ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ
Η Αγία Μεγαλομάρτυς Μαρίνα είναι μία από τις δημοφιλέστερες αγίες της Ανατολής, αλλά και της Δύσης, όπου είναι γνωστή ως Μαργαρίτα η Παρθένος ή Μαργαρίτα από την Αντιόχεια της Πισιδίας.
Ο Βίος της Αγίας Μαρίνας, γραμμένος από τον στρατιώτη Θεότιμο, ο οποίος της έφερνε τροφή κατά την παραμονή της στη φυλακή, σώζεται σε αρκετά χειρόγραφα, τα αρχαιότερα των οποίων ανάγονται στον 9ο αιώνα. Εκκλησιαστικές προσωπικότητες, όπως ο 'Οσιος Νεόφυτος και ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος Κύπρου, συνέγραψαν εγκώμια και λόγο προς τιμήν της, όπου αναφέρονται στον βίο και την προσωπικότητα της. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Βίου της η Μαρίνα από την Αντιόχεια της Πισιδίας ήταν κόρη του ειδωλολάτρη ιερέα Αιδεσίου. Έμεινε ορφανή από μητέρα και ο πατέρας της εμπιστεύθηκε την ανατροφή της σε χριστιανή τροφό. Εξαιτίας της άρνησης της να παντρευτεί τον έπαρχο Ολύβριο καί να θυσιάσει στα είδωλα η Μαρίνα υπέστη μία σειρά μαρτυρίων και τελικά απεκεφαλίσθη. Η μνήμη της στην Ανατολή εορτάζεται στις 17 Ιουλίου. Η Αγία Μαρίνα είναι επίσης μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές της βυζαντινής αγιογραφίας, αφού περιλαμβάνεται συχνά στο εικονογραφικό πρόγραμμα των βυζαντινών ναών είτε ως μεμονωμένο αγιογραφικό πορτραίτο είτε σε αυτοτελή παράσταση, η οποία εικονίζει την πάλη της με τον Βεελζεβούλ.

Η λειψανοθήκη (http://leipsanothiki.blogspot.gr/ ) κάνει εδώ μία πρώτη (μερική) καταγραφή των λειψάνων της Αγίας Μαρίνας που σώζονται στον ελληνικό χώρο και ευρύτερα στον βαλκανικό. Δύο προαπαιτούμενα είναι απαραίτητα για να διαβαστεί σωστά αυτή η μερική καταγραφή:

1. Η λειψανοθήκη ( http://leipsanothiki.blogspot.gr/παρατήρησε ότι μερικές φορές, στις ανακοινώσεις των ιερών ναών για την επικείμενη άφιξη των ιερών λειψάνων της Αγίας Μαρίνας, δημοσιεύεται φωτογραφία από άλλο λείψανο (της Αγίας Μαρίνας ή άλλου αγίου), ίσως επειδή τη στιγμή της εκτύπωσης και δημοσιοποίησης της ανακοίνωσης δεν υπήρχε διαθέσιμη φωτογραφία του αναμένοντος λειψάνου της Αγίας Μαρίνας. Έτσι, είναι πιθανόν, κάποια φωτογραφία που αναρτάται εδώ να μην αντιστοιχεί ακριβώς σε κάποιο λείψανο της Αγίας Μαρίνας, παρόλες τις προσπάθειες της λειψανοθήκης για ακρίβεια.

2. Ο πολυτεμαχισμός των λειψάνων και η τοποθέτησή τους σε λειψανοθήκες που αναπαριστούν όλο το μέρος, πχ απότμημα της δεξιάς χειρός της Αγίας Μαρίνας σε λειψανοθήκη που αναπαριστά όλο το δεξί χέρι, δημιουργεί μερικά φαινομενικά προβλήματα αποδοχής. Φαίνεται να υπάρχουν περισσότερα χέρια ή κάρες από το φυσιολογικό, επειδή οι λειψανοθήκες έχουν τη μορφή του όλου μέρους του οργάνου, ενώ προσεκτικότερη έρευνα επί των οστών αποκαλύπτει ότι πρόκειται για μέρος μόνον του οργάνου του σώματος του αγίου. Η λειψανοθήκη δεν παραγνωρίζει βέβαια και το γεγονός ότι η "δημοφιλία" ενός αγίου παρήγαγε κατά τον Μεσαίωνα πλαστά, ψευδή λείψανα (χαρακτηριστικό που συναντάται κατά το πλείστον στη Λατινική Δύση) ή "ψευδώνυμα" λείψανα (: λείψανα ανώνυμων ή "μικρών" σε σπουδαιότητα αγίων "βαπτίζονταν" σε λείψανα δημοφιλών αγίων, χαρακτηριστικό που συναντάται μερικώς και στο Βυζάντιο). 

308 - Βυζαντινή ενεπίγραφη λειψανοθήκη λειψάνου της Αγίας Μαρίνας

Δείτε παρακάτω την πρώτη αυτή καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας:

          Απότμημα της δεξιάς χειρός στον Ιερό Ναό των Αγίων Μαρίνης και Αντωνίου Σερρών(εικ1)

       Απότμημα της δεξιάς χειρός στον Ιερό Ναό των Αγίων Μαρίνης και Αντωνίου Σερρών(εικ2)

            Τμήμα της κάρας της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων Ευβοίας(εικ1)

       Τμήμα της κάρας της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων Ευβοίας(εικ2)                    Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους

Απότμημα της αριστερής (;) χειρόςτης Αγίας Μαρίνας  
στην Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους 

Άγια λείψανα του Αγίου Αμφιλοχίου Ικονίου, της Αγίας Πελαγίας, του Αγίου Κυπριανού, του Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, του Αγίου Παντελεήμονος, των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου, του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, του Αγίου Ιερομάρτυρος Μοδέστου, του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Τρύφωνος, του Αγίου Προκοπίου, της Αγίας Μαρίνης, του Αγίου Παντελεήμονος, των Αγίων Δισμυρίων, του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, του Αγίου Τρύφωνος, του Αγίου Γρηγορίου της Μεγάλης Αρμενίας, της Οσίας Ευπραξίας κ.ά.
                       Απότμημα της δεξιάς χειρός στην Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου(εικ1)

                        Απότμημα της δεξιάς χειρός στην Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου(εικ2)

Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μονή
Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων Νομοῦ Αχαΐας                     Απότμημα της δεξιάς χειρός στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Θεσσαλονίκης Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου στήν πόλη Strunino τῆς Ρωσίας 


  Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό "Άγιος Σάββας", Ιάσιο, Ρουμανία(εικ1).
το λείψανο της Αγίας Μαρίνας δεξιά (αριστερά του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος). Τα λείψανα ίσως προέρχονται από την παρακάτω λειψανοθήκη που βρίσκεται στον ίδιο ναό και περιέχει λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας (δεξιά) και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος (αριστερά).

             Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό "Άγιος Σάββας", Ιάσιο, Ρουμανία(εικ2)

 Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Fetesti Suceava Ρουμανίας 

Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μονή Caldarusani Gruiu, Judetul Ilfov, Muntenia Ρουμανίας


Mănăstirea Căldărușani. În această raclă sunt aşezate spre închinare moaştele a treisprezece sfinţi: Sfântul Mucenic Arhidiacon Ştefan, Sfântul Dimitrie, Sfântul Pantelimon, Sfântul Artemie, Sfântul Lavru, Sfântul Petru, Sfântul Haralambie, Sfântul Elefterie, Sfântul Trifon, Sfânta Paraschiva, Sfânta Marina, Sfântul Teodosie, Sfântul Stelian. Pe lângă acestea este şi o bucăţică din lemnul Sfintei Cruci încadrată în metal.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ Caldarusani Gruiu, Judetul Ilfov, Muntenia Ρουμανίας  . Η Μονή Caldarusani ευρίσκεται στην άκρη των δασών Vlasiei σε μια χερσόνησο που περιβάλλεται από την όμορφη λίμνη Caldarusani, ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 Σε αυτό το κουτί τοποθετούνται για να προσκυνήσουν τα λείψανα των δεκατριών αγίων: του Αγίου Μάρτυρος Αρχιδιακόνου Στεφάνου, του Αγίου Δημητρίου, του Αγίου Παντελεήμονα, του Αγίου Αρτεμίου, του Αγίου Lavru, του Αγίου Πέτρου, Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Ελευθερίου, του Αγίου Τρύφωνα, της Αγίας Παρασκευής, της Αγίας Μαρίνας, του Αγίου Θεοδοσίου, Στ Stelian. Δίπλα τους είναι ένα κομμάτι ξύλο του Σταυρού πλαισιωμένο από μέταλλο.
Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μονή Horezu or Hurezi, περιοχή Horezu Wallachia ΡουμανίαςBiserica Sfântul Sava din Iași.  Moastele Sf. Mucenic Trifon, Sf. Mare Mucenic Marina
Αποτμήματα λειψάνων τού Αγίου Τρύφωνα και τής Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στο Ιάσιο στη Ρουμανία


   Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Διδυμοτείχου(εικ1)

     Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Διδυμοτείχου(εικ2)  Αποτμήματα λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης (αριστερά) 
και του Οσίου Νίκωνος του "Μετανοείτε" (δεξιά) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό 
Αγίου Αχιλλίου Λάρισας
Απότμημα της δεξιάς χειρός στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στη Φιλιππούπολη Βουλγαρίας (εικ1)
Απότμημα της δεξιάς χειρός στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στη Φιλιππούπολη Βουλγαρίας(εικ2)

Ὁ Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος ἔφερε ὡς δῶρο  Λείψανο τῆς Ἁγίας Μαρίνας στό ὁμώνυμο μοναστήρι ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  στο χωριό του Ρούσε Karan Varbovka. Ὁ ἐπικεφαλής τῆς Βουλγαρικῆς Ὁρθοδόξου Ἐκκλησίας ἐξέφρασε τήν ἱκανοποίησή λέγοντας στόν Ἡγούμενο, Ἀρχιμανδρίτη Αἰμιλιανό: 
"Έχουμε ἕνα τμῆμα τῶν λειψάνων τῆς Ἁγίας Μαρίνας τό ὁποῖο, λάβαμε ὡς δώρο, γιά τό μοναστήρι μας " Ἁγίας Μαρίνας " στό Karan Varbovka, τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νευροκοπίου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος έχει λάβει αὐτό τό ἱερό κειμήλιο ἀπό τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τῆς Κύπρου.

митрополит Николай посети село Труд
частица от мощите на Св. вмчца Марина, 
съхраняваща се в митрополитския храм в град Пловдив.
Μητροπολίτης Νικόλαος του Plovdiv
Απότμημα του λειψάνου τής Αγίας Μαρίνας 
που είναι αποθηκευμένο στον Μητροπολιτικό Ι.  Ναό στο Plovdiv.
Βουλγαρία 


                         Απότμημα της δεξιάς χειρός στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους                    Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ιμέρου Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στο Κέντρο Αγιολογικών Σπουδών "Όσιος Συμεών ο Μεταφραστής¨


 Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου - Αγίου Αλυπίου Αττάλειας (Τουρκία)                      Απότμημα της δεξιάς χειρός στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Κάσου(εικ1)


                      Απότμημα της δεξιάς χειρός στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Κάσου(εικ2)
                    Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών τo οποίο δωρήθηκε στον Ναό από τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ.
                       Απότμημα της δεξιάς χειρός στο Μοναστήρι της Αγίας Νάπας στην Κύπρο(εικ1)

                       Απότμημα της δεξιάς χειρός στο Μοναστήρι της Αγίας Νάπας στην Κύπρο(εικ2)                           Απότμημα της δεξιάς χειρός στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους                            Απότμημα της δεξιάς χειρός στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους                Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Αφήσου 

   


  Απότμημα της δεξιάς χειρός στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στη Μαΐστρο Αλεξανδρουπόλεως,
συγκεκριμένα ένα δάκτυλο, το οποίο δωρήθηκε στον Ιερό Ναό από μοναστήρι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου του Πατριαρχείου Ρουμανίας.
Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουλίου 2012 ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως οι ιερείς, οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου, υποδέχθηκαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού το ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίνας που μετέφερε ο Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου κ. Αιμιλιανός.

               Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης  Βρυξελλών

      Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς (Κύπρος).Τo άγιο λείψανο δωρήθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς στην Κύπρο από τον Καθηγούμενο π. Κυπριανό της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνας Άνδρου        Απότμημα λειψανου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Φάρου Αυλίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών καί Λεβαδείας

      Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Ἰερᾶς Λευκάδος

Ἀπότμημα λέιψάνου τῆς Ἁγίας Μαρίνας στό Ἱερό Ναό Ἁγίας Μαρίνας Θησείου 


Ἀπότμημα λέιψάνου τῆς Ἁγίας Μαρίνας στό Ἱερό Ναό Ἁγίας Μαρίνας Πόρρων ΠιερίαςΜεγάλη ξυλόγλυπτη λειψανοθήκη με άγια λείψανα του Κέντρου Αγιολογικών Μελετών "Όσιος Συμεών ο Μεταφραστής".

Τα άγια λείψανα της Ρωσικής Μονής Αλεξανδρο-Νιέφσκι Νοβο-Τίχβινσκι
Κατάλογος με τα λείψανα της πολυλειψανοθήκης.
Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης


Η Ιερά Γυνακεία Μονή Αλεξανδρο-Νιέφσκι Νοβο-Τίχβινσκι (Александро-Невский Ново-Тихвинский монастырь) βρίσκεται στην Αικατερινούπολη, γνωστότερη στην Ελλάδα ως Αικατερίνμπουργκ, στα Ουράλια της Ρωσίας. Η Αικατερίνμπουργκ είναι περισσότερο γνωστή για την εκτέλεση του τσάρου Νικολάου Β' της Ρωσίας και της οικογένειάς του από τους Μπολσεβίκους που έγινε σε ένα σπίτι της πόλης τον Ιούλιο του 1918.7 Δεκεμβρίου 2015, με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης.25.  Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Εκάλης


Πρώτη καταγραφή των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/26.  Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στο Αιγάλεω, μετόχι της Ιεράς Μονής Πεντέλης


Πρώτη καταγραφή των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/


27. Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας - Εμφανίστηκε στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στα Ρέτσινα Μεσολογγίου (από εδώ)


Πρώτη καταγραφή των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be
  

  
27. Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας σε σπάνιο ξύλινο αντιμήνσιο της Ιεράς Μονής Κύκκου Κύπρου (δες καιhttp://leipsanothiki.blogspot.be/2016/02/455-17.html)

Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/
  

28. Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μονή Caldarusani Gruiu, Judetul Ilfov, Muntenia Ρουμανίας
   
Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/
  

29Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μονή Horezu ή Hurezi, περιοχή Horezu Wallachia Ρουμανίας
   

Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/


30. Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Φάρου Αυλίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών καί Λεβαδείας
   
Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/


31. Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου, στη χερσόνησο της Ιεράς στη Λευκάδα


Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/

Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/


32Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Θησείου
   

Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/

Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/
  

33Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Αγίας Πόρρων Πιερίας


Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/

34. Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Τσοτυλίου της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης


Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/

Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/
  
Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/35. Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης; (από εδώ)


Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/

 36.  Απότμημα λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Γυνακεία Μονή Αλεξανδρο-Νιέφσκι Νοβο-Τίχβινσκι (Александро-Невский Ново-Тихвинский монастырь) που βρίσκεται στην Αικατερινούπολη, γνωστότερη στην Ελλάδα ως Αικατερίνμπουργκ, στα Ουράλια της Ρωσίας.


Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/

Πρώτη καταγραφή με εικόνες των λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας http://leipsanothiki.blogspot.be/


Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αποθησαυρίζει:
Λειψανοθήκη με λείψανα: Αγίων Ραφαἠλ, Νικολάου και Ειρήνης, Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας, Αγίου Κοσμἀ 
του Ομολογητού, Αγίου Νικάνωρος, Αγίου Σιδερίου, Αγίας Βαρβάρας, Οσίου Θεοδώρου Στουδίτου, Αγίων
Θεοδώρου Στρατηλάτου και Τήρωνος, Αγίου Παντελεήμονος, Αποστόλου Θωμά, Ιερομάρτυρος Ιγνατίου 
του Θεοφόρου, Οσιομάρτυρος Παρασκευής, Μεγαλομάρτυρος Μηνά, Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, Οσίου
Ιωάννου της Κλίμακος, Αγίου Πολυκάρπου Σμύρνης και Οσίας Ξένης. 
1 σχόλιο :

  1. Εξαιρετική η ιστοσελίδα σας για την Αγία Μαρίνα!
    Θερμότατα συγχαρητήρια στον π. Νεκτάριο για την εξαιρετικά επιμελημένη παρουσίαση όλου του σχετικού υλικού, που αποκαλύπτει με ολοκληρωμένο τρόπο τη διαχρονική αγάπη και τιμή των χριστιανών προς την Αγία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...