Κυριακή 20 Αυγούστου 2017











Η Κοίμησις τής Υπεραγίας Θεοτόκου



Κοίμηση της Θεοτόκου - 1657 μ.Χ. - Mονή Kουτλουμουσίου, Άγιον Όρος



Ἀπολυτίκιον 
Ἦχος α’.

Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Κοντάκιον
Ἦχος πλ. β’. Αὐτόμελον.

Τὴν ἐν πρεσβείαις ἀκοίμητον Θεοτόκον, καὶ προστασίαις ἀμετάθετον ἐλπίδα, τάφος καὶ νέκρωσις οὐκ ἐκράτησεν, ὡς γὰρ ζωῆς Μητέρα, πρὸς τὴν ζωὴν μετέστησεν, ὁ μήτραν οἰκήσας ἀειπάρθενον.

Ὁ Οἶκος

Τείχισόν μου τὰς φρένας Σωτήρ μου· τὸ γὰρ τεῖχος τοῦ κόσμου ἀνυμνῆσαι τολμῶ, τὴν ἄχραντον Μητέρα σου, ἐν πύργῳ ῥημάτων ἐνίσχυσόν με, καὶ ἐν βάρεσιν ἐννοιῶν ὀχύρωσόν με· σὺ γὰρ βοᾷς τῶν αἰτούντων πιστῶς τὰς αἰτήσεις πληροῦν. Σὺ οὖν μοι δώρησαι γλῶτταν, προφοράν, καὶ λογισμὸν ἀκαταίσχυντον· πᾶσα γὰρ δόσις ἐλλάμψεως παρὰ σοῦ καταπέμπεται φωταγωγέ, ὁ μήτραν οἰκήσας ἀειπάρθενον.

Μεγαλυνάριον

Παρέστης Παρθένε ἐκ δεξιῶν, τοῦ Παμβασιλέως, ὡς Βασίλισσα τοῦ παντός, περιβεβλημένη, ἀθανασίας αἴγλην, ἀρθεῖσα μετὰ δόξης, πρὸς τὰ οὐράνια. 










Δ Ι Α Β Α Σ Τ Ε

Ο ΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΑΜΟΥΗΛ


DE SANCTO SAMUELE PROPHETA






Προφήτης Σαμουήλ

Прор. Самуил. Феофан Критский и Симеон. Фреска церкви свт. Николая. Монастырь Ставроникита. Афон. 1546 год.
Προφήτης. Σαμουήλ. Τοιχογραφία (Fresco) στόν Ναό  τού Αγίου Νικολάου τής Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα. Άθως.   (Θεοφάνης ο Κρης και Συμεών τό 1546 μ.Χ.)





Μύσας τελευτῇ καὶ Σαμουὴλ ὁ βλέπων,
Τὸ ζῶν ἀεὶ φῶς καὶ τελευτήσας βλέπει.
Βῆ δ' ὁρόων μέλλοντα Σαμουὴλ εἰκάδι ἔνθεν.



Βιογραφία

Ο Προφήτης Σαμουήλ γεννήθηκε στην Αρμαθαίμ Σιφά στο όρος Εφραίμ, από τη φυλή του Λευΐ. Ήταν γιος του Ελκανά και της Άννας, η οποία ήταν στείρα και δια της προσευχής ο Θεός της χάρισε παιδί, τον Σαμουήλ, που τον αφιέρωσε στο Θεό για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της.





Самуил помазывает Давида на царство (Парижская псалтырь)
Ο Προφήτης Σαμουήλ χρίζει  τον Δαβίδ ως βασιλιά ( από το Ψαλτήρι του Παρισιού, τό οποίο είναι εικονογραφημένο χειρόγραφο ψαλτήρι , που δημιουργήθηκε στα μέσα του 10ου αιώνα , φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Παρισιού . Είναι το πιο διάσημο χειρόγραφο της εποχής του Μακεδονικού Αναγέννησης .)


Ο Σαμουήλ όταν μεγάλωσε, υπηρέτησε τον Κύριο και έγινε μέγας προφήτης και κριτής του λαού δικαιότατος. Αυτός έχρισε βασιλείς, το Σαούλ και το Δαυίδ, προφήτευσε 40 χρόνια και πέθανε σε βαθιά γεράματα.





Ας αναφέρουμε, όμως, μερικούς οικοδομητικούς λόγους του, που ξεφώνησε στο λαό του Ισραήλ, αλλά ισχύουν και για τους λαούς κάθε εποχής. Λέει λοιπόν: «Ἐὰν φοβηθεῖτε τὸν Κύριον καὶ δουλεύσητε αὔτω καὶ ἀκούσητε τῆς φωνῆς αὐτοῦ καὶ μὴ ἐρίσητε τῷ στόματι Κυρίου καὶ ἦτε καὶ ὑμεῖς καὶ ὁ βασιλεὺς ὁ βασιλεύων ἐφ' ὑμῶν ὀπίσω Κυρίου πορευόμενοι ἐὰν δὲ μὴ ἀκούσητε τῆς φωνῆς Κυρίου... ἔσται χεὶρ Κυρίου ἐφ' ὑμᾶς καὶ ἐπὶ τὸν βασιλέα ὑμῶν» (Α' Βασίλειων, ιβ΄ 14-15). Δηλαδή, αν φοβάστε και υπολογίζετε τον Κύριο, και Τον λατρεύετε και υπακούετε στα προστάγματα Του, και δεν αντιδράσετε προς αυτά που σας παραγγέλλει ο Κύριος, και ακολουθείτε σταθερά και σεις και ο κυβερνήτης που σας κυβερνά το δρόμο που σας υποδεικνύει ο Κύριος, σας λέγω όλα θα πηγαίνουν καλά. Θα έχετε την ευλογία του Κυρίου. Αν όμως δεν υπακούσετε στα προστάγματα του Κυρίου, τότε θα πέσει επάνω σε σας και τον κυβερνήτη σας, βαρύ το χέρι του Κυρίου και θα τιμωρηθείτε.



Минея - Август (фрагмент). Икона. Русь. Начало XVII в. Церковно-Археологический Кабинет Московской Духовной Академии.
Μηναίο - Αύγουστος (τεμάχιο). Εικονίδιο. Russ. Αρχές τού 17ου αιώνα στην Εκκλησία καί το  Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας.


Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο Προφήτης Σαμουήλ συνέγραψε τα Α' και Β' Bασιλειών (στην εβραϊκή βίβλο τα δύο αυτά βιβλία είναι ενωμένα και φέρουν το όνομα του). Το δε, κέρας του Σαμουήλ το οποίο είχε το λάδι με το οποίο χρίστηκε βασιλέας ο Δαβίδ βρισκόταν στην Kωνσταντινούπολη, στην Mονή την καλουμένη Mυριοκέρατον. Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Σαμουήλ ίδρυσε το μυστηριακό τάγμα των Εσσαίων.




Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.

Ἐκ στείρας ἐβλάστησας, δικαιοσύνης καρπός, προφαίνων τὴν μέλλουσαν, εὐεργεσίαν ἠμίν, Σαμουὴλ θεσπέσιε ὅθεν ἱερατεύσας, παιδιόθεν Κυρίω, ἔχρισας ὡς Προφήτης, Βασιλεῖς θείω μύρω. Καὶ νῦν τῶν σὲ εὐφημούντων, μάκαρ μνημόνευε.




ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ


Самуил пророк. Северо-западный столб; Балканы. Сербия. Грачаница; XIV в.; местонахождение: Сербия. Косово. Монастырь Грачаница. Неф
Σαμουήλ ο προφήτης τού 14ου αιώνα μ.Χ.. Βορειοδυτικός πυλώνας στόν κυρίως Ναό της Ιεράς Μονής Γκρατσάνιτσα Κοσσυφοπέδιο Σερβία






Пророк Самуил. Роспись из монастыря Грачаница. Сербия. XIV в.
Ο προφήτης Σαμουήλ του 14ου αιώνα μ.Χ.. Πίνακας ζωγραφικής στην Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα Κοσσυφοπέδιο Σερβία 




КРАТКОЕ ЖИТИЕ ПРОРОКА САМУИЛА, СУДИИ ИЗРАИЛЬСКОГО

Про­рок Са­му­ил был пят­на­дца­тый и по­след­ний су­дия Из­ра­иль­ский, жив­ший за 1146 лет до Рож­де­ства Хри­сто­ва. Он про­ис­хо­дил от ко­ле­на Ле­ви­и­на, был сы­ном Ел­ка­ны из Ра­ма­фа­им-Цо­фи­ма, с го­ры Еф­ре­мо­вой. Ро­дил­ся, ис­про­шен­ный у Гос­по­да мо­лит­ва­ми сво­ей ма­те­ри Ан­ны (по­че­му и по­лу­чил имя Са­му­ил, что зна­чит «ис­про­шен­ный»), и еще до рож­де­ния был по­свя­щен Бо­гу. Ко­гда маль­чи­ку ис­пол­ни­лось 3 го­да, мать по­шла с ним в Си­лом и по обе­ту от­да­ла его в ски­нию на по­пе­че­ние пер­во­свя­щен­ни­ка Илия, ко­то­рый в то же вре­мя был и су­дьей над на­ро­дом Из­ра­иль­ским. Про­рок воз­рас­тал в стра­хе Бо­жи­ем, и уже в 12 лет ему бы­ло от­кро­ве­ние о том, что Бог по­ка­ра­ет весь дом пер­во­свя­щен­ни­ка Илия за то, что он не обуз­ды­ва­ет сво­их нече­сти­вых сы­но­вей..... 





ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΣΑΜΟΥΗΛ, Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ο προφήτης Σαμουήλ ήταν η δέκατη πέμπτη και η τελευταία κριτής του Ισραήλ, ο οποίος έζησε 1146 χρόνια πριν από τον Χριστό. Καταγόταν από τη φυλή του Λευί, γιου του Ελκανά της Ramathaim-Zophim του Αγίου Εφραίμ. Γεννήθηκε, όπως ζητήθηκε από τον Κύριο οι προσευχές της μητέρας του Anne (γιατί και δόθηκε το όνομα Σαμουήλ, που σημαίνει «η αίτηση»), ακόμη και πριν από τη γέννηση ήταν αφιερωμένη στο Θεό. Όταν ήταν 3 ετών, η μητέρα του πήγε μαζί του για να Shiloh, και υπόσχεται να δώσει τη φροντίδα της σκηνής του αρχιερέα Eli, ο οποίος την ίδια στιγμή υπήρχε και ένας δικαστής για τον λαό του Ισραήλ. Προφήτης μεγάλωσε στο φόβο του Θεού, και μετά από 12 χρόνια είχε μια αποκάλυψη ότι ο Θεός θα τιμωρήσει το σπίτι του αρχιερέα Ηλί, γιατί δεν χαλιναγωγεί πονηρούς γιους του.
Η προφητεία εκπληρώθηκε όταν ο Φιλισταίος και σκότωσε 30.000 Ισραηλίτες (μεταξύ των οποίων ήταν οι γιοι του Ιερέα Οφνεί High και Φινεές), κέρδισε και πήρε την κιβωτό του Θεού. Κατόπιν αυτού, ο αρχιερέας Eli έπεσε από το κάθισμα προς τα πίσω από την πύλη και έσπασε το πίσω και πέθανε. Η σύζυγος του Φινεές, με την οποία η ακρόαση του περιστατικού ήρθε την ώρα όταν το μωρό γεννήθηκε, πέθανε, λέγοντας: «Η δόξα έχει αναχωρήσει από το Ισραήλ, για την κιβωτό του Θεού» ( 1 Σαμουήλ 4 :. 22 ).
Για το θάνατο του Eli, Samuel έγινε δικαστής του λαού του Ισραήλ. Όταν επέστρεψε στην κιβωτό του Θεού από την αιχμαλωσία από τους Φιλισταίους και τους Ισραηλίτες μετά την κλήση προς τον Θεό, που ανέκτησε όλες τις πόλεις που έχουν λάβει οι Φιλισταίοι. Παλιά, ο προφήτης Σαμουήλ έκανε τους γιους του Joel και τους δικαστές Αβιά πάνω από το Ισραήλ, αλλά δεν κληρονομούν την τιμιότητα και τη δικαιοσύνη του πατέρα του, καθώς ήταν άπληστοι του βρώμικο κέρδος. Στη συνέχεια, οι πρεσβύτεροι του Ισραήλ, που επιθυμούν οι άνθρωποι του Θεού ήταν «όπως όλα τα έθνη» ( 1 Σαμουήλ 8 :. 20 ), απαίτησε ο προφήτης Σαμουήλ να τους παραδώσει ένα βασιλιά. Προφήτης Σαμουήλ είδε την βαθιά πτώση του λαού, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή αποκλείεται ο ίδιος ο Θεός, διακηρύσσοντας τη βούληση των Αγίων επιλογές. Αποχωρεί από το αξίωμα του δικαστή, ο Προφήτης Σαμουήλ ζήτησε από τους ανθρώπους, αν είχε προσβληθεί κάποιος κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, αλλά κανείς δεν τον έχει βρει τίποτα. Μετά την καταδίκη της ανυπακοής του πρώτου Βασιλιά Σαούλ προς τον Θεό στον προφήτη Σαμουήλ έχρισε τον David άγιος ο οποίος βρήκε καταφύγιο του, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη δίωξη του Βασιλιά Σαούλ. Προφήτης Σαμουήλ πέθανε, φθάνοντας σε ώριμη ηλικία.Η ζωή του περιγράφεται στη Βίβλο ( 1 Σαμ. , Sir 46:. 16-23 ). Στο 406, τα λείψανα του Προφήτη Σαμουήλ μεταφέρθηκαν από την Ιουδαία στην Κωνσταντινούπολη.
Икона из пророческого ряда Успенского собора Кирилло-Белозерского монастыря (фрагмент). 1497 г. 66 х 175. ГРМ. Спб.
Η εικόνα της προφητικής σειράς Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως, Κύριλλος Μοναστήρι Belozersk (λεπτομέρεια). 1497 μ.Χ 


ΠΛΗΡΗΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΣΑΜΟΥΗΛ, Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Πριν από την έναρξη των βασιλέων του Ισραήλ, σε μια εποχή που οι άνθρωποι του Θεού ακόμα δικαστών έκρινε, υπήρχε ένας άνθρωπος που ονομάζεται Ελκανά. Καταγόταν από τη φυλή του Λευί και έζησε στην κληρονομιά του Εφραίμ, σε μια πόλη που ονομάζεται Ramath (Rama) και βρίσκεται στο λόφο που ονομάζεται Spera. Στη συνέχεια, η πόλη ονομάστηκε Armafemom και Αριμαθαίας, από όπου ήταν από τον Ιωσήφ να θάψουν καθαρό Σώμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ελκανά είχε δύο συζύγους. Το όνομα του ενός ήταν η Άννα, και το άλλο – Peninnah. Peninnah παιδιά γεννήθηκαν, και η Χάνα ήταν στείρα. Ελκανά, όμως, αγαπούσε την Άννα περισσότερο από Peninnah, έτσι ώστε Peninnah μισούσε Άννα και συχνά την πρόσβαλε. Συγχέει μισητής του, η Άννα θρήνησαν για την ατεκνία της και έκλαψε με θλίψη. Ελκανά ετησίως στις μεγάλες γιορτές πήγε τόσο με τις συζύγους του σε Shiloh (το λεγόμενο βουνό και στην πόλη) για την προσφορά θυσιών και τις προσευχές προς τον Κύριο τον Θεό των δυνάμεων? Για να χτίσει το ναό στην Ιερουσαλήμ, υπήρχε ένας ναός και η κιβωτός του Θεού, και ήρθε εκεί όλες οι φυλές του Ισραήλ να λατρεύουμε τον Θεό . Ενώ ο ιερέας και ο κριτής του Ισραήλ ήταν με έναν άνδρα που ονομάζεται Eli, ο οποίος είχε δύο γιους, Οφνεί και Φινεές.
 ПРОРОК САМУИЛ. Фреска. Около 1112г. Из Михайловского Златоверхого монастыря в Киеве
Ο προφήτης Σαμουήλ. Τοιχογραφία (Fresco.) περίπου του 1112 μ.Χ. Από τη  Ιερά Μονή του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο (τώρα στό Ρωσικό Μουσείο)

Μόλις Ελκανά, ο οποίος ήρθε με τις συζύγους τους να Shiloh, και έφερε μια θυσία προς το Θεό, από την θυσιάστηκαν μέρος Peninnah, και ένα ειδικό μέρος του καθενός από τα παιδιά της, Άννα – μόνο ένα μέρος, γιατί δεν είχε παιδιά. Εδώ Peninnah άρχισε να την χλευάσει και να κατηγορήσει της. Η Άννα ήταν πολύ απογοητευμένος και μέμφεται Peninnah, και ακαρπία της. Έκλαιγε, και να μην τρώνε τα τρόφιμα από μια σοβαρή κατάθλιψη, επειδή ο Κύριος είχε μήτρα της, έδωσε τα παιδιά της από το χέρι και στη συνέχεια το έκανε γίνει ένα όνειδος για Peninnah ήρθε στην εξάντληση. Στη συνέχεια, ο σύζυγός της Ελκανά τής είπε:
– Η Άννα, ποιο είναι το θέμα; Τι κλαις, γιατί δεν τρώνε το ψωμί, και γιατί είναι τόσο ισχυρή Sears θλίψη την καρδιά του; Δεν είμαι καλύτερα σε σένα από τα δέκα παιδιά;
Όμως η Άννα δεν είχε τη δύναμη να παρηγορηθεί. Στο τέλος του γεύματος σηκώθηκε και πήγε στο Shiloh, στο ναό του Κυρίου. Ο ιερέας Eli καθόταν στο χρόνο σε ιερατική θέση του στο κατώφλι των θυρών ναού του Κυρίου. Να γίνει το μπροστινό μέρος του ναού, η Άννα υποκλίθηκε στον Κύριο και άρχισε να κλαίει με λύπη της καρδιάς του. Άρχισε να προσεύχεται, λέγοντας κρυφά:
– Adonai, ο Κύριος των Δυνάμεων! αν έχετε την καλοσύνη να λάμψει επάνω ταπείνωση της δούλης σου, και να με θυμάσαι, να δώσει υπηρέτη σου ένα αρσενικό παιδί, τότε εγώ θα το φέρει σε σας ως δώρο, που θα εξυπηρετούνται όλες τις ημέρες της ζωής του. Δεν θα πίνουν κρασί ή οποιοδήποτε μεθυστικό ποτό, και ένα ξυράφι (όπως είναι το έθιμο των Ναζωραίων) δεν έρθει πάνω από το κεφάλι του.
Εκείνη την εποχή, η Άννα προσευχήθηκε ενώπιον του Κυρίου, και εφ «συνέχισε την προσευχή του, ο ιερέας Eli παρακολούθησαν το στόμα της. Όπως είπε στην καρδιά της, και μόνο τα χείλη της μετακόμισε, αλλά η φωνή της δεν ακούστηκε: επομένως, Eli σκέφτηκε ότι είχε μεθυσμένη και της είπε:
– Πόσο καιρό σκοπεύετε να μείνετε μεθυσμένος εδώ; Αναχωρούν από τον τόπο του Κυρίου και νηφάλιος.
– Όχι, κύριε, – απάντησε η Άννα του – Δεν είμαι μεθυσμένος, αλλά εγώ – μια γυναίκα, απογοήτευση τραγική θλίψη. Εγώ δεν πίνουν κρασί, καθώς και κάθε άλλη μεθυστικό ποτό? Έχω χύνεται έξω την ψυχή μου ενώπιον του Κυρίου. Μην δίνετε τις κόρες σας ως δούλοι του Ισραήλ μια κοροϊδία, λόγω της μεγάλης θλίψης και πένθους έχω μιλήσει μέχρι τώρα.
Στη συνέχεια, Eli είπε στο λόγο της:
– Πηγαίνετε εν ειρήνη. Ο Θεός του Ισραήλ, αλλά και να εκπληρώσει όλες αναφορά σας που έχετε ζητήσει από αυτόν.
– Εγώ, ο δούλος σου, – δήλωσε η Άννα, – έχει βρει εύνοια στα μάτια σας.
Μετά από αυτό, η Άννα επέστρεψε στο σύζυγό της, έφαγε και ήπιε μαζί του, και το πρόσωπό της δεν ήταν πλέον θλιβερή όπως πριν. Την επόμενη μέρα, σηκώνονται νωρίς, και προσκύνησαν τον Κύριο, που επέστρεψε στο σπίτι του. Και ο Κύριος κοίταξε με την ταπεινότητα Anne άκουσε την προσευχή της και επέτρεψε ακαρπία της. Άννα συνέλαβε, και όταν πληρούται η ώρα, και είχε ένα γιο και του έδωσε το όνομα Σαμουήλ, που σημαίνει, ο Θεός ζήτησε.
Σύντομα οι διακοπές πλησίασε, στην οποία ο σύζυγος της Άννας μετά τον τρόπο του, πήγε με την οικογένειά του στον Κύριο σε Shiloh να κάνουν θυσίες και προσευχές προς τον Θεό, και να δώσει δεκάτη τους του καρπού του εδάφους τους. Άννα είπε στον άντρα της:
– Τώρα δεν θα πάει μαζί σας στο Shiloh, αλλά μείνετε στο σπίτι μέχρι το μωρό τρέφεται, και όταν τον απογαλακτισμό, τότε πάμε να το πρόσωπο του Κυρίου και να εκπληρώσει ένα τάμα, που έδωσε ο Κύριος θα αφήσει το γιο μου για πάντα να Τον υπηρετήσουμε.
Ο σύζυγός της της είπε:
– Κάντε ό, τι θέλετε, και αφήστε ο Κύριος εκτελέσει τα λόγια σου, η οποία εμφανίστηκε από το στόμα σου.
Η Άννα έμεινε στο σπίτι και δεν πήγαν στον Κύριο σε Shiloh για τρία χρόνια μέχρι που απογαλακτίζονται Samuel μωρό λόγω της εβραϊκής μητέρες είχαν τη συνήθεια της σίτιση ενός μωρού μαστού-τρία χρόνια.
Μετά Σαμουήλ απογαλακτισμό, Hannah μαζί του και ο σύζυγός της πήγε να Shiloh. Πήραν το θύμα υπέστη τρεις ταύροι και τρία μέτρα αλεύρι, και ένα μπουκάλι κρασί και πήγε στο σπίτι του Κυρίου στο Shiloh, και το παιδί μαζί τους. Η Άννα έφερε στο παιδί ένα δώρο στον Κύριο, όπως είχε υποσχεθεί, και δίνει στον ιερέα Eli, λέγοντας:
– I – η γυναίκα που πριν από τρία χρόνια έκανε βλέπετε εδώ molivsheyusya Κυρίου για την άδεια να ακαρπία. Ο Θεός εκπλήρωσε το αίτημά μου και μου έδωσε αυτό το παιδί, το οποίο ρώτησα γι «αυτόν.Τώρα μπορώ να δώσω στον Κύριο, έτσι ώστε να τον υπηρετήσει όλες τις ημέρες της ζωής του.
Με αυτά τα λόγια, η Άννα έδωσε στα χέρια του παιδιού του ιερέα, και υποκλίθηκε στον Κύριο και ο σύζυγός της Ελκανά του απένειμε για τις θυσίες δώρα ( 1 Σαμουήλ 1. Στη συνέχεια, η Άννα εκπληρώσει το προφητικό πνεύμα και τραγουδούσε, λέγοντας Χ.):
– Έγκριση καρδιά μου στον Κύριο και σήκωσε τη δύναμή μου, Θεέ μου, – και άλλες λέξεις που σήμερα συχνά τραγουδιέται στην εκκλησία ( 1 Σαμουήλ 2:. 1-10 ).
Έχοντας κάνει προσφορές και τις προσευχές τους, Ελκανά και Hannah επέστρεψε στο σπίτι, και οι τρεις άφησε το αγόρι Σαμουήλ προς τον Κύριο από τον ιερέα, Eli, καθώς δεν θέλουν να πρέπει να πάρει για τον εαυτό του αυτός που κάποτε παρέδωσε στο Θεό. Και από εκείνη τη στιγμή το αγόρι μεγάλωσε στο ναό του Θεού, έμαθε να διαβάζει και υπηρεσιών στο ιερό της Παναγίας, υπό την επίβλεψη του Ηλία. Η μητέρα, που συχνά έρχονται σε Shiloh με τα δώρα στο Θεό, φέρτε τα ρούχα στο γιο του και ήταν χαρούμενος γι «αυτό, βλέπουμε να μεγαλώνει και τα σεντόνια ιερατική ρούχα για να υπουργός στο ναό του Κυρίου. Ο ιερέας Eli τον αγαπούσε, παρατηρώντας την επιμέλειά του στην εξυπηρέτηση και την πρόβλεψη σ «αυτόν Θεός-δίνεται το ταλέντο. Και Eli ευλόγησε τους γονείς του Σαμουήλ και είπε Ελκανά:
– Ναι, ο Κύριος να σας δώσει τα παιδιά από μένα, αντί του Σαμουήλ, τον οποίο έφερε ένα δώρο στον Κύριο.
Μετά από αυτό ο Κύριος έστειλε προς τα κάτω και πάλι στην Άννα Γκρέις, και άρχισε να γεννήσει γιους και τις κόρες, και ο Σαμουήλ μεγάλωνε αυτή τη στιγμή όχι μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό και ήταν υπέρ με τον Κύριο και τους ανθρώπους.
Ο ιερέας Eli ήταν παλιά, και οι γιοι του, Οφνεί και Φινεές, ήταν άνθρωποι του φαύλου. Καθώς οι γιοι του πονηρού, που δεν γνωρίζουν τον Θεό και δεν συμμορφώνονται με την ιερατική καθήκον. Έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια φέρνει θυσίες, επιλέγοντας τα καλύτερα μέρη του εαυτού μας και την αποφυγή μόλυνση των γυναικών που ήρθαν να προσευχηθούν στο ναό του Κυρίου. Και υπήρχε από αυτούς μπαίνουν στον πειρασμό και αγανάκτηση σε όλο το Ισραήλ, επειδή διέπραξαν πολλές άλλες αδικίες. Άκουσε τον πατέρα τους Eli και τους τιμώρησε με ξυλοδαρμούς και αφορισμό? απλά λόγια για να τους πείσει να σταματήσουν τις κακές πράξεις τους, αλλά δεν ακούει. Και ο Κύριος ήταν θυμωμένος, όχι μόνο κακούς γιους, αλλά και στον πατέρα τους για ό, τι δεν τους τιμωρήσει κατάλληλα για τα εγκλήματά τους, ακόμα κι αν ήταν άμεμπτη. Και ο Κύριος ήθελε να σκοτώσει τον Ηλία και τους γιους του, με όλα το σπίτι του, και τους έστειλε πρώτα να Eli, ένα από τα άγνωστα προφήτης είπε:
– Επέλεξα το σπίτι του πατέρα σου όλων των ισραηλινών σπίτια στον υπουργό για μένα στο ναό του μου, αλλά αμέλησε να τιμήσει, που έδωσα σε σας και να δώσουν προτεραιότητα οι γιοι σας πριν από μένα, για τη θλίψη που ήταν πριν από μένα ανομία. Γι «αυτό θα πάρει την τιμή από το σπίτι σας, επειδή τιμούν μόνο εμένα εγώ θα τιμήσουν και αυτοί που περιφρονούν μου είναι αγαπητό ελαφρά. Ιδού, έρχονται ημέραι, ότι θα κόψει τους απογόνους σας και των απογόνων του οίκου του πατρός σου. Η επιγραφή είναι η τιμωρία σας έρχεται στο σπίτι είναι κάτι για σας, ότι δύο γιοι σας σε μια μέρα κατά μήκος της μήτρας με το σπαθί. Και αντί να βάλω τον ιερέα, πιστή σε μένα ότι όλα θα συνεχίσουν μετά από δική μου καρδιά ( 1 Σαμουήλ 2 :. 10-36 ).
Αυτή η προφητεία ήταν ο Ηλίας στο χρόνο, όταν ο Samuel ήταν ακόμα ένα παλικάρι νεανική, αλλά στη συνέχεια Eli προφητεία δεν προσπάθησαν να χαλιναγωγήσουν τους γιους του μια πραγματική τιμωρία, αλλά συνέχισε να τους προειδοποιήσω μόνο λόγια, και διεφθαρμένος γιοι δεν φοβάται τον πατέρα του. Και ο Θεός, όλο και πιο κουρασμένος πλησιάζει η τιμωρία και η δεύτερη του προέβλεψε μέσω Ηλίας Samuel εξής.
Όταν ο Σαμουήλ ήταν δώδεκα χρονών και είχε υπηρετήσει τον Κύριο πριν από τους ιερείς, ο Ηλίας, συνέβη ότι μία νυκτί υπόλοιπο Eli σε συγκεκριμένη θέση του στον πρόναο, το πρώην σπίτι του Κυρίου, και τα μάτια του άρχισαν να κερί αμυδρά το όνειρο, και ο Σαμουήλ κοιμόταν στο ναό του Κυρίου, όπου ο κιβωτός του Θεού, και ο λαμπτήρας εξακολουθεί να καίει. Και κάλεσε το εσωτερικό πέπλο, λέγοντας:
– Σαμουήλ, Σαμουήλ!
Samuel αμέσως ξύπνησε, απάντησε:
– Εδώ είμαι!
Και έτρεξε να Eli και είπε,
– Εδώ είμαι! που μου τηλεφώνησε.
Αλλά Eli είπε,
– Εγώ δεν σας καλέσει, ο γιος μου! Πηγαίνετε πίσω και να ξαπλώσουν.
Samuel πήγε και ξάπλωσε. Αλλά ο Κύριος κάλεσε για να τον για δεύτερη φορά:
– Σαμουήλ, Σαμουήλ!
Samuel σηκώθηκε και έτρεξε να Eli, και τη δεύτερη φορά είπε:
– Εδώ είμαι! που μου τηλεφώνησε.
Αλλά ο ιερέας είπε:
– Εγώ δεν σας καλέσει, ο γιος μου! Πήγαινε πίσω, να ξαπλώνει.
Samuel δεν γνωρίζουμε ακόμη κατά τον χρόνο της φωνής του Κυρίου, επειδή δεν ήταν αποκάλυψη του Θεού.
Και ο Κύριος κάλεσε Σαμουήλ και πάλι η τρίτη φορά. Αυτός γρήγορα σηκώθηκε και πήγε για τρίτη φορά στην Eli, και είπε:
– Εδώ είμαι! που μου τηλεφώνησε.
Και Eli αντιληπτό ότι ο Κύριος είχε καλέσει το παιδί, και είπε:
– Γύρνα πίσω, ο γιος μου, και να ξαπλώσει, και κατά την κλήση σας καλεί ακόμα, θα πρέπει να πούμε:
– Μίλα, Κύριε, για τον δούλον σου ακούει να.
Samuel πήγε και καθορίζει στη θέση του. Και ο Κύριος ήρθε, να γίνει κοντά, και ζήτησε κατά την πρώτη, δεύτερη και τρίτη φορά, λέγοντας:
– Σαμουήλ, Σαμουήλ!
Samuel ξύπνησε και γρήγορα σηκώθηκε και είπε:
– Μίλα, Κύριε, για τον δούλον σου ακούει να.
Ο Κύριος είπε στον Σαμουήλ:
– Ιδού, εγώ θα κάνω ένα πράγμα στο Ισραήλ, κατά την οποία ακούει να πας, κνησμό του και στα δύο αυτιά. Κατά την ημέρα εκείνη θα εκτελέσει ενάντια Eli όλα αυτά που έχω μιλήσει σχετικά με το σπίτι του.Θα ξεκινήσω και να κάνει ένα τέλος. Τον έχω πει ότι ο δικαστής σπίτι του για πάντα για ένα έγκλημα που ήξερε πώς να ενεργούν με πονηρία, τους γιους του, και αυτός τους συγκρατημένη όχι.
Αυτά τα λόγια του Κυρίου Σαμουήλ άκουσε με δέος και τελείωσε όταν η εμφάνιση του Κυρίου, ο ίδιος πάλι αποκοιμήθηκε και κοιμήθηκα μέχρι το πρωί. Μετά την άνοδο το πρωί, άνοιξα τις πόρτες του ναού του Κυρίου, και φοβόταν να ανοίξει αυτό το όραμα στον κύριό του, τον ιερέα Eli. Αλλά Eli ονομάζεται Σαμουήλ, και είπε:
– Ο γιος μου, Samuel! ότι ο Κύριος είπε σε σένα; Παρακαλώ μην το κρύψει από μένα.
Και με όρκο απαίτησε από την Eli Αγόρι Samuel δεν κρύβουν κάποια από τα λόγια του Θεού από αυτόν. Και ο Σαμουήλ του είπε ό, τι είχε ακούσει. Ο ιερέας Eli ταπεινά, δήλωσε:
– Πώς σας αρέσει Κύριέ μου, ας το κάνει επίσης.
Αλλά Eli είχε ήδη δυνάμεις τους για να περιορίσουν και να διορθώσει τα παιδιά του, επειδή ήταν ήδη πολύ παλιά, και τα παιδιά απολύτως δεν φοβάται τον ίδιο. Και ο Σαμουήλ κάθε μέρα όλα μεγάλωσε και έγινε ισχυρή στο πνεύμα και τη χάρη του Θεού να πολλαπλασιαστεί. Ο Κύριος ήταν μαζί του, και μίλησε τα λόγια των προφητών, και κανένα από τα λόγια του δεν είχε αποτύχει. Και όλοι οι άνθρωποι του Ισραήλ να καταλάβουν ότι ο Σαμουήλ – ο προφήτης του Κυρίου ( 1 Σαμουήλ 3. Χ.).
Μετά από λίγο καιρό ήταν η τιμωρία του Θεού για το σπίτι του Eli, και την ίδια στιγμή και για όλο το λαό του Ισραήλ, επειδή εξόργισε τον Θεό, όχι μόνο οι γιοι του Eli, αλλά και Ισραηλινοί. Αν και δεν είναι όλοι τους, αλλά πολλοί από αυτούς έχουν αποκτήσει την ικανότητα από τους Εθνικούς στην ειδωλολατρία, δεν τον αφήνουν, και εξυπηρετούν τον αληθινό Θεό, ενώ την ίδια στιγμή και έφερε θυσίες στα είδωλα και έτσι εξόργισε τον Θεό του. Αλλά πολύπαθη ο Θεός υπέμεινε τις αμαρτίες των ανθρώπων, δεν είναι προσβεβλημένος από τους γιους του Ηλία, ο οποίος ήταν ιερείς και τους κυβερνήτες του λαού του Ισραήλ. Και όταν κατέθεσε τα παραπτώματά τους από τον Θεό στην οργή και την τιμωρία, τότε ο δίκαιος κριτής και Mzdovozdayatel, θυμάται τις αμαρτίες του λαού, να τιμωρήσει όλοι μαζί, γιατί μαζί με το αφεντικό, ο Θεός τιμωρεί και τους υφισταμένους. Και όχι τόσο σύντομα διεγείρει τις αμαρτίες των ανθρώπων θυμωμένος Θεός σε τιμωρία ως τις αμαρτίες εκείνων τους οποίους έβαλε αρχηγούς και τους κυβερνήτες του λαού.
Οι Φιλισταίοι έκανε τον πόλεμο κατά του Ισραήλ, και οι Ισραηλίτες νικήθηκαν από τους Φιλισταίους, και τα στρατεύματα του Ισραήλ έπεσε νεκρός τέσσερις χιλιάδες άτομα. Και είπαν μεταξύ τους πρεσβυτέρους του Ισραήλ:
– Αυτό που μας χτύπησε σήμερα πριν από τους ξένους Κυρίου; Πάρτε έξω από Shiloh η Κιβωτός του Κυρίου του Θεού μας, και θέτουν σε στρατόπεδο μας. Αφήστε το να παραμένει μεταξύ μας κατά τη διάρκεια του πολέμου μας με τους Φιλισταίους, και να μας σώσει από το χέρι των εχθρών μας.
Αποφασίζει έτσι, έστειλαν σε Shiloh, και πήρε από εκεί την κιβωτό του Θεού, κάθονται στα χερουβείμ, ενώ η κιβωτός του Θεού είχαν οι δύο γιοι του Eli, Οφνεί και Φινεές. Όταν η κιβωτός του Κυρίου ήρθε στο στρατόπεδο, όλος ο Ισραήλ με χαρά φώναξε με μια μεγάλη κραυγή, έτσι ώστε η γκρίνια έδαφος.Φιλισταίοι άκουσαν το κλάμα, και είπε:
– Από ό, τι, όπως φωνάζοντας δυνατά στο στρατόπεδο εβραϊκά;
Και οι Φιλισταίοι άκουσαν ότι η Κιβωτός του Κυρίου ήρθε στο στρατόπεδο του Ισραήλ. Φοβήθηκαν και είπε:
– Ο Θεός έχει έρθει σε στρατόπεδο για την καταπολέμηση εναντίον μας. Αλίμονο σε εμάς! Ποιος θα μας ελευθερώσει από τα χέρια του; Για επαταξε τους Αιγυπτίους με όλες τις πληγές. Αλλά ενισχύεται από άνδρες των Φιλισταίων, και θα παλέψει γενναία τους Εβραίους, ότι μπορεί να μην είμαστε σε υποταγή σε αυτούς ως έχουν.
Ενθαρρύνοντας ο ένας τον άλλο με αυτά τα λόγια, οι Φιλισταίοι άρχισαν γενναία εναντίον των Εβραίων.Υπήρξε μια μεγάλη μάχη και ο πόλεμος και στις δύο πλευρές, και οι Φιλισταίοι αντί να νίκησε, νίκησε τους Εβραίους. Επειδή ο Θεός ήταν θυμωμένος, δεν είχε τη βοήθεια ενός ιερό, για την οποία η τιμωρία του Θεού έρχεται, δεν υπάρχει έλεος, και τα πιο ιερά πράγματα. Οι Φιλισταίοι νίκησαν τους Ισραηλίτες, σκοτώνοντας τριάντα χιλιάδες στρατιώτες τους, κατέλαβαν την Κιβωτό του Θεού και σκότωσε την πρώην μαζί του οι δύο γιοι του Eli. Έτσι, σύμφωνα με το λόγο του Θεού, και τα δύο μαζί, πέφτουν με το σπαθί.
Έτσι ο Θεός τιμωρεί τους υφισταμένους για τις αμαρτίες των ανωτέρων και κακές πράξεις του θυσιαστηρίου ασεβών υπαλλήλων αγωνίζωνται λεηλατούν τους ιερούς βωμούς και να οδηγήσει σε παραμέληση ναούς του. γιους Eli, οι οποίοι είχαν ηλικία του πατέρα αντί ιερείς του, οι δικαστές διατηρούν τους κυβερνήτες και πάντα τον Ισραήλ, εξόργισε κυρίως Θεό με τις ανομίες τους, και όμως όλες του Ισραήλ υπέστη τιμωρία γι «αυτούς από το Θεό, και η Κιβωτός του Κυρίου τέθηκε στα χέρια των πονηρών ξένους.
Όταν ο στρατός του Ισραήλ Έτσι νίκησε, ένας άντρας από τη φυλή του Βενιαμίν, που ονομάζεται Ieminey, έφυγαν από τη μάχη, με σκισμένα ρούχα, και με στάχτες στο κεφάλι του ήρθε σε Shiloh και ανακοινώθηκε στην πόλη του την ήττα του ισραηλινού στρατού, και ολόκληρη η πόλη ούρλιαξε δυνατά σε μια δυνατή κραυγή. Eli καθόταν στο χρόνο στο θρόνο του στην πόρτα του ναού του Κυρίου, και η καρδιά του έτρεμε για την κιβωτό του Θεού. Ακούσει τους ήχους του εθνικού κατακραυγή, είπε, ήταν μαζί του:
– Γιατί τόση φασαρία;
Στη συνέχεια, ο άνθρωπος που έτρεξε το στρατόπεδο, πήγε στο Eli, και είπε:
– Έτρεξα από το πεδίο της μάχης.
Eli τον ρώτησε:
– Τι συνέβη εκεί, ο γιος μου;
– Ισραήλ, – είπε, – νίκησε τους Φιλισταίους, και έφυγε από αυτούς? υπήρχε μια μεγάλη σφαγή του λαού, οι δύο γιοι σας σκοτώθηκαν, και λαμβάνεται η Κιβωτός.
Eli όταν άκουσε για την κιβωτό του Θεού, αμέσως έπεσε προς τα πίσω από το κάθισμά του, έσπασε το λαιμό του και πέθανε, γιατί ήταν παλιό και βαρύ, είναι ενενήντα οκτώ χρόνια ( 1 Σαμ. 4 Χ.).
Εν τω μεταξύ, οι Φιλισταίοι, μετά την ήττα του ισραηλινού στρατού πήραν την κιβωτό του Θεού και το θρίαμβο της ματαιοδοξίας και ότι συνέλαβε το ιερό του Ισραήλ, έφερε στην κύρια πόλη του αζώτου της γίνονται στο ναό του θεού Δαγών τους βρώμικα και το βάζουμε μαζί με το είδωλό του. Αλλά κατά την είσοδο στο επόμενο πρωί στο ναό του Δαγών, του θεού τους, βρήκαν στο έδαφος, που βρίσκεται κατάκοιτος πριν από την κιβωτό του Θεού. Τον σήκωσε από το έδαφος και να θέσει στη θέση του.Αλλά όταν το επόμενο πρωί πήγε πάλι στο ναό, βρήκαν Dagon δεν είναι μόνο που βρίσκεται πριν από την κιβωτό του Θεού, αλλά και σπασμένα: το κεφάλι του και τα δύο πόδια αποκόπηκαν από τον κατώτατο όριο, και οι δύο παλάμες των χεριών του – στις πόρτες? Άφησε μόνο τον κορμό του Δαγών.Η δύναμη του Θεού, η Κιβωτός της πρώην, δεν τιμωρείται γιατί μόνο του Φιλισταίων θεό, αλλά και όλες οι Φιλισταίοι και τη γη τους. Από μικρές προς μεγάλες χτυπήθηκε από έκτακτες νόσο τους με οζίδια πυώδη στις μυστικές θέσεις του σώματος, και πολλοί έχασαν τη ζωή τους, και οι οποίοι παρέμειναν ζωντανοί, υπέστησαν τρομερές πληγές και τόσο πολύ ουρλιάζοντας στο αφόρητο πόνο, ότι η κραυγή τους φτάσει τον ουρανό ( 1 Σαμ. 5 Χ.). Επιπλέον, η χώρα είναι γεμάτη με τα ποντίκια που έτρωγαν τα πάντα, και η γη έγινε φάουλ σε πολλά ποντίκια. Οι Φιλισταίοι στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι ο Θεός του Ισραήλ τιμωρεί τους για την Κιβωτό Του ληφθούν τα αιχμαλωσία, και εναντίον του θα το στείλει πίσω στους Ισραηλινούς με χρυσά δώρα, όπως αυτή που περιγράφεται λεπτομερώς στο πρώτο βιβλίο του Σαμουήλ ( 1 Σαμ. 6 Sec.). Επιστρέφουμε στην ιστορία του Αγίου Προφήτη Σαμουήλ.
Με την ολοκλήρωση της παραπάνω περιγραφείσα πόλεμο και μετά το θάνατο του ιερέα και του Ισραήλ δικαστής Ηλίας Ισραηλίτες ήταν 20 χρόνια της σκλαβιάς κάτω από το ζυγό των Φιλισταίων, όντας στο έλεος των εχθρών τους, και αποτίοντας φόρο τιμής σε αυτούς. Αλλά μετά από 20 χρόνια, ο Θεός κοίταξε το κακό του, τους καταπιεσμένους ανθρώπους των Φιλισταίων, και όταν, λαμβάνοντας κρίμα για αυτόν, προτίμησε να παραδώσει το Ισραήλ από τη δύναμη των εχθρών του, στήθηκε το πρώτο στη μέση αυτής κήρυκας της μετανοίας, ο πιστός υπηρέτης, και τον ιερέα του, τον προφήτη Σαμουήλ. Διότι ο Θεός δεν ήθελε ο λαός Του να συγχωρήσει έτσι κι αλλιώς και μετά μετανοεί. Και του Αγίου Σαμουήλ άρχισε να κηρύττει σε όλες τις φυλές του Ισραήλ, λέγοντας:
– Αν κάνετε αίτηση όλη την καρδιά σας στον Κύριο, να αφαιρέσετε από ανάμεσά σας τους ξένους θεούς και τις βελανιδιές του άλσους [1] και να αφήσει τις καρδιές σας στον Κύριο και Τον υπηρετούν μόνο, και θα σας ελευθερώσει από το χέρι των Φιλισταίων.
Οι άνθρωποι άκουσαν τα λόγια του Σαμουήλ, και τον πίστεψε γιατί τον ήξερα από την παιδική ηλικία αυτήν, καθώς – και το γεγονός ότι έχει πάντα εκπληρώσει τα προφητικά λόγια. Και οι υιοί του Ισραήλ απομάκρυνε τα ξένους θεούς του Βάαλ [2] και τους ελαιώνες της Ασταρώθ, και υπηρέτησε τον Κύριο, και του Αγίου Σαμουήλ, ο προφήτης και ο ιερέας του Θεού, ήταν κριτής και ο αρχηγός τους. Και διέταξε τον ιερό Samuel σε όλα το Ισραήλ να έρθει να τον στην πόλη της Μισπά στο ψηλότερο βουνό, για να γίνει μια πανεθνική προσευχή της μετάνοιας προς το Θεό να κάνει. Όταν ο λαός του Ισραήλ συγκεντρώθηκαν στον προφήτη του Θεού στον Σαμουήλ και προσεύχεται, νηστεία, και ομολογώντας τις αμαρτίες τους, λέγοντας: «Έχουμε αμαρτήσει εναντίον του Κυρίου», και τον Άγιο Σαμουήλ ο ιερέας του Θεού, θα προσφέρουν θυσίες στο Θεό για τη συγχώρεση των αμαρτιών του λαού, όταν οι Φιλισταίοι άκουσαν των ανθρώπων συνεδρίασης ισραηλινή και νομίζοντας ότι ετοιμάζονται να πάνε στον πόλεμο εναντίον τους, οπλισμένος με ένα μεγάλο αριθμό, ξαφνικά επιτέθηκαν στους Ισραηλίτες, που προτίθεται να τα καταστρέψει εντελώς. Οι Ισραηλίτες ακούσει ότι οι εχθροί της προσέγγισής τους με σκοπό να τους επιτεθούν, φοβάται τον θάνατο, και ο Θεός είπε στον προφήτη Σαμουήλ:
– Δεν παύουν να φωνάξει για μας στον Κύριο τον Θεό μας, ότι μας έχει σώσει από το χέρι των Φιλισταίων.
Αλλά ο άγιος τους ενθαρρυντικό το γεγονός ότι δεν ήταν φοβισμένος, αλλά μόνο προσευχήθηκε στο Θεό και εμπιστεύονται σε αυτόν, και ο ίδιος, τη θυσία, με ζήλο προσευχήθηκε γι «αυτούς. Και ο Κύριος άκουσε την προσευχή του Σαμουήλ. Δεν έχει τελειώσει ακόμα, θυσιάζει όπως οι Φιλισταίοι ήρθαν να πολεμήσουν με το Ισραήλ, αλλά ο Κύριος βρόντησε με μεγάλη βροντή εκείνη την ημέρα για τους Φιλισταίους, και έφερε επάνω τους τρομερό κεραυνό και την αστραπή: ήταν τρομοκρατημένος και χτυπήθηκαν μπροστά στον Ισραήλ. Στη συνέχεια ήρθε η ισραηλινή πόλη της Μισπά και κυνήγησαν μετά από τους εχθρούς τους, που επιδιώκουν ερράπισε τους, έως ότου ήρθε κάτω από Bethcar [3]και, με τη μεσολάβηση του αγίου του Θεού, ο Samuel και τύψεις του, ως εκ τούτου, με τη βοήθεια του Θεού, εντελώς έσπασαν σκλάβους τους.
Έτσι ο Κύριος υποτονική πριν από τους Φιλισταίους, τους ανθρώπους του, και είναι πιο μέσα από την ακτή του Ισραήλ όλες τις ημέρες του Σαμουήλ και δεν είχε, επιπλέον, αυτές οι πόλεις, που έχουν ληφθεί από τους Ισραηλίτες, τους έδωσε και πάλι πίσω. Και υπήρχε ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους του Θεού σε όλο αυτό το διάστημα, όταν ο δικαστής και ο κυβερνήτης πάνω τους ήταν ο Άγιος Σαμουήλ, ο οποίος είναι άξιος των κανόνων σε όλο τον Ισραήλ. Αυτός περπάτησε γύρω από την πόλη, διορθώνονται όλα όσα απαιτούνται διόρθωση, και έχουν κάνει την απόφαση δίκαια και ανιδιοτελώς, όπως κανείς δεν είχε λάβει τα δώρα, και θα κριθούν, χωρίς να δώσει σημασία στο πρόσωπο sudivshihsya. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Armafem (Rama), επειδή υπήρχε το σπίτι του, όπου κρίνεται ανθρώπους, και εκεί έχτισε ένα θυσιαστήριο στον Κύριο ( 1 Σαμ. 7 Sec.).
Preben πολλά χρόνια μία κριτής του Ισραήλ, ο άγιος Σαμουήλ ήταν παλιά και που στη θέση του από τους δικαστές του λαού του δύο από τους γιους του, ο Τζόελ και Αβιά. Αλλά οι γιοι του δεν θέλετε να περπατήσετε στους τρόπους του? Γύρισαν κατά μέρος μετά από κέρδος, και άρχισαν να παίρνουν δώρα από που έρχονται σε αυτούς, κρίνεται από τα δώρα μηνύσει και έκανε μια άδικη απόφαση. Ως εκ τούτου, το Ισραήλ, οι πρεσβύτεροι ήρθαν στο άγιο και ο Σαμουήλ είπε:
– Ότι εσύ είσαι παλιά, και οι γιοι σου δεν περπατούν με τους τρόπους σου. Έτσι, μας κάνει ένα βασιλιά να μας κρίνει και να διαχειρίζονται όπως και οι άλλοι λαοί.
Αυτά τα λόγια των γερόντων δεν του άρεσε Σαμουήλ, καθώς δεν του ζητήσει να τιμωρήσει τους γιους τους ή να αφαιρέσει από αυτούς της εξουσίας των δικαστών ότι θα κάνει εύκολα, αλλά να τους κάνουν βασιλιά, αλλά οι άνθρωποι επέμεναν, λέγοντας:
– Δώστε μας έναν βασιλιά να μας κρίνει.
Και ο Σαμουήλ προσευχήθηκε στον Κύριο, και ο Κύριος του είπε:
– Ακούστε τις φωνές αυτών των ανθρώπων και να τους κάνουν τον τρόπο τους ζητηθεί, γι «αυτό δεν είναι που έχουν απορριφθεί, αλλά μου, ότι δεν θα πρέπει να βασιλεύει πάνω τους. Ωστόσο, τους πει για τα δικαιώματα του βασιλιά, ο οποίος θα τους κυβερνήσει.
Και ο Σαμουήλ είπε στον λαό:
– Ισραήλ! γνωρίζουν πώς θα κυβερνήσει πάνω σας ο βασιλιάς ποιον ρωτάτε. Αυτός θα πάρει τους γιους σας και να τους υπηρέτες του: θέλει να θέσει στα χέρια, να καθίσει για τα άλογα, την εντολή τους τρέχει πριν από την άμαξά του, και τα βάζουμε πάνω από χιλιάδες, και οι πλοίαρχοι των εκατοντάδων.Επιπλέον, ο ίδιος θα τους μετατρέψει σε υπηρέτες του: να κάνει τους εργάτες χωράφια τους, cornfields θεριστικές μηχανές τους, συλλέκτες των σταφυλιών στον αμπελώνα και της εφαρμογής τυχόν ανάγκες εργαστεί γι «αυτόν. Και αυτός θα πάρει τις κόρες σας να αρωματοποιούς και μάγειρες και αρτοποιούς. Και τα πεδία σας και αμπελώνες και ελαιώνες, και όλα αυτά είναι καλύτερο σε σας, θα πάρει και να δώσει στους υπηρέτες του, και τι θα σας καλλιέργειες, αμπέλια και χωράφια, σε αυτούς που επιβάλλουν δεκάτων, έτσι ώστε από αυτό που απομένει σας, θα του δώσει ένα δέκατο.Ομοίως, αρσενικό και θηλυκό τους σκλάβους, και το καλύτερο από τα κτήνη σας, θα μπορείτε να επιλέξετε για τον εαυτό σας, και θα είστε υπηρέτες του. Και σε εκείνες τις ημέρες που ούρλιαξε δυνατά, επιβαρύνεται από το βασιλιά σας, αλλά ο Κύριος δεν θα σας απαντήσω, γιατί εσείς ο ίδιος ήθελε ένα βασιλιά.
Όταν Αγίου Σαμουήλ είπε αυτό, οι άνθρωποι δεν θα ακούσουν τα λόγια του, αλλά φώναξε, λέγοντας,
– Θέλουμε έναν βασιλιά να μας να είναι όπως όλα τα έθνη. Ας κρίνουμε βασιλιά μας και να πηγαίνει μπροστά μας στον πόλεμο εναντίον των εχθρών μας.
Μετά από αυτό ο Samuel διέταξε άγιοι άνθρωποι να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μέχρι που ο Θεός λέει ο άνθρωπος για να τον άξιο να είναι βασιλιάς ( 1 Σαμ. 8 ).
Η φυλή του Βενιαμίν, σε μια πόλη που ονομάζεται Αβάνα (Γαβαά) ήταν ένας άνθρωπος που ονομάζεται Kish. Είχε ένα γιο που ονομάζεται Σαούλ, ψηλός και όμορφος, και δεν υπήρχαν οι Ισραηλινοί γνωρίζουν καλύτερα αυτόν. Λείπουν τα γαϊδούρια της Kish, Kish, και έστειλε το γιο του Σαούλ με έναν υπηρέτη να ψάξουν για αυτούς. Αν και η αναζήτηση των γαϊδούρια, πήγαν σε όλη τη χώρα και δεν μπορούσε να βρει. Και ήρθαν στο βουνό, που ονομάζεται Seth, η οποία ήταν η πόλη Armafem (Rama), η γενέτειρα και την κατοικία του Αγίου Σαμουήλ. Και ο Σαούλ είπε στον υπηρέτη του:
– Επιστρέφοντας στο σπίτι με τον πατέρα του, επειδή ο πατέρας του, νομίζω, όχι τόσο πολύ ανησυχούν για τα γαϊδούρια, αλλά για εμάς.
Αλλά είπε σ «αυτόν:
– Είναι σε αυτή την πόλη ένας άνθρωπος του Θεού, διεισδυτική. Αυτοί που έρχονται σ «αυτόν, ο ίδιος προβλέπει το μέλλον. Ελάτε και γι «αυτόν? ίσως θα μας πει πού θα βρείτε τα γαϊδουράκια.
Και πήγαν στον άνθρωπο του Θεού, και ο Κύριος έχει ανοίξει πριν από αυτό το ιερό Samuel πάντα Σαούλ, και τον διέταξε να τον χρίσει βασιλιά. Στ Samuel είδε το γιο της Kish, Σαούλ τον υποδέχτηκε με αγάπη και του είπαν να μην ανησυχείτε για τα γαϊδούρια, επειδή έχουν ήδη βρεθεί, και του έδωσε καταφύγιο σε μια μέρα και νύχτα του. Το επόμενο πρωί, αφήνοντας τον εαυτό μου Σαούλ, ο Σαμουήλ πήρε τη φιάλη του πετρελαίου, χύνεται λάδι στο κεφάλι του, τον φίλησε και είπε:
– Ότι ο Κύριος έχρισε σου βασιλιά πάνω από τους ανθρώπους του. Τώρα θα είναι βασιλιάς πάνω από το λαό του Κυρίου, και να τον σώσει από τα χέρια των εχθρών γύρω του.
Αυτό το χρίσμα έγινε κρυφά, σαν προφητεία για το μέλλον της βασιλείας του Σαούλ. Και ο Σαμουήλ είπε στον άγιο έχρισε ό, Σαούλ, που επρόκειτο να συμβεί με τον τρόπο του, λέγοντας:
– Εδώ είναι ένα σημάδι ότι ο Κύριος σου χρισμένος να είναι βασιλιάς. Τώρα, όταν θα πάτε μακριά από μένα, θα συναντήσετε δύο άνδρες, κοντά στον τάφο της Ραχήλ στα σύνορα του Βενιαμίν στην Tseluahe, γρήγορα φθάνοντας? θα σας πω: «Υπήρχαν γαϊδούρια που πήγε να ψάξει, και ότι ο πατέρας σας έχει ξεχάσει τα γαϊδούρια και είναι πολύ ανήσυχοι για σένα.» Αναχώρησε από αυτούς τους δύο ανθρώπους, όταν priydesh στην πεδιάδα της Tabor, θα συναντήσετε εκεί τρεις άνδρες ανεβαίνουν στον Θεό για να Μπέθελ ​​με τις προσφορές για τα θύματα – κορυφαίους τρεις νέους κατσίκες, άλλα τρία που μεταφέρουν σακιά ψωμί, και το τρίτο, που μεταφέρουν ένα μπουκάλι κρασί.Θα σας καλωσορίσω και να σας δώσει δύο καρβέλια ψωμί. Στη συνέχεια θα ανεβείτε στο λόφο του Θεού, και θα συναντήσετε μια ομάδα προφητών. Και ο Κύριος θα έρθει επάνω σου, και το Πνεύμα θα προφητεύσουν μαζί τους. Όταν βλέπεις αυτά τα σημάδια να γίνει πραγματικότητα, σύμφωνα με τα λόγια μου, γνωρίζετε ότι με σας – το Θεό.
Όταν ο Σαούλ αναχώρησε από την Αγία Σαμουήλ, όλα συνέβησαν στο δρόμο, όπως είπε ο προφήτης σε αυτόν.
Μετά από αυτό το ιερό Samuel διέταξε όλους τους ανθρώπους να έρθουν στον Κύριο στην πόλη της Μισπά, γύρισε και είπε στους Ισραηλίτες:
– Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός του Ισραήλ, έφερα πατέρες σας έξω από τη γη της Αιγύπτου, και θα σας παραδοθεί από το χέρι του Φαραώ, και όλων των βασιλέων που σας καταπιεσμένους, και έχετε τώρα απορριφθεί ο Θεός σας, που σας γλιτώνει από όλα τα είδη των καταστροφών, και απαίτησε ο βασιλιάς, που ανατράφηκε πέρα από σας. Έτσι, ας είναι η επιθυμία σας.
Έχοντας πει αυτό, ο Σαμουήλ που ενώπιον του Κυρίου όλες τις φυλές του Ισραήλ, σύμφωνα με τις φυλές τους και άρχισαν να ρίξει την παρτίδα από την οποία να επιλέξει τον βασιλιά της φυλής? ο κλήρος έπεσε στην φυλή του Βενιαμίν. Τότε και πάλι άρχισε να ρίχνει πολλά για τα πιο διάσημα άνδρες στη φυλή, και ο κλήρος έπεσε στον Σαούλ, ο γιος της Kish. Άρχισαν να ψάξουν για τον Σαούλ μεταξύ τους και δεν βρήκε, γιατί εξαφανίστηκε στο ίδιο σπίτι, θεωρώντας τον εαυτό του ανάξιο μιας τέτοιας μεγάλης τιμής, και την αποφυγή της, αλλά ο Κύριος άνοιξε. Τότε μερικοί από τους ανθρώπους, μαζί με τον Samuel πήγε και πήρε από εκεί και να θέσει μεταξύ Λαϊκής Συνέλευσης. Ήταν υψώνονται πάνω από όλους τους ανθρώπους. Και ο Σαμουήλ είπε σε ολόκληρο τον λαό:
– Βλέπετε, τον οποίο ο Κύριος είχε επιλέξει. Όπως και εκείνος δεν ανάμεσά σας.
Και όλοι οι άνθρωποι χάρηκαν και φώναξε:
– Ζήτω ο βασιλιάς!
Και παρουσίασε Σαμουήλ με τους ανθρώπους σχετικά με τους νόμους του βασιλιά, έγραψε αυτούς τους νόμους σε ένα βιβλίο και που είναι ενώπιον του Κυρίου. Ωστόσο, ενώ δεν είναι ακόμη πλήρως καθοριστεί βασιλεία του Σαούλ, όπως ήταν δυσαρεστημένοι και διαφωνούν. Samuel έστειλε τους ανθρώπους μακριά, και ο καθένας πήγε σπίτι του. Επίσης, πήγε στο σπίτι του στην πόλη της Αβάνας (Γαβαά) και ο Σαούλ, και μαζί του πήγε γενναία καρδιά οποίο ο Κύριος έχει τοποθετηθεί στον Σαούλ και τους αντιπάλους του, δήλωσε:
– Πώς θα μπορούσε αυτό να μας σώσει από το χέρι των εχθρών μας;
Και τον περιφρόνησαν και τον έφερε τα δώρα, αλλά ο Σαούλ δεν έδειξε προσποιούνται να τους ακούσει υποτιμητικό λέξεις ( 1 Σαμ. 9 -10 ).
Χρειάστηκε περίπου ένα μήνα μετά από αυτό, Νάας βασιλιά του Αμμών, και με ένα τεράστιο στρατό ήρθε στην πόλη στην κληρονομιά του Μανασσή, που ονομάζεται Jabeshgilead, και πολιόρκησε σε όλες τις πλευρές. Οι πολιορκημένοι κάτοικοι της πόλης, βλέποντας το μεγάλο στρατό των Νάας, του είπε:
– Μια διαθήκη μαζί μας, και εμείς θα σας εξυπηρετήσει.
Αλλά Naas τους απάντησε:
– Θα κάνω ένα πρωτάθλημα μαζί σας, αλλά για να ωθήσει όλα σωστά τα μάτια σας, και απλώστε το για μια μομφή κατά παντός του Ισραήλ.
Στη συνέχεια, οι άνθρωποι της πόλης στάλθηκαν προς τον Σαούλ, ζητώντας του να τους βοηθήσει και να τους απελευθερώσει από την πολιορκία. Σαούλ έστειλε επίσης αγγελιοφόρους αμέσως σε όλες τις περιοχές του Ισραήλ, γρήγορα συγκέντρωσε μεγάλο στρατό, και πήρε μαζί του ο άγιος προφήτης Σαμουήλ, ξαφνικά ήρθε να Νάας, Μάρκα. Το πρωί, πολύ νωρίς, του επιτέθηκε, έσπασε και διάσπαρτα στρατό του και αυτοκτόνησε. Στη συνέχεια, οι Ισραηλίτες είπε στον προφήτη Σαμουήλ:
– Ποιος είπε ότι ο Σαούλ δεν πρέπει να βασιλεύει πάνω μας; Δώστε μας αυτά τα άτομα, και τα βάζουμε σε θάνατο.
Σαούλ είπε:
– Ας την ημέρα αυτή κανείς δεν πεθαίνει εξαιτίας μου, γιατί σήμερα ο Κύριος σφυρήλατο τη σωτηρία στο Ισραήλ.
Και ο Σαμουήλ είπε στον άγιο:
– Ας πάμε να Γάλγαλα και να ανανεώσει το βασίλειο εκεί.
Και όλοι οι άνθρωποι και όλοι οι άνθρωποι όταν Σαμουήλ έχρισε τον Σαούλ ως βασιλιά εκεί ενώπιον του Κυρίου στην Γάλγαλα. Και έφερε την ειρήνη προσφορές ενώπιον του Κυρίου, και χάρηκε πολύ εκεί ο Σαούλ και όλους τους Ισραηλίτες ( 1 Σαμ. 11 Sec.).
Αυτή τη στιγμή, όταν οι Ισραηλίτες ήταν χαρούμενος για βασιλιά novopostavlennom του, το οποίο κέρδισε μια τέτοια ένδοξη νίκη επί των Αμμωνίτες, Αγίου Samuel τους είπε:
– Εδώ έχω ακούσει τη φωνή σας σε όλα αυτά που μου έχουν πει, και έκανε ένα βασιλιά πάνω σου, και ιδού, ο βασιλεύς βόλτες Τώρα, πριν να από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι σήμερα. Έτσι, τον εαυτό σας πω ενώπιον Θεού και έχρισε βασιλιά του σου, πήρα κάποιον από το βόδι του ούτε το γαϊδούρι σας, ή οτιδήποτε άλλο; I φαίνεται να προκαλεί αδίκημα και καταπίεσης, ή επιβιβάζονται από την κάρτα το χέρι κάποιου και κάθε δώρο; Καταθέσει εναντίον μου, και εγώ θα επιστρέψει σε σας.
Το πλήθος του απάντησε:
– Τίποτα δεν μας έχετε αδικηθεί, ούτε μας καταπιεσμένοι, δεν πάρει την εξουσία και δεν μας χρεώνουν προμήθεια ούτε τα δώρα.
Μετά από αυτό, ο Σαμουήλ είπε:
– Την ημέρα αυτή, ο μάρτυρας – ο Κύριος και έχρισε βασιλιά του δικοί σας, ότι δεν είναι για μένα, χωρίς παρεξήγηση, γιατί αυτό θα απαιτούσε τον βασιλιά, όπως ο Κύριος ο ίδιος ήταν ο βασιλιάς της σας και τους κανονισμούς μέσα από διαφορετικούς κριτές, γλιτώνοντάς σας από το χέρι τους εχθρούς σας. Να ξέρετε ότι έχετε διαπράξει μια μεγάλη αμαρτία εναντίον του Κυρίου, επειδή ζήτησε έναν βασιλιά. Τώρα θα δείτε μια πινακίδα ( 1 Σαμ. 12 Sec.).
Έχοντας είπε αυτά τα λόγια, ο Σαμουήλ άρχισε να προσεύχεται στον Κύριο. Ήταν μια εποχή της συγκομιδής και ήταν σαφής και ξηρά ημέρα. Ξαφνικά μια ισχυρή βροντή βρυχήθηκε, κεραυνός άστραψε τρομερό, υπήρχαν σύννεφα και να στάζει βροχή. Και όλοι οι άνθρωποι φοβούνται πολύ τον Κύριο και ο Σαμουήλ τον προφήτη και είπε:
– Προσευχήσου στον Κύριο τον Θεό σου για τους υπαλλήλους σας, ότι δεν πεθαίνουν? Γιατί βλέπουμε ότι όλες οι αμαρτίες μας έχουμε προσθέσει την αμαρτία του ζητώντας ένα βασιλιά.
Και ο άγιος είπε Σαμουήλ στο λαό:
– Μην φοβάστε, ο Κύριος δεν θα εγκαταλείψει τους ανθρώπους του. Μείνετε με το βασιλιά σας, αλλά εξυπηρετούν τον Κύριο με όλη σου την καρδιά, και κάνει το θέλημα, εσείς και ο βασιλιάς του σας, και εγώ δεν θα πάψει να προσευχόμαστε για σας στον Κύριο? Μόνο τον φοβούνται, και πραγματικά να τον εξυπηρετήσει, να θυμόμαστε όλα τα θαύματα και τις ευλογίες που έχει κάνει για σας. Αν πρόκειται να κάνεις το κακό, να χαθεί μαζί με το βασιλιά σας.
Έχοντας πει όλα αυτά οι άνθρωποι, ιερά Δικαστής Samuel αριστερά δύναμη και συμμετείχε σε ένα μόνο ιερατικής διακονίας.
Βασιλεύει πάνω από το Ισραήλ, Σαούλ, και την πάροδο του χρόνου έχει γίνει διεφθαρμένη, να προκαλέσει τον Θεό, και τόλμησε να σφετεριστεί τα δικαιώματα των ιερατικών τάξεις, – η προσφορά στο Θεό θυσία του Θεού χωρίς ιερέα Σαμουήλ. Επιπλέον, ήταν άτακτος και την εντολή του Θεού. Για το στόμα του προφήτη Σαμουήλ, ο Κύριος του τον διέταξε να πάει και να καταστρέψει τους Αμαληκίτες για μακροχρόνια κακό πράξη τους – για το γεγονός ότι όταν ο λαός Ισραήλ πέρασε μέσα από την έρημο από την Αίγυπτο στη γη της επαγγελίας, που είναι ένα μεγάλο εμπόδιο γίνεται. Πρόσταξε ο Κύριος, λέω το εξής:
– Μην δίνετε έλεος σε κάποιο από αυτά, αλλά θανατώσουν όλα από άνθρωπο σε γυναίκα, από το παιδί στο νοσηλευτικό βρέφος, το βόδι και πρόβατο, καμήλα και γαϊδούρι.
Ο βασιλιάς Σαούλ, οι Ισραηλίτες συγκεντρώθηκαν από ένα μεγάλο στρατό, και πήγε στη χώρα του Αμαλήκ, νίκησε τα στρατεύματα και τον έλεγχο της χώρας τους τους, που συνελήφθησαν ζωντανά βασιλιά τους. Όλοι οι άνθρωποι της Αμαληκιτών: μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες που καταστράφηκαν με το ξίφος, και ο βασιλιάς τους γλιτώσει. Επιπλέον, όλα τα καλύτερα από τα σμήνη των Αμαλήκ, ο ίδιος και οι στρατιώτες του τους πήρε, καταστρέφοντας μόνο το χειρότερο και ασήμαντα. Μπορούν επίσης λεηλάτησαν για τον εαυτό τους και όλα τα καλύτερα περιουσιακά στοιχεία του Αμαλήκ, δεν πληρούν την εντολή του Κυρίου, τίποτα να δώσει έλεος και να μην αναλάβουν οι ίδιοι τίποτα, αλλά όλοι φέρνουν την καταστροφή
Και είναι ο λόγος του Κυρίου στον Σαμουήλ ο προφήτης:
– Λυπάμαι που έχω δημιουργήσει Σαούλ για να είναι βασιλιάς: γιατί αποπέμπεται από το ακόλουθο μένα, και δεν εκτελούνται εντολές μου.
Και θλιμμένοι Σαμουήλ για τον Σαούλ, και φώναξε στον Κύριο όλη τη νύχτα, προσεύχεται γι «αυτόν.Σηκώνονται νωρίς το πρωί, ο Σαμουήλ πήγε να συναντήσει τους Ισραηλίτες που επιστρέφουν από τον πόλεμο, και συναντήθηκε Σαούλ στα Γάλγαλα. Βλέποντας Αγίου Σαμουήλ, ο Σαούλ είπε:
– Ευλογημένος να είσαι του Κυρίου, επειδή έχω κάνει ό, τι ο Κύριος μου είπε μέσα από εσάς.
Αλλά ο Σαμουήλ είπε:
– Και τι είναι αυτό το βέλασμα των προβάτων στα αυτιά μου και το θες της βόδια που ακούω;
Σαούλ απάντησε:
– Τους έφεραν από τις Αμαληκίτες. Τι ήταν το καλύτερο, οι άνθρωποι γλιτώσει και τους συγκέντρωσε, και ό, τι ήταν χειρότερα, όσοι καταστράφηκαν.
Και ο Σαμουήλ είπε στον ιερό:
– Γιατί δεν ακούτε τη φωνή του Κυρίου σε όλα όσα έχει υποσχεθεί σου, μετά τα λάφυρα και έκανε το κακό στα μάτια του Κυρίου;
Τότε ο Σαούλ είπε στον Σαμουήλ:
– Άκουσα τη φωνή του Κυρίου, και έκανε όπως μου διέταξε. Έχω κατέστρεψε τους Αμαληκίτες, και πήρε το βασιλιά και τους οδήγησε ζωντανά, και οι άνθρωποι που πήραν το θήραμα του σμήνους – το καλύτερο πρόβατα και βουβάλια – το ολοκαύτωμα και θυσία στον Κύριο τον Θεό.
Αγίου Σαμουήλ απάντησε στον Σαούλ:
– Είναι ευχάριστο να τις Κυρίου ολοκαυτώματα και τις θυσίες σας; Δεν έχω πάει καλύτερα να κάνετε την εντολή του Κυρίου; Για την υπακοή είναι πολύ πιο ευχάριστο στο Θεό όλων των θυμάτων, καθώς και το λίπος των κριαριών. Ανυπακοή στην εντολή του Θεού είναι η αμαρτία, ως δια μαγείας, και παραβίαση της εντολής του Κυρίου είναι η ίδια με την ειδωλολατρία. Και επειδή εσύ hast απέρριψε τον λόγο του Κυρίου, και ως εκ τούτου απορρίπτει σου, και δεν θα βασιλεύει στο σπίτι σας το Ισραήλ.
Σαούλ είπε:
– Έχω αμαρτήσει, διότι παρέβησαν την εντολή του Κυρίου, και τα λόγια σου, αλλά φοβόμουν τους ανθρώπους και να ακούσει τη φωνή του. Αλλά, σας παρακαλώ, Design να μου στην αμαρτία, και να επιστρέψει μαζί μου για τα θύματα, γι «αυτό λατρεύουν τον Κύριο τον Θεό στα μάτια σας.
Στον Άγιο Σαμουήλ στράφηκε για να πάει μακριά, Σαούλ άρπαξε τη φούστα της του, και το έσκισε, αντλώντας στον εαυτό του ο άνθρωπος του Θεού. Τότε ο άγιος είπε:
– Ο Κύριος νοικιάσετε το βασίλειο του Ισραήλ από εσάς και να του δώσετε να το γείτονά σας που είναι καλύτερα από εσάς.
Σαούλ είπε στον Σαμουήλ:
– Έχω αμαρτήσει εναντίον του Κυρίου, αλλά δεν μου ντροπή τώρα πριν από τους πρεσβύτερους του Ισραήλ, και πριν από τους ανθρώπους μου και να επιστρέψει μαζί μου, ώστε να μπορώ να λατρεύουν τον Κύριο τον Θεό σου.
Σαμουήλ πήγε πίσω με τον Σαούλ, και προσκύνησαν τον Κύριο. Και ο Σαμουήλ είπε στον άγιο:
– Φέρτε μου εδώ Αγάγ, βασιλιά του Αμαλήκ.
Agag, τρέμοντας, ήρθε σ «αυτόν και είπε:
– Ω, πόσο πικρό θάνατο!
Στ ο Σαμουήλ είπε:
– Όπως το σπαθί σου στερούν από τις γυναίκες τους από τα παιδιά, έτσι θα πρέπει η μητέρα σου μεταξύ των γυναικών είναι άτεκνος.
Και ο Σαμουήλ λαξευμένος Agag ενώπιον του Κυρίου στην Γάλγαλα, όχι γιατί το έκανε muchitelski, αλλά για να εκπληρώσει την εντολή του Κυρίου. Μετά από αυτό, ο Σαμουήλ πήγε στο Armafem (Rama), και ο Σαούλ πήγε στο σπίτι του στην Αβάνα (Γαβαά). Και ποτέ δεν είδα ένα άγιο Samuel Βασιλιά Σαούλ μέχρι την ημέρα του θανάτου του, αλλά λυπήθηκε γι «αυτό, εκφράζοντας τη λύπη του θανάτου του ( 1 Σαμ. 15 Sec.).
Μετά από λίγο καιρό ο Κύριος είπε στον Σαμουήλ:
– Πόσο καιρό θα θρηνήσουν για τον Σαούλ, επειδή, εγώ τον απέρριψαν από βασιλιά του Ισραήλ;Συμπληρώστε κέρατο σας με λάδι και να πάει στο Jesse της Βηθλεέμ, για μεταξύ τους γιους του που βρήκα αξίζει να είναι βασιλιάς.
Σαμουήλ είπε στον Κύριο:
– Πώς μπορώ να πάω; Σαούλ θα ακούσει και θα με σκοτώσει.
Τότε ο Κύριος είπε:
– Πάρτε ένα δαμαλίδα του ζωικού κεφαλαίου, και την έφερε στη Βηθλεέμ, ας πούμε ότι είχε έρθει για να προσφέρει θυσία στον Κύριο. Και να καλέσει το θύμα να Ιεσσαί και τους γιους του. Εγώ θα σας δείξει τι πρέπει να κάνουμε, και θα πρέπει να χρίσει για μένα τον οποίο θα σου πω.
Και ο Σαμουήλ έκανε όπως είπε ο Κύριος προς αυτόν, και ήρθε στην Βηθλεέμ. ερχομό του από τους πρεσβύτερους της πόλης έφεραν στο φόβο, βγήκαν να τον συναντήσει, και είπε:
– Ω, ο μάντης! Έρχεσαι ειρηνικά;
Σαμουήλ είπε:
– Μίρεν. Έχω έρθει για να θυσιάσει στον Κύριο. Αγιαστείτε αποχή και την προσευχή, και έρχονται σε μένα, και εγώ κάνω μια θυσία.
Έχοντας κάνει τη θυσία, ιερή Σαμουήλ ήρθε στο σπίτι του Ιεσσαί και του είπε να τον φέρει έναν από τους γιους του. Jesse οδήγησε στον προφήτη πρωτότοκος γιος του, Ελιάβ. Και ρώτησε ο προφήτης του Κυρίου, προσεύχονται σ «Αυτόν για τον εαυτό του, δεν είναι αν αυτό είναι από Αυτόν σε βασιλείς;Ο Κύριος είπε στον Σαμουήλ:
– Μην κοιτάτε την εμφάνισή του ή στο ύψος του αναστήματός του, επειδή τον έχουν απορρίψει. Για, όχι κοιτάζοντας το πρόσωπο, κρίνω. Ένας άνδρας κοιτάζει το πρόσωπο, αλλά ο Θεός βλέπει την καρδιά.
Στη συνέχεια, ο Jesse κάλεσε Αβιναδάβ, και τον έφερε στον Σαμουήλ. Ο Προφήτης είπε:
– Και δεν το Κύριος είχε επιλέξει.
Στη συνέχεια, Jesse έφερε στην κορυφή και ο Σαμουήλ είπε, «Και αυτό δεν είναι ο Κύριος έχει επιλέξει.»
Οπότε ας Samuel Jesse επτά από τους γιους του. Και ο Σαμουήλ είπε στον Ιεσσαί,
– Είναι ήδη οι γιοι σας;
Jesse απάντησε:
– Υπάρχει και μια άλλη, πιο νεανικό. Αυτός τείνει τα πρόβατα στο πεδίο.
Σαμουήλ είπε:
– Έλα, και να τον φέρει, γιατί δεν θα καθίσουν μέχρι να έρθει εδώ.
Jesse έστειλε και έφερε τον Δαβίδ. Τώρα ήταν κατακόκκινη, με τα όμορφα μάτια και ένα ευχάριστο πρόσωπο. Και ο Κύριος είπε στον Σαμουήλ:
– Σηκωθείτε και να τον χρίσει, για αυτό είναι – αυτό είναι.
Τότε, ο Σαμουήλ πήρε το κέρας με το λάδι και έχρισε τον David μεταξύ των αδελφών του. Και το Πνεύμα του Κυρίου ξεκούραστα κατά David από εκείνη την ημέρα προς τα εμπρός. Μετά από αυτό ο Σαμουήλ σηκώθηκε και πήγε να Armafem (Ράμα) στο σπίτι του ( 1 Σαμουήλ 16 :. 1-13 ).
Μετά την αποφοίτησή του από τις ημέρες της ζωής του, Samuel ήταν στο παλιό ύπνο υπόλοιπο doth του θανάτου. Και ολόκληρος ο Ισραήλ, και θρήνησε για τον ίδιο και τον έθαψαν στο σπίτι του στο Armafeme (Rama) ( 1 Σαμουήλ 25 :. 1 ).
Αυτό το ιερό προφήτη Σαμουήλ, ο Ιησούς, ο γιος του Σειράχ, επαίνους, επαίνους λέγοντας:
– Αγαπητοί Κυρίου στον Προφήτη Του Κυρίου, Samuel δημιούργησε ένα βασίλειο, και έχρισε βασιλείς (Σαούλ και Δαβίδ) για το λαό του. Έχει κριθεί άνθρωποι σύμφωνα με το νόμο του Κυρίου, και (στην προσευχή του) Κυρίου looketh για τον James. Με την πίστη του, ήταν ένας αληθινός προφήτης doznatsya. Κραύγασε προς τον Παντοδύναμο Θεό, όταν στενοχωρούνται τους εχθρούς του σε κάθε πλευρά, και ο Κύριος βρόντησε από τον ουρανό? με ένα μεγάλο θόρυβο που έκανε τη φωνή του, και καταναλώνουν τους ηγέτες της Τύρου και όλους τους άρχοντες των Φιλισταίων. Ακόμη και πριν από το χρόνο του θανάτου του (Samuel) αποδείχθηκε ενώπιον του Κυρίου και έχρισε του, ότι της ιδιοκτησίας, ακόμα και σε παπούτσια από κανείς δεν πήρε τίποτα, και κανείς δεν τον επέπληξε. Ο ίδιος προφήτευσε, και μετά το θάνατό του, και προέβλεψε ο βασιλιάς (Σαούλ) τέλος του, και σήκωσε από τη γη της προφητείας φωνή του, ότι η κακία των ανθρώπων ( Sir 46 :. 16-23 ).
Αυτό είναι ό, τι λέει ο Samuel Σειράχ. Είμαστε αμαρτωλοί, ελπίζοντας τις προσευχές αυτού του ιερού άγιος του Θεού, για να λάβετε συγχώρεση των αμαρτιών και τη σωτηρία, ας δοξάσει τον Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, τον Ένα Θεό στην Αγία Τριάδα, τώρα, πάντα και για πάντα. Αμήν.

σημειώσεις
 [1] Αστάρτη – σεβαστός στους αρχαίους Φοίνικες και τους άλλους λαούς της θεάς Ανατολή.Θαυμαστές της για να εξυπηρετήσει την μη οργανωμένη εκκλησίες, και τα άλση και δέντρα.
 [2] Βάαλ, ο θεός του ήλιου, ήταν ιδιαίτερα σεβαστός από τους αρχαίους Φοίνικες.
 [3] Vefhor – ένα λόφο στο βουνό με την πόλη με το ίδιο όνομα. Ήταν στο γόνατό του Benjamin κοντά στο βόρειο-ανατολικό σύνορο των περιοχών Φιλισταίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου