Κυριακή 29 Ιουλίου 2018














Άγιος  Μάρτυς  Καλλίνικος


\

Βληθεὶς ὁ Καλλίνικος ἐν τῇ καμίνῳ,
Τὸ νικοκαλὲς εὗρε καὶ θεῖον στέφος.
Εἰκάδι ἀμφενάτῃ φλὸξ Καλλίνικον κατέδαψε.



Ο Μεγαλομάρτυρας Καλλίνικος καταγόταν από εύπορη οικογένεια και ήταν γνωστικός, λόγιος και σπουδαίος ρήτορας. Σε νεαρή ηλικία κατηχήθηκε στον χριστιανισμό και στη συνέχεια με πίστη και αφοσίωση στο Θείο Λόγο άρχισε να κηρύττει αυτόν ξεκινώντας από την πόλη Γάγγρα. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων είχε εκχριστιανιστεί οπότε και συνέχισε τη διδασκαλία του σε παρακείμενες πόλεις φθάνοντας και στην πολυάνθρωπη Άγκυρα της Γαλατίας.



Минея - Июль (фрагмент). Икона. Русь. Начало XVII в. Церковно-Археологический Кабинет Московской Духовной Академии.
Μηναίο - Ιούλιος (τεμάχιο). Εικονίδιο. Russ. Αρχές  τού 17ου αιώνα στήν  Εκκλησία καί τό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας.



Εκεί όταν ενημερώθηκε ο διοικητής της πόλης Σακερδώς, ότι κάποιος ξεσηκώνει τα πλήθη εναντίον των πατρογονικών θεών διαταράσσοντας τη θρησκευτική τάξη, διέταξε τη σύλληψή του. Κατά την ανάκριση που του έκανε στη συνέχεια ο ίδιος ο διοικητής, και διαπιστώνοντας την ακλόνητη πίστη του Καλλινίκου, διέταξε να τον υποβάλλουν σε διάφορα μαρτύρια. Ο Καλλίνικος αντίθετα αποδέχονταν αυτά καρτερικά και προκαλούσε τον διοικητή για ακόμη περισσότερα, θεωρώντας τα αθλήσεις πίστης.

Ап. Артема и мч. Каллиник. Миниатюра. Афон (Иверский м-рь). Конец XV в. C 1913 года в Российской Публичной (ныне Национальной) библиотеке в Санкт-Петербурге.
Απ. Αρτεμάς και Μάρτυρας. Καλλινίκου. Μικρογραφία. Όρος (Iver μοναστήρι). Το τέλος του 15ου αιώνα. στο ρωσικό Δημόσιο (σήμερα Εθνική) Βιβλιοθήκη στην Αγία Πετρούπολη.




Τότε ο διοικητής, μη θέλοντας να τον θανατώσει στη πόλη αυτή, διέταξε στρατιώτες να τον μεταφέρουν πεζοπορώντας στη Γάγγρα και εκεί να τον θανατώσουν, προκειμένου οι εκεί οπαδοί του να σωφρονιστούν. Τότε οι στρατιώτες ιππεύοντας εκείνοι άλογα παρέλαβαν τον Καλλίνικο δέσμιο, συρόμενο με σχοινί, και ξεκίνησαν τη μεταγωγή. Ήταν καλοκαίρι και την ημέρα εκείνη ο ήλιος ήταν πολύ καυστικός, ο δε δρόμος τελείως άνυδρος. Γρήγορα οι στρατιώτες άρχισαν να διψούν, το ίδιο και τα άλογα μέχρι σε σημείο να πέσουν κάτω έτοιμα να πεθάνουν. Βλέποντας οι στρατιώτες τον Καλλίνικο να στέκεται όρθιος και να τους παρακολουθεί χωρίς καμία αίσθηση δίψας, θαυμάζοντάς τον άρχισαν να τον εκλιπαρούν να τους σώσει λέγοντάς του: "Άγιε μη θυμάσαι τα όσα κακά σου κάναμε, λυπήσου μας και σώσε μας απ΄ αυτή την κάψα, δεν έχουμε άλλη ελπίδα σωτηρίας".



Строгановский иконописный лицевой подлинник. 29 июля (фрагмент). Русь. Конец XVI - начало XVII в. (издан в Москве в 1869 году). В 1868 году принадлежал графу Сергею Григорьевичу Строганову.
Εικονίδιο-το πρωτότυπο του προσώπου. 29 Ιουλίου (τεμάχιο). Russ. Στο τέλος του 16ου- η αρχή του 17ου αιώνα. (Δημοσιεύθηκε στην Μόσχα το 1869). Το 1868 ανήκε Count Σεργκέι Γ Stroganov.



Τότε ο Καλλίνικος, παρακαλώντας με πίστη τον Θεό να βοηθήσει τους στρατιώτες, έκανε να ξεπηδήσει από το ξερό έδαφος πίδακας νερού. Μετά το θαύμα εκείνο οι στρατιώτες, αφού συνήλθαν, δεν ήξεραν στη συνέχεια τι να πράξουν, φοβούμενοι όμως τις συνέπειες της μη εκτέλεσης της διαταγής πέβαλαν τον μάρτυρα πάνω σε άλογο και συνέχισαν προς Γάγγρα, σκεπτόμενοι στη διαδρομή τι να κάνουν.

Φθάνοντας τελικά έξω από τα τείχη της πόλης σταμάτησαν για να συσκεφτούν, χωρίς να μπορούν να πάρουν μια τελική απόφαση. Τότε ο Καλλίνικος τους συμβούλευσε να εκτελέσουν τη διαταγή, προκειμένου να μην υποστούν και αυτοί τη θανατική ποινή, αλλά και για τον ίδιο που ήταν έτοιμος, από τον πρόσκαιρο θάνατο, να μεταβεί στην αθάνατη ζωή.

Мучение св. Каллиника. 
 Фреска. 1547 г.
Монастырь Дионисиат. Афон. 
Тзортзи (Зорзис) Фука.
Μαρτύριο του Αγίου Καλλινίκου. 
 Τοιχογραφία (Fresco) τού έτους 1547 μ.Χ.
 στήν Ιερά Μονή Διονυσίου Αγίου Ορους.
 έργο τού αγιογράφου Τζώρτζη (Ζώρζη) Fuca








Каллиник Киликийский, Гангрский, мч. (29 июля)
 Менологий 26 - 29 июля
Византия. Греция; XIV в.; памятник: 
Византийский менологий (Byzantine illumination Menologion); 
10 x 13 см.;  местонахождение: Англия. Оксфорд. 
Бодлеанская Библиотека 
(Bodleian Library)
Άγιος  Μάρτυς  Καλλίνικος
Μηνολόγιο 26 - 29, Ιουλίου. 
Βυζαντινή Μηνολόγιο  τού 14ου αιώνα μ.Χ. 
Τώρα ευρίσκεται στην  Αγγλία. Οξφόρδη. 
Bodleian Βιβλιοθήκη (Bodleian Library)








Έτσι οι στρατιώτες συνέχισαν και, παρά την πύλη των τειχών της Γάγγρας όπου υπήρχε καμίνι, άναψαν μεγάλη φωτιά όπου και έριξαν σ΄ αυτό τον Καλλίνικο που δοξολογούσε τον Θεό.


Η εικόνα-λειψανοθήκη “Света Богородица Осеновица” αποθησαυρίζεται στον Καθολικό Ναό της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου της Ρίλας στη Βουλγαρία. 
Η εικόνα ενσωματώνει λείψανα των:
Πρώτη σειρά (από πάνω): Προφήτη Δανιήλ, Αγίου Λαζάρου του Τετραημέρου, Επισκόπου Κιτίου Κύπρου, Αγίου Μάρτυρος Λευκίου (που μαρτύρησε μαζί με τον Θύρσο και τον Καλλίνικο, τον καιρό του αυτοκράτορα Δεκίου), Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ματθαίου και Αγίου Ισαποστόλου Κωνσταντίνου του Μεγάλου.Δεύτερη σειρά: Αγίου Μάρτυρος Αγαθαγγέλου, Οσίου Στεφάνου του Ομολογητού, του Νέου, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, Αγίου Μάρτυρος Σεργίου και Αγίου Μάρτυρος Βάκχου.Τρίτη σειρά: Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, Αγίου Μάρτυρος Εμμανουήλ, Αγίου Μάρτυρος Φλώρου και Αγίου Μάρτυρος Λαύρου. Τέταρτη σειρά: Αγίου Αθανασίου Αλεξανδρείας, Αγίου Γρηγορίου Α΄του Μεγάλου, Αγίου Αποστόλου και Ιερομάρτυρος Συμεώνος και Αγίου Ιερομάρτυρος Αντύπα, Επισκόπου Περγάμου.
Πέμπτη σειρά: Αγίου Ανδρέα, Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Αγίου Ιερομάρτυρος Κλήμεντος, Επισκόπου Αγκύρας, Αγίου Μάρτυρος Ανδρέα του Στρατηλάτου, Αγίου Ιερομάρτυρος Υπατίου, Επισκόπου Γαγγρών, Αγίου Μάρτυρος Μιχαήλ (άγνωστο ποιου ακριβώς) και Αγίου Ιωάσαφ (άγνωστο ποιου ακριβώς).
Έκτη σειρά: Αγίου Αρχιμανδρίτη ΣτέφανουΑγίου Μάρτυρος ΚαλλίνικουΑγίας Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, Αγίου Θεοφάνους και Αγίας Σαλώμης της Μυροφόρου.





Ἀπολυτίκιον 
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Κλῆσιν σύνδρομον, ἔχων τῷ βίῳ, νίκος καλλίστον, ἤρας ἐν ἄθλοις, καταλλήλως γεγονῶς ὁ προκέκλησαι, σὺ γὰρ καλῶς τὸν ἀγῶνα τελέσας σου, ὡς νικητὴς ἐδοξάσθης Καλλίνικε. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

Κοντάκιον
Ἦχος β’. Τὰ ἄνω ζητῶν.
Τὰ ἄνω τερπνά, ἀξίως νῦν κεκλήρωσαι· Χριστοῦ γὰρ σφοδρῶς, τῷ πόθῳ πυρακτούμενος, τοῦ πυρὸς Καλλίνικε, δι᾽ αὐτοῦ ἀνδρείως κατετόλμησας· ᾧ καὶ νῦν παριστάμενος, μὴ παύσῃ πρεσβεύων, ὑπὲρ τῶν πάντων ἡμῶν.








ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ

КРАТКОЕ ЖИТИЕ МУЧЕНИКА КАЛЛИНИКА КИЛИКИЙСКОГО, ГАНГРСКОГО

Свя­той му­че­ник Кал­ли­ник (III–IV), ро­дом из Ки­ли­кии, с дет­ства был вос­пи­тан в хри­сти­ан­ской ве­ре. Скор­бя о том, что мно­го за­блуд­ших лю­дей по­ги­ба­ет для веч­но­сти, по­кло­ня­ясь идо­лам, он по­шел по го­ро­дам и се­ле­ни­ям про­по­ве­до­вать языч­ни­кам Иису­са Хри­ста и Его уче­ние. Сло­вом Бо­жи­им он мно­гих об­ра­щал в хри­сти­ан­ство. В га­ла­тий­ском го­ро­де Ан­ки­ре свя­той ис­по­вед­ник был за­дер­жан и пред­став­лен на суд к пра­ви­те­лю Са­кер­до­ну, же­сто­ко­м.....




ΣΥΝΤΟΜΟΣ  ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΙΛΙΚΙΑΣ, ΓΑΓΓΡΑ

Ο Αγίος Μάρτυς Καλλίνικος (III-IV), ένας ντόπιος της Κιλικίας, ένα παιδί ανατράφηκε στη χριστιανική πίστη. Θρηνεί ότι πολλοί άστοχες άνθρωποι χάνονται για είδωλα αιωνιότητα, τη λατρεία, πήγε μέσα από τις πόλεις και τα χωριά για να κηρύξει στα έθνη του Ιησού Χριστού και τις διδασκαλίες Του. Ο Λόγος του Θεού, ο ίδιος επέστησε πολλά στον Χριστιανισμό. Στην πόλη της Άγκυρας της Γαλατίας, η ιερή εξομολόγος συνελήφθη και υποβλήθηκε στην δίκη ενώπιον του Διοικητή Sakerdon σκληρή διώκτες των Χριστιανών. Ο κυβερνήτης απειλούνται με βασανιστήρια και το θάνατο, διέταξε την ιερή θυσία στα είδωλα, αλλά ήταν ατρόμητος είπε ότι δεν φοβόταν βασανιστηρίων, δεδομένου ότι κάθε πιστός στον Χριστό λαμβάνει από Αυτόν δύναμη σε δοκιμές, και θα κληρονομήσει αιώνια μακάρια ζωή μετά τον θάνατο.
Ιερά σοβαρά χτυπημένο φλέβες βόδι και χτένες σιδήρου σχισμένο σώμα, αλλά υπέμεινε όλα με υπομονή και ηρεμία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη μανία Sakerdon, και διέταξε τον άγιο να θέσει σε μπότες με αιχμηρά νύχια μέσα και μαστίγια για οδήγηση μέσα στην πόλη μάρτυρα γάγγραινα για να καεί. Η διαδρομή ήταν δύσκολη, και οι στρατιώτες που συνόδευαν την καταδίκασε, λιποθύμησε από τη δίψα. Σε απόγνωση, άρχισαν να ζητήσει από τον άγιο, που ο ίδιος παρακάλεσε την εξοικονόμηση νερού του Κυρίου. Απαλό άγιος, λαμβάνοντας κρίμα για τους βασανιστές του, με τη βοήθεια του Θεού, έβγαλε μια όμορφη πέτρινη βρύση.
Οι έκπληκτοι πολεμιστές διαποτισμένη με συμπάθεια για σωτήρα του, ακόμα και ήθελε να τον απελευθερώσει, αλλά ο φόβος της τιμωρίας τους έκανε την ιστορία του μάρτυρα επόμενη. Στη Γάγγρα Άγιος Καλλίνικος, με χαρά δίνει χάρη στον Κύριο που τον έχει χορηγήσει το μαρτύριο, πήγε στη φλεγόμενη φωτιά και έδωσε την ψυχή του στο Θεό. Το σώμα του, παραμένει άθικτο, οι πιστοί έδωσε ευλαβικά ταφή.

ΠΛΗΡΗΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΙΛΙΚΙΑΣ, ΓΑΓΓΡΑ

Ο Αγίος Μάρτυς Καλλίνικος γεννήθηκε στην Κιλικία και ανατράφηκε σε χριστιανικό ευσέβεια. Από τη στιγμή που έχει φθάσει στην ηλικία της ωριμότητας, Καλλίνικος είδε πολλούς ανθρώπους που κατέχουν μια κακία παγανιστική? σκοτεινό διαβολική γοητεία, είναι μακριά από τον Κύριο του Χριστού, πιστεύουν στα άψυχα βράχια και να φέρει τις θυσίες στα είδωλα. Έκλαψα διαιτητή Καλλίνικο της καταστροφής αυτών των ανθρώπων και αποφάσισε να ξεκινήσει ανοιχτά για να τους διδάξουν την γνώση της αλήθειας, που γύρισαν από τις αυταπάτες τους και πίστεψαν στον Χριστό Θεό. Κήρυγμα, όπως Αποστόλων, το Λόγο του Θεού, ήταν Καλλίνικος πολλές πόλεις και χωριά, και τελικά έφτασε στην πόλη της Άγκυρας της Γαλατίας. Σε αυτή την πόλη, παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η φροντίδα για την σωτηρία των ψυχών, και της εργασίας στο ευαγγέλιο του Χριστού, μετέτρεψε πολλά στον Χριστό. Γι «αυτό συνελήφθη και υποβλήθηκε στο λάθος δικαστήριο Sakerdon Prince. Sakerdon ήταν ένθερμος υπηρέτης των ειδώλων, οι εχθροί του Χριστού και το άγριο διώκτης των Χριστιανών.Αναφερόμενος τον Καλλίνικος, ασεβείς φώναξε:
– Ότι ένα ξένο Καλλίνικος, ο οποίος διδάσκει τους ανθρώπους ότι δεν θυσιάζονται στους θεούς και να τους λατρεύουν, και είχε πολλούς διασκεδάζω.
Με τη μανία του κοιτάζοντας τον άγιο, ο πρίγκιπας έγινε απειλώντας να τον ανακρίνουν:
– Πώς τολμάς να, ανόητος, είναι ένας ξένος εδώ, διαφθείρει τους ανθρώπους, τον διδάσκει να αφήσει τους θεούς που δημιούργησαν τον κόσμο και η οποία τιμά τον βασιλιά, και όλη τη δύναμη, και ολόκληρο το σύμπαν; Εκτός αν δεν ξέρεις την εξουσία τους;
Ο Αγιος απάντησε μειλίχια:
– Υπηρέτης του Χριστού. Βλέποντας πώς οι άνθρωποι πηγαίνουν στην καταδίκη, είμαι οπαδός της καρδιάς τους, και όπως μπορώ, προσπαθώ καλή δόγμα για να τους μετατρέψει από το σκοτάδι στο φως και από το θάνατο στη σωτηρία Για τα βιβλία έχουν γραφτεί, «γυρίζει έναν αμαρτωλό από την πλάνη του δρόμου του, θα σώσει μια ψυχή από τον θάνατο και θα καλύψει πλήθος αμαρτιών »( Ιακώβου 5 :. 20 ). Θα σας αρέσει και να φέρει στο φως από obderzhaschego σας διάβολοι εκτροπή και να δώσει εντολή στον σωστό δρόμο.
Πρίγκιπας, γεμάτος θυμό, είπε:
– Να που θέλετε και νομίζω ότι απέρριψε τους θεούς και, έχοντας ακούσει τρελά λόγια σας, και όχι ευλογημένη ζωή πικρή θάνατο. Όχι, ποτέ! Αντιθέτως, πιστεύω, ακόμα και παρά τη θέλησή σας, να λατρεύουν τους θεούς μας. Διότι εγώ θα σου δώσω άγρια ​​βασανιστήρια και στη συνέχεια να δούμε αν ο Θεός σου θα έρθει να σας σώσει από την εξουσία μου. Εγώ δεν θα φεισθεί το σώμα σας όσο εσείς δεν θα γνωρίζουν τη δύναμη και τη δύναμη των θεών, και δεν τους φέρει στο θύμα.
ΙΟ Αγιος με θάρρος απάντησε:
– Κάθε μαρτύριο για χάρη του Κυρίου μου για να μου επιθυμητή ως τροφή στους πεινασμένους. Μην καθυστερείτε και έτσι δεν χάνουμε χρόνο για την απειλή, και να αρχίσει πραγματικά το μαρτύριό του.Αυτό είναι το σώμα μου – είναι έτοιμη να αλεύρι. Στην ψυχή μου είναι ο ίδιος ο Θεός που μου έχει ετοιμάσει τη σωτηρία, και θα χαθεί.
Ακόμη πιο θυμωμένος, ο πρίγκιπας είπε:
– Άθλια! Πώς τολμάς να μου παρενοχλούν τέτοιες ομιλίες; Από τους θεούς, ότι δεν έχω έλεος για εσάς, αλλά sderu το σώμα σας με τα οστά, κάθε βασανιστήριο επινοήθηκε για σας όσο εσείς δεν πεθαίνουν ένα σκληρό θάνατο.
Ο Άγιος απάντησε:
– Μια αποστροφή όλων των ασεβών! Πόσο καιρό θα πρέπει να σπαταλάτε το χρόνο σας στην οργή μου, και να μην προχωρήσει με την υπόθεση. Βάλτε μου βασανίζουν και uveday το θάρρος και τη γενναιοδωρία της ασκητικής του Χριστού, αναμένει να λάβει από τον Σωτήρα να κερδίσει το στέμμα.
Τότε ο βασανιστής πρόσταξε να εκθέσει ένα μάρτυρα και τον χτύπησαν χωρίς έλεος τένοντες βόδι.Long άγιος beat και προαναγγέλλουν φώναξε:
– Καλλίνικος, γνωρίζουν τους θεούς, και να καλέσει τους, και θα σας σώσει από την αγωνία!
Αλλά ο άγιος μάρτυρας γελούσε βασανιστή και βάσανα, και δυνατά είπε:
– Είσαι μου απειλώντας μεγάλη αγωνία, και να επιβάλει το πιο αδύναμο γεύμα. Ισχύουν για μένα μεγάλες πληγές, εντελώς lyuteyshemu θλίψη: γιατί δεν φοβάμαι καμία φωτιά, ούτε ξίφος, ούτε να είναι δυσαρεστημένη, γέλιο σε θάνατο, όπως περιμένω από τον Θεό αιώνια ζωή μου.
Στη συνέχεια, ο πρίγκιπας διέταξε την ιστορία μάρτυρας στο δέντρο και αποσβεστούν το σώμα του με σιδερένια καρφιά. Έτσι ostrogannoj σάρκα του μέχρι το κόκαλο.
Αλλά ο άγιος συνέχισε να γελάσει σε αυτό το μαρτύριο, σαν το μαρτύριο είναι εκτεθειμένη, και κάποιος το σώμα άλλου, και είπε στον πρίγκιπα:
– Να καταδικάσει το πιο δύσκολο έχω ράσπα, λίμα, διότι το περισσότερο το σώμα μου, το πιο ικανοποιώντας την επιθυμία της ψυχής μου: ο Χριστός με βοηθά? ενισχύεται από τη χάρη Του, δεν αισθάνομαι τον πόνο του πόνου.
Μετά την βασανιστής διέταξε να απομακρυνθεί από το δέντρο του πάσχοντα Χριστό, παπουτσωμένος του στη σιδερένια παπούτσια με αιχμηρά καρφιά στο εσωτερικό, να οδηγήσει σε πόλη γάγγραινα, μακριά από την Άγκυρα ογδόντα αρένες, και καίνε εκεί. Έτσι αποφάσισε να το κάνουμε αυτό, γιατί σε αυτή την πόλη Καλλίνικος επέστησε πάρα πολλά για τον Χριστό. Νόμιζε πως είδε μαρτυρικό θάνατο Καλλίνικος, αυτά τα μετατρέπει την αγωνία και την επιστροφή στην παλιά πίστη. Έτσι άγριος πολεμιστής πρίγκιπας πρόδωσε τον Χριστό στα χέρια της σκληρής τους στρατιώτες τους και τους έδωσε την εντολή – από τα άλογα πηγαίνουν στα λαγωνικά, και ένας μάρτυρας για την οδήγηση πριν από αυτόν μπροστά, υποχρεώνοντάς την να πάει πιο ξυλοδαρμούς. Παπουτσωμένος σε μπότες με σιδερένια καρφιά, μάρτυρας περπάτησε, όπως ήταν, χωρίς να αισθάνεται τον πόνο των καρφιών, και τραγούδησε ένα ψαλμό του Δαβίδ:
– «Περίμενα υπομονετικά για τον Κύριο? Και ο ίδιος κλίση για μένα και άκουσε την κραυγή μου Μου έφερε επάνω από ένα φρικτό λάκκο, έξω από το λασπώδης πηλό, και που τα πόδια μου πάνω σε ένα βράχο, και ιδρύθηκε έλα μου» ( Ψαλμός 39: 2-3. ).
Έτσι πήγε στην καθορισμένη διαδρομή και περπάτησε γρήγορα, χωρίς εξαναγκασμό, μπροστά από τους αναβάτες.
Όταν πέρασε ένα πεδίο για εξήντα και ήρθε σε ένα μέρος που ονομάζεται Matrika, στρατιώτες από την έντονη θερμότητα του ήλιου – για το μήνα Ιούλιο ήταν – άρχισαν να υποφέρουν δίψα. Νερό στο δρόμο δεν ήταν εκεί, και οι στρατιώτες οι ίδιοι εξαντληθεί και τα άλογά τους δύσκολα θα μπορούσε να αναπνεύσει. Τότε φώναξε στον άγιο με δάκρυα:
– Υπηρέτης του αληθινού Θεού, ελέησον ημάς, στην πιο απελπισμένη της ζωής μας. Προσευχήσου στο Θεό σας, που μας έδωσε το νερό, και εμείς δεν πεθαίνουν. Ακούσαμε ότι ο Θεός σας είναι παντοδύναμος. Ξεχάστε επίσης ότι έχουν προκαλέσει δεν πάσχουν από τη θέλησή μας, και εμείς θα βασανίζεται, σύμφωνα με την εντολή του πρίγκιπα.
Βλέποντας ότι πεθαίνουν από δίψα, ο άγιος λυπήθηκε για αυτούς και Καλλίνικος, που θέλουν να κάνουν καλό στους εχθρούς τους, έγινε για το τι συνέβη στο πλακόστρωτο δρόμο, και σήκωσε τα μάτια του στον ουρανό, προσευχήθηκε:
– Ο ουρανός και η γη, και τη θάλασσα, και κάθε πλάσμα! Είσαι στην αρχαία πέτρα δίνεται να πιει το νερό του Μωυσή περιπλανιέται στην έρημο και τους ανθρώπους που ήταν μαζί του. Εμφάνιση και τώρα θαυμαστά τα έργα σου: ας στην εντολή σας αυτή η πέτρα το νερό ρέει και ποτίστηκαν τόσο πεινασμένος, έτσι ώστε εκείνοι που δεν ξέρετε, ήταν γεμάτη δόξα είναι πρόδηλο έργα σου, και να δοξάσουν τον άγιο όνομά σου.
Μόλις τελείωσε την προσευχή, αφού σκόραρε πέτρινη βρύση της ζωής του νερού. Ο καθένας έπινε, δίψα-βαφής και φώναξε δυνατά:
– Χριστιανικό Θεό είναι μεγάλη και ένδοξη πάνω απ «όλα!
Από εκείνη την ώρα η πηγή αυτή δεν παύει να δώσει νερό στην αξέχαστη ανάμνηση του θαύματος του Θεού, επιτυγχάνεται μέσα από τις προσευχές του μάρτυρα.
αρκετά δροσερό, οι στρατιώτες και τα άλογα τους, έκανε το υπόλοιπο της τρόπο χωρίς την εργασία και το κέρδος σε γάγγραινα. Δεν ήθελα να τους προδώσει στο θάνατο του ευεργέτη του Καλλίνικου, τα παρέδωσε στο μονοπάτι του θανάτου. Αλλά φοβούμενος ότι ο πρίγκιπας ήταν θυμωμένος, οι ίδιοι προδίδουν του θανάτου, είναι η εντολή του πρίγκιπα. Razzhegshi φούρνο, βάζουν το μάρτυρα τον εαυτό του κοντά σε φλόγα. Είναι χαρούμενη και ευτυχής, διέσχισε τον εαυτό του και προσευχήθηκε:
– Ουράνιο Πατέρα! Ευχαριστώ σοι ότι εσύ hast μου παραχωρημένες να πεθάνει για Thy ιερό όνομα.Πάρτε το πνεύμα του κόσμου είναι δικό μου και να ντρέπεται των εχθρών σου, παντοδύναμος Θεός!
Με αυτά τα λόγια, πήγε στη μέση του φούρνου απίστευτα φωτιά και να αποβιβάζονται, και εγκατέλειψε το ιερό ψυχή του στα χέρια του Θεού. Όταν η φωτιά έσβησε, πραγματικά βρήκε το σώμα του ήταν άθικτο. Οι πιστοί τον πήρε και θάφτηκε με τη δέουσα τιμή, επαινώντας τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, ενωμένοι στην Αγία Τριάδα του Θεού. Ας είναι για τον ίδιο και για εμάς την τιμή και δόξα, τώρα και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου