έσκυψε το άγιο κεφάλι του για να αποκεφαλιστεί και πέθανε μαρτυρικά. Useknoveny ήταν μαζί του και τα τρία του ιερού πρεσβυτέρου του Ακακίου, Μενάνδρου και Polien και συλλογικά έφερε ο Χριστός στο Θεό στην δόξα των αγίων. Δολοφονημένου ήταν επίσης του Αγίου Πατρικίου με τους υπουργούς του, το μήνα Μάιο το δέκατο ένατο ημέρα του 3305 , και έλαβε το στέμμα του τιμά τη νίκη από τον Ιησού Χριστό, τον Κύριό μας, που αρμόζει με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα, είναι τιμή και δόξα, τώρα και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

 * *

3296 
Η περιοχή του Μαλοζιανού.
3297 
Ο Igemon Julius πήγε στις θερμές πηγές με ιατρικούς σκοπούς. Αυτές οι πηγές, στην πραγματικότητα, είχαν φαρμακευτικές ιδιότητες, λόγω της ακαθαρσίας στα ύδατά τους από διάφορα ορυκτά. Πολλές τέτοιες πηγές ήταν γνωστές στην αρχαιότητα στην Ιταλία 2 στο νησί της Σικελίας.
3298 
Ο Ασκληπιός ή ο Ασκουλάπιος είναι ένας ελληνορωμαϊκός θεός που θεωρήθηκε προστάτης της ιατρικής τέχνης.
3299 
Σωτηρία με τους Έλληνες. - ο σωτήρας, - το γενικό όνομα των θεών που θεραπεύουν τις ασθένειες, σύμφωνα με τους Εθνικούς. Συνήθως αυτό το όνομα αποκτήθηκε από τις θεές Αθηνά ή Αφροδίτη.
3300 
Συνήθως, ο τόπος όπου ο ηγεμόνας κάθισε και διεξήγαγε τη δίκη των χριστιανών περιφραγμένη, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις η δίκη των χριστιανών έλαβε χώρα στην ύπαιθρο.
3301 
Αναφερόμενος στην ταρτάρα, ο Άγιος Πατρίκιος εφαρμόζει την κατανόηση των παγανιστών γύρω του και τους εξηγεί τη δική τους άποψη για την πέτρα. - Ο Τατάρ, σύμφωνα με την ιδέα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, είναι μια σκοτεινή άβυσσο, μακριά από την επιφάνεια της γης, όσο και ο ουρανός αφαιρείται από τη γη. Σύμφωνα με τους Έλληνες, η ταρτάρα περιβάλλεται από ένα τριπλό στρώμα από θολότητα και ένα τείχος σιδήρου. χρησίμευσε ως τόπος φυλάκισης για τους αναθεματισμένους θεούς.
3302 
Ο Japet είναι ένας από τους τιτάνους - τα παιδιά του Ουρανού (ουρανού) και της Γαίας (γη). Σχετικά με την αναπαράσταση της ελληνικής μυθολογίας, ο Japet (μαζί με τον Crohn) ανέβηκε στον ανώτατο θεό - τον Δία, για τον οποίο φυλακίστηκε τελευταία στην ταρτάρα. - Κρόνος - ένας αρχαίος ρωμαϊκός θεός, που θεωρείται ο προστάτης της γης και των καλλιεργειών. Σύμφωνα με την αντιπροσώπευση της ελληνικής μυθολογίας, ο Κρόνος, όπως ο Ιαπέτ, εκτοξεύτηκε από τον Δία από τον ουρανό και φυλακίστηκε για κάποιο διάστημα με πέτρα.
3303 
Σικελία - ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου, το οποίο είναι τώρα μέρος του ιταλικού βασιλείου.
3304 
Το νησί της Σικελίας οφείλεται σε περισσότερες ρωγμές και καταθλίψεις στα ασβεστολιθικά βουνά που την κάλυπταν, είχε πολλές θερμές πηγές.
3305 
Ο χρόνος του θανάτου τους είναι άγνωστος με ακρίβεια, πιστεύεται ότι ακολούθησε στα μέσα του 4ου αιώνα.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου