Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016



Δ Ι Α Β Α Σ Τ Ε

(σελίδες 9 - 36)




( ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ σελιδες 460 - 490 και 491 - 522)


(σελίδες 445 - 460 )





Άγιοι Ακίνδυνος, Αφθόνιος, Πηγάσιος, Ελπιδηφόρος και Ανεμπόδιστος



Ακίνδυνον πυρ των δε λοιπών τεσσάρων,
Oυς μεν, το πυρ έκτεινεν, ους δε, το ξίφος.
Δευτέρη Aφθονίω και τέτρασι πυρ άορ άθλος.
Βιογραφία
Ήταν όλοι αξιωματούχοι του Πέρση βασιλιά Σαπώρ του Β'. Το 330 μ.Χ., επειδή, ομολόγησαν ότι, είναι χριστιανοί, συνελήφθησαν και μαστιγώθηκαν σκληρά. Έπειτα, τους έριξαν στις φλόγες μιας μεγάλης φωτιάς. Αλλά οι θερμές δεήσεις τους προς το Θεό προκάλεσαν φοβερή θύελλα με βροχή, που έσβησε τη φωτιά. Αυτό προκάλεσε φόβο στους Πέρσες , και τον ίδιο το Σαπώρ, με αποτέλεσμα να αναβάλει, το θάνατο των γενναίων χριστιανών. Αλλά μετά μερικές μέρες, τους έφερε και πάλι στο κριτήριο. Αφού είδε ότι δεν μπορούσε να αλλάξει το χριστιανικό τους φρόνημα, αποκεφάλισε πρώτο τον Αφθόνιο. Έπειτα, απευθυνόμενος στον Ελπιδηφόρο, του είπε να φανεί λογικός, σαν εγγράμματος που ήταν και μπορούσε να διακρίνει το ψέμα από την αλήθεια. Ο Ελπιδοφόρος του αποκρίθηκε ότι γι' αυτό ακριβώς πιστεύει στο Χριστό, διότι Αυτός είναι «η οδός και η αλήθεια και η ζωή» (Ευαγγέλιο Ιωάννου, ιδ' 6). Δηλαδή ο σωστός δρόμος, που οδηγεί στην απόλυτη αλήθεια και στην πραγματική και πηγαία ζωή, που αξίζει κανείς να πεθάνει γι' αυτή. Η απάντηση του Ελπιδοφόρου εξαγρίωσε τον Σαπώρ και αμέσως τον αποκεφάλισε. Οι θυσίες αυτές ενθάρρυναν ακόμα περισσότερο τους υπόλοιπους, και έμειναν ακλόνητοι στην πίστη τους. Τότε ο Σαπώρ διέταξε να τους ρίξουν μέσα σε αναμμένο καμίνι. Έτσι, μαρτυρικά και ένδοξα, παρέδωσαν όλοι τη μακάρια ψυχή τους στο ζωοδότη Χριστό.




Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Ακίνδυνον μέλψωμεν, συν Αφθονίω ομού, κλεινόν Ανεμπόδιστον, Ελπιδοφόρον στερρόν, Πηγάσιον ένδοξον ούτοι γαρ ακινδύνως, εξαφθόνου κρατήρας, πηγάζουσι τοις ελπίδι, αρραγεί προσιούσι, χαρίτων ανεμποδίστων, κρήνην θεόβρυτον.

Κοντάκιον
Ήχος δ’. Ο υψωθείς.
Τη της Τριάδος καλλονή λαμπρυνθείσα, η πενταυγής των Αθλητών θεία φάλαγξ, τας των τυράννων ήμβλυνε δεινάς προσβολάς, άφθονον ακίνδυνον, ανεμπόδιστον χάριν, άπασι πηγάζουσα, τοις ελπίδι και πόθω, ενθέως προσιούσι δι' αυτών, τω πάντων Κτίστη, Χριστώ τω Θεώ ημών.










ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ








ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ 

Ακινδύνου Pigasov, Anempodist, το δικαστήριο του Πέρση βασιλιά Σαπώρ Β (310-381), ήταν το μυστικό Χριστιανοί. Όταν ο βασιλιάς έθεσε διωγμό κατά των χριστιανών, ζηλιάρης του είπε σε αυτούς.Κληθεί στο δικαστήριο του βασιλιά, οι άγιοι μάρτυρες ομολόγησε άφοβα την πίστη τους στην Αγία Τριάδα. Ο βασιλιάς έδωσε διαταγή να τους χτυπούν με μαστίγια. Αντικαθίσταται δύο φορές κουρασμένος εκτελεστές, και οι άγιοι μάρτυρες δεν αρθρώσει μια κραυγή ή ένα βογγητό. Ακόμα και ο βασιλιάς δεν μπορούσε να σταθεί η ένταση και έχασε τις αισθήσεις του. Όλοι νόμιζαν νεκρό, αλλά οι άγιοι φώναξε προς τον Θεό, και ο βασιλιάς ήρθε στα συγκαλά του. Όταν ξύπνησε, Σαπώρ κατηγόρησε τους αγίους της μαγείας και διέταξε να κρέμονται πάνω από τη φωτιά των αγίων μαρτύρων, για να τους καταπνίξει με τον καπνό. Μέσα από τις προσευχές του Αγίου Φωτός έσβησε, το σκοινί με το οποίο συνδέθηκαν, αποσυντίθεται. Όταν ο βασιλιάς τους ρώτησε, πώς συνέβη, οι άγιοι μάρτυρες του είπε για τον Χριστό, ο οποίος κάνει τέτοια θαύματα.
Τυφλωμένος από την οργή, ο βασιλιάς άρχισε να βλασφημήσει το όνομα του Κυρίου. Τότε ο άγιος κραυγή: «Ας μην υπάρχει σίγαση στόμα σου» – και ο βασιλιάς ήταν άφωνος. Mad με το φόβο και την οργή, προσπάθησε νόημα των ιερών μαρτύρων μεταφέρθηκαν στην φυλακή. Περιβάλλει δεν μπορούσε να τον καταλάβει, και άρχισε να ουρλιάζω: έσχισε μακριά ρόμπα του, έσκισε τα μαλλιά του, κτύπησε το πρόσωπό του. Ιερά Ακινδύνου κρίμα για αυτόν και επέτρεψε το όνομα του Κυρίου της Σιωπής. Αλλά αυτή τη φορά, ο βασιλιάς εξήγησε τα πάντα μαγεία και συνέχισε να βασανίζουν τους αγίους. Βάζουν σε μια σχάρα σιδήρου και άναψε μια φωτιά κάτω από αυτό. Οι άγιοι άρχισαν να προσεύχονται. Ξαφνικά άρχισε να βρέχει και η φωτιά έσβησε. Βλέποντας τα θαύματα μέσα από τις προσευχές των αγίων μαρτύρων, πολλοί πίστεψαν στον Χριστό και ομολόγησε την πίστη τους. Οι άγιοι δόξασε το Θεό και κάλεσε τους πιστούς να δεχθεί το βάπτισμα της βροχής έστειλε σε αυτούς.
Ένας από τους δήμιους, Affony, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους αγίους μάρτυρες για την ταλαιπωρία που προκαλείται σε αυτά και περπάτησε θαρραλέα σε θάνατο για το Χριστό. Grandee Elpidifor και η μητέρα του βασιλιά ομολόγησε επίσης την πίστη στον Ένα αληθινό Θεό. Ο βασιλιάς, βλέποντας έναν αυξανόμενο αριθμό των χριστιανών και πώς να βασανίζουν τους αγίους Ακινδύνου Pigasov Anempodist και να ενισχύσει τη χριστιανική πίστη, ανακοίνωσε στους ανθρώπους που οι άγιοι μάρτυρες και Akindinov Pigasov Anempodist μαζί τους Elpidifor θα κόψει το κεφάλι, αλλά το σώμα μπορεί να ληφθεί από τους Χριστιανούς για να θάψει. Όταν οι άγιοι μάρτυρες πέρα ​​από τα τείχη της πόλης οδήγησαν στην ιστοσελίδα εκτέλεση, ένα τεράστιο πλήθος τους συνόδευαν, δοξάζοντας τον Χριστό. Με διάταξη του στρατιώτες του βασιλιά σκότωσαν όλους τους χριστιανούς (7000), βαδίζοντας στην πομπή. Μαζί με την άλλη σκοτώθηκε και Elpidifor. Ακινδύνου Pigasov, Anempodist με τη μητέρα του βασιλιά κάηκαν την επόμενη μέρα. Χριστιανοί ήρθε κρυφά τη νύχτα στον τόπο εκτέλεσης των αγίων, βρέθηκε άθικτη τη φωτιά των ιερών μαρτύρων του σώματος και έντιμα τα έθαψαν.

ΠΛΗΡΗΣ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ 

Όταν ο βασιλιάς των Περσών Σαπώρ [1] , επισκιάστηκε από την ειδωλολατρία [2] , και γεμάτο από πάσης ανομίας, που χτίστηκε στη χώρα τους ένα μεγάλο διωγμό κατά των χριστιανών στο διάστημα μεταξύ δύο αυλικούς του, είχε τρεις μυστικός Χριστιανός: Ακινδύνου Pigasov και Anempodist.Εξυπηρετούν Χριστός στο μυστικό, που έχουν οδηγήσει πολλές από τις μυστικές διδασκαλίες του στην ίδια ευσέβεια. Μερικά συκοφάντησε αυτά τα τρία ιερά εις τον βασιλέα, ότι όχι μόνο δεν πιστεύουν στον Εσταυρωμένο και άλλα μολύνοντας σαν δηλητήριο, όπως με μια τέτοια πίστη.
Ο βασιλιάς είπε θυμωμένα δυσφημιστές:
– Γιατί έχετε καιρό να ξέρετε για τους ανθρώπους, δεν μου είπε και δεν τους παρέχει σε μένα;
Είπαν:
– Sovereign βασιλιάς! Αν σας προστάζω, σας τα παρουσιάζουμε τώρα σε εσάς.
Ο βασιλιάς αμέσως όρισε, και πήγαν να τους πάρει. Όταν ήρθε στο σπίτι στο οποίο κατοικούσε τους αγίους, βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη? Για τους πιστούς υπηρέτες του Κυρίου στάθηκε στην προσευχή και δεν ήθελε να ανοίξει τους ανθρώπους που ασκούν σε συνομιλία με το Θεό. Εκείνοι που έσπασαν την πόρτα, άρπαξε τους αγίους, και δεσμεύεται και τον έφερε πριν από το πρόσωπο του βασιλιά.
Ο βασιλιάς, βλέποντας τους αγίους, άρχισε απαλά ζητώντας τους:
– Πού είσαι, τα παιδιά μου;
Άγιοι απάντησε:
– Για το αν η χώρα μας, μας ζητά, ο βασιλιάς; – Η πατρίδα μας και τις ζωές μας έχουν Ιερά, ομοούσια και αδιαίρετη Τριάδα, Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα, ένας Θεός.
Ο βασιλιάς είπε:
– Είστε πολύ τολμηρή και τολμούν να ομολογήσουν μπροστά μου δεν είναι ο Θεός, διότι δεν έχει ακόμη δοκιμάσει τι πληγές και όλα τα είδη του πόνου.
Άγιοι απάντησε:
– Είμαστε γενναία ελπίδες για τον Θεό μας και είναι πρόθυμοι να αναλάβουν γι «αυτόν όλα τα είδη των πληγών και την αγωνία? αν δεν πιστεύετε τα λόγια μας, για να ελέγξετε την πιο πράγμα: να θέσει την πληγή, την αιτία της ό, τι θέλετε, πόνο – και να δούμε αν είμαστε ρίχνει έξω από το Θεό μας.
Όταν οι άγιοι μίλησε περαιτέρω, επαινώντας τον Ένα Θεό και καταγγέλλοντας τον βασιλιά για τον πολυθεϊσμό του, ο βασιλιάς θύμωσε και διέταξε το καθένα από αυτά, κατάκοιτος στο έδαφος, τέσσερις άνθρωποι νικήσει δύσβατο ραβδί. Οι άγιοι του Θεού ευλογημένη μεταξύ ξυλοδαρμούς, ομόφωνα λέγοντας:
– Κοιτάξτε κάτω, Κύριε, δεν σιωπήσει, και δεν αποκλίνουν από εμάς σε όλους να γνωρίζουν τη δύναμη του το δεξί σας χέρι, και ο ίδιος, Κύριε, να μας βοηθήσει.
Εν τω μεταξύ, μεταξύ των ιερών μαρτύριο τραγούδησαν τόσο εκτελεστές εξαντληθεί, και ο βασιλιάς βάλει άλλα του, έτσι ώστε να συνεχίζουν να τους νικήσουμε. Και πάταξε τους μάρτυρες για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μπορούσε να πεθάνει από μια τέτοια παρατεταμένη ξυλοδαρμούς εάν ο ίδιος ο Θεός δεν υποστηρίζει τη ζωή τους. Ο βασιλιάς, βλέποντας μια σκληρότητα υπομονή τους – δεν ουρλιάζουν και δεν χάνουν τη δύναμή τους – ήταν έκπληξη? ορισμένοι φοβούνται έπεσε επάνω του, και έπεσε από το θρόνο. Οι άγιοι φώναξε σ «αυτόν, λέγοντας:
– Ο Κύριός μας, ο οποίος έδωσε τη ζωή σας, ενισχύει και πάλι να μας δείτε μέσα από τη δύναμη Του.
Περιβάλλοντος πίστευαν ότι ο βασιλιάς σκοτώθηκε σε θάνατο και έτρεξε, τον σήκωσε. Στάθηκε ίσα που ζω και μόλις ανακτηθεί. Μετά Supor ήρθε σε ακόμη μεγαλύτερη μανία, νομίζοντας ότι οι μάρτυρες έχουν κάνει σ «αυτόν κάποια μαγεία? Για το κακό εαυτό τους να είναι εξ ολοκλήρου κάτω από την επιρροή των δαιμόνων, πάντα χρησιμοποιούνται για να αποδώσουν μαντεία και μαγεία που διαπράττονται από τα ιερά θαυμάσια θαύματα του Θεού. Lawless βασιλιάς διέταξε κολλάει αγίων μαρτύρων και η φυλή κάτω από μια φλεγόμενη φωτιά, έτσι ώστε να χαθεί, αρθρώνει τις ψυχές τους από τα δεσμά μεταξύ μαρτύριο και φωτιά.
Άγιοι, κρέμονται στη συνέχιση του εδώ και πολύ καιρό, τραγούδησε:
– Η λάμπα των ψυχών μας και τον Δημιουργό μας, πιστοί για εμάς, φτύνουν, έχει υποστεί διασύρεται σαν ένας κακοποιός κρεμάστηκε σε ένα δέντρο, όλα στο δεξί του χέρι περιέχει τον Κύριο! Ελάτε τώρα και να εξετάσουμε κατά πόνο μας και να μας δείξει τη σωτηρία σου? ιδού ασθένεια μας και ελέησον ημάς, κάνει σαφές σε όλους ότι έχετε – ο ένας Θεός στον ουρανό.
Και αμέσως ο Κύριος εμφανίστηκε σ «αυτόν με ανθρώπινη μορφή, με ένα πρόσωπο λαμπερό σαν τον ήλιο: ένα φαινόμενο που έσπασε τα δεσμά του, η φωτιά έσβησε και οι άγιοι έγιναν υγιείς. Όταν είδε τον Κύριο, που γέμισαν με ανείπωτη χαρά, ο Κύριος και πάλι έγινε αόρατο. Και οι άγιοι στάθηκε μπροστά στον βασιλιά, καθώς αν δεν υφίστανται καμία ταλαιπωρία. Ο βασιλιάς, βλέποντας τους υγιείς, έμεινε έκπληκτος και τους είπε:
– Τι έπαθες;
Απάντησαν:
– Να βλέπετε τον εαυτό σας ότι ο Χριστός ο Θεός μας για να μας σώσει από το μαρτύριο του σου?Γνωρίζουν τη δύναμη Του, και να ντρεπόμαστε.
Εις τον κακό άρχισε να βλασφημήσει τον Χριστό. Οι άγιοι αναφώνησε:
– Ναι onemeyut κολακευτικά χείλη, βλασφημούν τον αληθινό Θεό!
Και αμέσως ο βασιλιάς έγινε μουδιασμένος και χαζή.
Άγιοι, δήλωσε:
– Τι συνέβη με σας, βασιλιά, ότι δεν είστε που μας λένε; Είμαστε και αναχωρούν από συμβούλια σου, μη έχοντας λάβει την τελική ετυμηγορία;
Ο βασιλιάς άρχισε να κάνει γύρω από τα μάτια και τα χέρια από τα σημάδια που έχουν οι άγιοι και να θέσει στη φυλακή? αλλά κανένας από τους άλλους δεν κατάλαβα τι διατάζει τα σημάδια του, Και ο βασιλιάς, αφού διακόπηκαν ερυθρό του [3] , χτύπησε το έδαφος και, σαν τρελός, ξεκίνησε πριν από όλα να βαδίσει βαριά τα πόδια της. Οι άνθρωποι, όταν το είδε, θαύμασε, και εξέφρασε τη λύπη του βασιλιά του, έπεσε σε τέτοια τρέλα.
Οι άγιοι πει στους ανθρώπους?
– Αχ, η τυφλή μυαλό! βλέπουμε, δεν μπορείτε να δείτε, να ακούσετε, δεν ακούω, γιατί σκληρύνει τις καρδιές σας! ...
Όταν οι άγιοι μίλησε αυτά τα πράγματα, ήρθε από τον ουρανό επιφανή σύνταγμα των αγγέλων, των οποίων έχουμε δει πολλούς ανθρώπους? δεν είναι σε θέση να εξετάσουμε τους, έπεσαν από το φόβο και πιστεύουν στον Χριστό, οι άγιοι άρχισαν να τραγουδούν: «Ο Θεός είναι καταφυγή μας και δύναμη, μια πολύ παρόν βοηθήσει στο πρόβλημα, ως εκ τούτου, δεν θα το φόβο, αν και η γη είναι και τα βουνά να πραγματοποιηθεί μέσα στην καρδιά των θαλασσών. προκύψουν για τη βοήθειά μας, και να εξαργυρώνουν μας για το έλεος σου »( Ψαλμ 45: 2-3, 43:27. ).
Ο βασιλιάς, δεν είναι σε θέση να κάνει τίποτα λόγω της Σιωπής, στο θυμό άρχισε να χτυπάει το πρόσωπό του. Ακινδύνου, τον βλέπουμε σε τέτοια σύγχυση, δάκρυα και είπε:
– Στο όνομα του Ιησού Χριστού, του Κυρίου μας, ας πούμε.
Και αμέσως ο ίδιος αποφάσισε τη γλώσσα, και άρχισε να μιλάει, αλλά δεν είναι ευλογημένο από το Θεό, αντίθετα, έχοντας έναν σκληρό καρδιά, ακόμα και βλασφημείται: αν και είδε τον εαυτό του από το πανίσχυρο χέρι του Θεού, αλλά δεν θέλουν να ξέρουν την αλήθεια. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά για μαγεία αγίων μαρτύρων, που άναψε ακόμα μεγαλύτερη οργή τους, και αντί να είναι ευγνώμων, αμέσως μετά την απόφαση του μουγγαμάρα τους πρόφερε μια λέξη:
– Ακινδύνου Pigasov Anempodist και να καταστρέψει με απάνθρωπο θάνατο, μπορείτε επίσης, το κοινό, θα πάρει εκδίκηση για το γεγονός ότι δεν με ακούει όταν σας διέταξε σημάδια – τη λήψη αυτών των πονηρών χριστιανούς, για το μαρτύριο μου? για έδεσαν τη γλώσσα μου με τα μαγικά του.
Και ο βασιλιάς πρόσταξε να ανάψει το σιδερένιο κρεβάτι και το βάζουμε στο μαρτύρων. Όταν καίγονται σε αυτό το κρεβάτι για πολλές ώρες, προσευχήθηκαν με ζήλο για τον Θεό και τραγούδησε αρμόζει το χρόνο Ψαλμός του Δαβίδ:
– «Μπορείτε να μας δοκιμάσετε, Θεέ, έχω να μας λιώσει, όπως το ασήμι [4] Θα μας έφερε στο φιλέ, να θέσει δεσμά πάνω τα φιλέτα μας. [5] , βάλτε ένα άτομο στο κεφάλι μας [6]Πήγαμε μέσα από φωτιά και νερό. και εσύ hast μας έφερε στην ελευθερία »( Ψαλμ 65 :. 12 ).Δώστε μας τη δύναμη να φέρει το μαρτύριο των καταθλιπτικό μας με μια σταθερή ψυχή και μια γενναία καρδιά, επιτρέψτε μου να ξέρω το όνομα του ιερού στέκεται σου γύρω, ενώπιον του οποίου θα γίνει δύναμη ρητή σου και θαυμαστά τα έργα σου.
Όταν οι άγιοι μίλησε αυτές τις λέξεις, μια φωνή ακούστηκε από τον ουρανό, μίλησε:
– Δεδομένου ότι έχετε δει την πίστη του υποθέσεις σας, που θα πραγματοποιηθεί αναφορές σας.
Πολλοί από εκείνους που στέκονταν γύρω, τιμήθηκαν για να ακούσουν αυτή τη θεϊκή φωνή, αναφώνησε:
– Υπάρχει ένα αληθινό Θεό, τον οποίο λατρεύουν αυτούς τους πάσχοντες, ένα είναι ισχυρό, ανίκητος ένα, και δεν υπάρχει, εκτός από Αυτόν, άλλα ο Θεός. Ευλογημένος είσαι, μάρτυρες έχει γίνει ο μάρτυρας του ερχομού Του στη γη και από αγάπη γι «Αυτόν έχουν διακινδύνευσαν τη ζωή τους για το θάνατο, μετά την οποία ανταμείφθηκε με την αιώνια ζωή! Προσευχήσου για την καλοσύνη Του, και για μας, ότι έβαλε εμπρός το χέρι του πάνω μας και να μας βοηθήσει έσυρε από τα βάθη της απώλειας.
Αγίων Μαρτύρων, σήκωσε τα μάτια του στον ουρανό, προσευχήθηκε γι «αυτούς, λέγοντας:
– Ο Θεός, ο οποίος ζει στην υψηλότερη! Κοιτάξτε επάνω τους δούλους σου, αληθώς, καλούν το όνομά σας, και να στείλουν κάτω από μια νέα κληρονομιά σου άρδευσης, – όσοι πιστεύουν πλέον σε Σένα? ας δροσιά, που προέρχεται από εσάς, και το πλύσιμο των αμαρτωλή αδυναμία, είναι ένα φάρμακο και τη θεραπεία, και αφήστε τους να μάθουν όλα όσα – τον Ένα Θεό, και αφήστε όλα σου υπακούει εξουσία.
Όταν οι άγιοι είπε έτσι και στο τέλος της προσευχής, ξαφνικά ξαφνικά έλαμψε αστραπή, φήμες είχαν ακούσει φοβερές βροντές και δυνατή βροχή? άπιστοι, γεμάτη φόβο και τρόμο, και έφυγαν? μάρτυρες ήταν μόνο μερικοί, εκείνοι που πιστεύουν στον Χριστό.
Αγίους τους είπε:
– Μην φοβάστε, γιατί ήταν για σας να πάρετε μέσα από τη βροχή πάνω σας έχει γίνει το Μυστήριο του Βαπτίσματος.
Όταν αποδίδουμε δόξα στον Θεό, ομόφωνα, ότι ήταν προφανές πολλή κατεβαίνει από τους αγγέλους του ουρανού που φορούσαν λευκές στολές πρόσφατα βαφτίστηκε ανθρώπους μέσω δείχνει τι ψυχές τους καθαρίζονται με αγιασμό, και την πίστη, η οποία κατέβηκε για τους από πάνω. Από αυτό βροχή έσβησε τη φωτιά, ψύχεται καυτό κουτί, και τους αγίους στάθηκε ζωντανός και υγιής? Μόνο τα σώματά τους ήταν μαύρο, όπως τα δέντρα, απανθρακωμένοι στη φωτιά.
Ο βασιλιάς, καλώντας και πάλι τους αγίους, τους είπε:
– Αν έχετε σβήσει τη φωτιά μαγεία του, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από τα χέρια μου μέχρι να σας αναγκάσει να λατρεύουν τους θεούς ή να σας προδώσει σκληρή θάνατο.
Και είπαν, σαν ένα στόμα:
– Δέσμευση μας τι θέλετε και το θάνατο, αλλά ας μην κοπεί από ζει στον ουρανό μόνο ο Θεός έχει ετοιμάσει για μας αιώνια ζωή.
Ο βασιλιάς γέλασε και είπε:
– Τα παιδιά και τους φίλους μου! αν τιμήσει τον Ένα Θεό, και δεν είχα να σας παροτρύνω να ενημερωθείτε για τις πολλές θεούς, αλλά μόνο μία, όμως – αυτό που τιμούν και ότι λατρεύω. Διότι εγώ είμαι ο ένας Θεός, τον οποίο αγαπώ και θαυμάζω περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, αυτό – ο μεγάλος Δίας, ο ανώτερος μεταξύ όλων των θεών [7] ? Αποδίδουν μαζί μου τον λατρεύουν και μόνο? σε σχέση με τους άλλους θεούς – όπως σας αρέσει, να δώσει αρκετό φιλοφρονήσεις προς ένα.
Ευλογημένος Anempodist είπε στον βασιλιά:
– Πώς να αποτίσω φόρο τιμής στον ένα Θεό, θέλεις ότι εσύ;
Ο βασιλιάς άκουσε αυτό, ήταν ικανοποιημένοι, γιατί νόμιζαν ότι ήθελε να λατρεύουν FEL του Δία, και τους είπε:
– Ελάτε, παιδιά μου, μαζί μου στο μεγάλο ναό του Δία, και τι θα κάνω, έτσι θελετε να κάνει, και λατρεύουν με το Θεό μου.
Άγιοι, δήλωσε:
– Εσύ, βασιλιά, προσευχόμαστε για το καταστατικό της, και προσευχόμαστε – ως μάθει εδώ και καιρό.
Ο βασιλιάς δεν κατάλαβε τι είπε, ήμουν ευτυχής, γιατί πίστευε ότι είχαν υποκύψει στην ειδωλολατρία του και τους είπε:
– Γιατί δεν έχετε ήθελε να βρει την ομοφωνία με εμάς; – Τότε δεν θα είχε υποστεί τέτοια αγωνία.Τώρα, με συγχωρείτε, που σας έκαναν θλίψη? Υπόσχομαι να επανορθώσει, πριν να είναι από ένθερμη αγάπη μου.
Διέταξε να προετοιμάσει βασιλικό άρμα του, και κοίταξε στα μάτια, καλείται να αγίων μαρτύρων της, έτσι κάθισαν μαζί του.
Άγιοι απάντησε:
– Όχι, ο βασιλιάς, δεν θα πάει σε ένα άρμα, αλλά οι ίδιοι πάνε.
Ήρθαν λοιπόν σε αυτό το βδελυρό εκκλησία. Λαμβάνοντας τα χέρια τους, ο βασιλιάς άρχισε μαζί τους μέσα στο ναό και άρχισε να φωνάζει:
– Ο μεγάλος θεός Δίας και η μεγάλη δύναμη του! Έλα, αγαπημένη μου, και προσεύχονται για μένα πριν από το μεγάλο θεό Δία.
Άγιοι απάντησε:
– Όπως σας προστάζω, έτσι θα κάνουμε.
Έχοντας δημιουργήσει το σημάδι του σταυρού στο μέτωπό τους, έπεσαν στα γόνατά τους και, αυξάνοντας τα χέρια τους στον ουρανό, προσευχήθηκε στο Θεό, ένας στους Τριάδα, Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα? και αμέσως συγκλόνισε τον τόπο και ο ναός άρχισε να καταρρέει. Ο βασιλιάς φοβήθηκε και έτρεξε μακριά με όλους εκείνους που ήταν μαζί του, και έπεσε κάτω από το ναό με τα είδωλα, και όλα βρίσκονται στο ναό είχε σπάσει σε κομμάτια. Οι άγιοι ήταν στην πτώση του ναού σώος? χάρηκαν με το θέαμα των δυνάμεων του Χριστού και γέλασαν με την αδυναμία των παγανιστικών θεών.
Ο βασιλιάς ξεχύθηκε μεγάλη οργή κατά των αγίων, και τους είπε:
– Αυτό είναι κάτι έκκληση σας προς τον Δία και τον λατρεύουν; Είναι κάτι προσευχή σου, μαγεία σας που κατέστρεψε το ναό και έσπασαν τους θεούς;
Άγιοι απάντησε:
– Πόσο καιρό έχουμε μάθει, και προσευχήθηκε στον ένα Θεό, ο Δημιουργός του κόσμου, μαντεία δεν ξέρω? και όχι από οποιαδήποτε μαγικά, αλλά από το όνομα του παντοδύναμου Θεού μας έχουν σχεδιαστεί στην προσευχή, ο ναός κατέρρευσε δυσάρεστο ακάθαρτο θεούς σας.
Ο βασιλιάς διέταξε να προετοιμάσει τρεις λέβητα και τις γεμίζουμε με κασσίτερο, θείο και πίσσα, κόψτε το παλιό πλοίο στο ξύλο [8] και αναπαράγονται τα μεγάλα φωτιά κάτω από τους λέβητες. Όταν αυτό έχει γίνει και πολύ φλογερό καζάνια βραστά και φυσαλίδες, οι Άγιοι δεμένα με αλυσίδες και προεξοχή τους από την κορυφή στους λέβητες, πρώτα με τη μέση της, και στη συνέχεια – στο στήθος, και, τέλος, – στο λαιμό. Εξέτασαν μεταξύ του μαρτυρίου προς τον ουρανό, και το καθένα από αυτά τραγούδησε το τραγούδι τους από τους Ψαλμούς του Δαυίδ. Ευλογημένος Pigasov φώναξε: «Για μετά σου είναι η πηγή της ζωής? Στο φως σου θα δούμε φως» ( Ψαλμός 35: 10 ).Ευλογημένος Anempodist είπε: «πόδι μου είναι στην ευθεία διαδρομή? Στις εκκλησίες θα ευλογώ τον Κύριο» ( Ψαλμός 25: 12 ). Ευλογημένος Ακινδύνου αναφώνησε: «να αγκαλιάσει το γεύμα μου του θανάτου, και οι πλημμύρες των ασεβών μου φοβάται» ( Ψαλμός 17: 5 ), όμως, στο μέτρο που «περάσαμε μέσα από φωτιά και μέσα από το νερό: αλλά μας έφερε στην ελευθερία ( Ψαλμός 65 :. 12 ) ο ίδιος. Κύριε, μας μαστίζεται εν ειρήνη. «
Οι άγιοι, προσεύχεται έτσι σε λέβητες που δεν υπέστη καμία βλάβη από βραστό κασσίτερο, θείο και πίσσα, και αλυσίδες, αποδεσμεύσουν τον εαυτό τους, έπεσε μαζί τους. Οι Άγιοι βγήκαν υγιείς μπροστά σε όλους, πολλοί από τους οποίους, αναρωτιούνται για αυτό το εκπληκτικό θαύμα, ξέρουμε την αλήθεια και να δοξάσουν τον Χριστό, πίστευαν σ «Αυτόν. Επίσης, ένας από τους βασανιστές, που ονομάζεται Όρος, βλέποντας αυτό το θαύμα, πίστεψαν στον Χριστό, και αναφώνησε:
– Χριστιανός Θεός είναι μεγάλος!
Ο βασιλιάς, είπε:
– Ουράνιας και chelovekonenavistny βασιλιάς! μέχρι να μην φύγουμε τώρα, αθώων ανθρώπων; – Εδώ είμαστε βασανισμό τους πιο κουρασμένη από ό, τι είχαν υποστεί βασανιστήρια, και θα παραμείνει όπως ο σίδηρος και πέτρα, ή αγγίξει την καρδιά σου.
Ο βασιλιάς διέταξε αμέσως να κόψει το κεφάλι του.
Όρος ακούσει την απάντηση του βασιλιά, που απονέμεται στον αποκεφαλισμό με το σπαθί, σήκωσε τα μάτια του προς τον ουρανό και είπε:
– Σας ευχαριστώ, Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Θεός στον οποίο πιστεύουν οι Χριστιανοί! Εδώ πιστεύω σε Σένα, λατρεύουν Μπορείτε και να πεθάνει για σένα? Σώσε με, ανάξια, σύμφωνα με το μέγα έλεος σου.
Ο δήμιος, και ήρθε σ «αυτόν, να θέσει στο λαιμό του με ένα σχοινί για να τον καθοδηγήσει έξω από την πόλη για την εκτέλεση της ποινής. Αλλά στράφηκε προς τους αγίους μάρτυρες, δήλωσε:
– Άρχοντες και οι πατέρες μου, ξεχάστε το κακό που σας έχω προκαλέσει, βασανιστική σας κατ «εντολή του πονηρού βασιλιά. Προσευχήσου στο Θεό για μένα να συγχωρήσω Μου είπε πολλές από τις αμαρτίες μου, εξοικειωμένοι με τις τάξεις εκείνων που πιστεύουν σ «Αυτόν, και μου έδωσε να σας δούμε στη Βασιλεία Του.
Αγίων Μαρτύρων του είπε:
– Χαλάζι, αδελφό, γιατί πριν πάμε στο Χριστό, και να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε έλεος από Αυτόν, και Αυτός θα σας ανταμείψει ανάλογα με την πίστη σας.
Όρος, αφού φίλησε τους αγίους, λήφθηκε έξω από την πόλη? καλώντας πιο ιερό όνομα του Ιησού Χριστού, έσκυψε το λαιμό του κάτω από το σπαθί και αναχώρησε, χαρά εν Κυρίω. Χριστιανοί πήραν το σώμα του και ρίχνοντας καθαρό πανί του, πρόδωσε ειλικρινής ταφή του, ως μάρτυρας του Χριστού.
Μετά από αυτό Ακινδύνου Pigasov Anempodist και ο βασιλιάς διέταξε να ράψετε δέρμα γούνα και ρίχτηκε στη θάλασσα. Όταν αυτό έγινε, ήταν Όρος και μαζί του τρεις αγγέλους, με τα πόδια από τη θάλασσα? τραβώντας έξω από τη θάλασσα των αγίων μαρτύρων, τους απελευθερώνεται από την γούνα και να θέσει στη γη ασφαλή και υγιή, όπως είχε σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται. Κατόπιν ότι οι άγιοι μάρτυρες είναι ζωντανοί, ο βασιλιάς ήταν θυμωμένος με τους στρατιώτες οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι να βυθίσει τους αγίους στη θάλασσα. Υποθέτοντας ότι δεν τον ακούσει και να τους αφήσουμε να πάει δωρεάν, έρχεται για πρώτη φορά διαμέρισμα χέρια αυτοί οι στρατιώτες, ο αριθμός των οποίων ήταν τέσσερις, και στη συνέχεια διέταξε να πνιγεί στη θάλασσα. Πριν από το θάνατό του, κάλεσαν τον Κύριο Ιησού Χριστό, ομολογώντας το άγιο όνομά Του, πιστεύοντας και προσεύχονται σ «Αυτόν, και έτσι πνίγηκαν στα νερά της θάλασσας. Αγίων Μαρτύρων Ακινδύνου Pigasov Anempodist και πάλι ληφθεί, φυλακίστηκε, και σκόραρε στα μαξιλάρια. Αμηχανία, ο βασιλιάς πήγε στο δωμάτιό του, κάθισε στο κρεβάτι και κάλεσε άρχοντες του και άρχισε θυμωμένα λέγοντάς τους ότι τον είχαν αφήσει μόνο του να εργαστεί για το δικαστήριο, που διαπράττονται κατά των χριστιανών, και δεν τον βοηθήσει σε τίποτα, είτε με λόγια ή πράξεις. Μπορούν απάντησε λέγοντας ότι είναι ένα κακό πράγμα – πρακτική σε τέτοιες δικαστήρια και να φέρει την εκτέλεση αθώων Χριστιανών. Ο βασιλιάς τους παρατηρήσει παρόν ακόμη τα εξής:
– Τι σκεφτόσουν όταν ήσουν χθες και προχθές, κλείνοντας το στόμα του, τα χέρια του;
Ένας από τους ευγενείς, που ονομάζεται Elpidifor γέλασε και είπε:
– Γελάσαμε με την ψυχή του πάνω από την τρέλα σας και ηλίθιο ήμασταν ακόμα ότι ακούει εσάς.
Ο βασιλιάς διέταξε έναν από τους υπαλλήλους που είναι παρόντες εδώ Elpidifor χτύπησε στο πρόσωπο. Όλες οι πρίγκιπες, βλέποντας αυτό, ήρθε αγανακτισμένος και είπε στον βασιλιά:
– Γνωρίστε, βασιλιά, ότι δεν είμαστε στο πλευρό σας.
Ο βασιλιάς, βλέποντας ότι όλοι οι άρχοντες ταυτόχρονα με Elpidifor, φοβόταν και δεν ήθελε να τους ενοχλήσει ακόμη περισσότερο, είπε:
– Με συγχωρείτε, λόγω της μεγάλης θλίψης ήρθε θυμό.
Οι ευγενείς, αφήνοντας το βασιλιά φύγει, τόσο περισσότερο ότι ήδη προχωρεί το βράδυ. Ο βασιλιάς υπέφερε επίσης περισσότερο την καρδιά με οργή, να σκεφτόμαστε πώς να είναι άγιο και να καταστρέψει και να πάρει εκδίκηση για τους ευγενείς. Το πρωί διέταξε οι άγιοι μάρτυρες ρίξει σε ένα λάκκο γεμάτο με δηλητηριώδη ερπετά? και εκεί παρέμειναν άθικτα, ήταν παρηγοριά από ένα όραμα των αγγέλων, και να αφαιρεθεί ανέπαφα από εκεί. Στη συνέχεια, έκλεισε το τηλέφωνο και να ξύνεται τα σώματά τους, ακόμη και μέχρι το κόκαλο, αλλά οι μάρτυρες ήταν για άλλη μια φορά χωρίς πληγές.Τέλος, ο βασιλιάς, μην ξέροντας τι να κάνει ακόμη, τους καταδίκασε σε αποκεφαλισμό με το σπαθί.Όταν οι άγιοι πηγαίνουν στη χώρα να πραγματοποιήσει εκτελέσεις τους, που ακολουθείται από μια Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το κλάμα τους λέει:
– Υπηρέτες του αληθινού Θεού, γιατί μας αφήσει χωρίς τη διδασκαλία;
Άγιοι απάντησε:
– Ελεήμων Θεός θα κανονίσουμε για εσάς ένα κοστούμι, ξέρει και θέλει: πιστεύουν μόνο σ «Αυτόν nesomnitelno, και θα σας δώσει – που θα σας εξυπηρετήσει για το όφελος.
Μερικοί από τους υπηρέτες του βασιλιά πήγε στο βασιλιά και είπε ότι όλοι οι άνθρωποι κολλημένοι στους τρεις χριστιανούς και να τους αποτρέψει από το να περικοπεί.
Ο βασιλιάς είπε:
– Έξοδος από την πόλη, τριακόσια ένοπλους στρατιώτες που σκότωσαν και τους ανθρώπους που θα ακολουθήσουν αυτές τις παραπλάνηση.
Οι υπηρέτες του είπε ότι μεταξύ αυτών των ανθρώπων εκεί και μερικοί από τους ευγενείς, και ότι Elpidifor εκεί, και ρώτησε αν είναι δυνατόν και να τους σκοτώσει με το άλλο. Ο βασιλιάς τον διέταξε να καλέσει Elpidifor. Elpidifor, παίρνοντας μαζί του τρεις άλλους αξιωματούχους ήρθε στον βασιλιά. Ο βασιλιάς, κρέμεται το κεφάλι του, κάθισε στη σιωπή για πολύ καιρό? Στη συνέχεια, αυξάνοντας το κεφάλι του, είπε:
– Elpidifor! γιατί, αφήνοντας τα πατρική θεούς, θέλετε να πάτε στο ψεύτικο χριστιανικό [9] ; Ξέρω ότι δεν θα φεισθεί όποιον πιστεύει στην Εσταυρωμένο.
Elpidifor δημοσιεύτηκε:
– Κάντε ό, τι θέλετε, είμαστε έτοιμοι να πεθάνουν αμέσως για το σταυρώθηκε ο Χριστός, γιατί και μόνο Αυτός είναι ο αληθινός και δίκαιος Θεός, και κανένας άλλος εκτός από Αυτόν. Ωστόσο, οι θεοί σας είναι δαίμονες, από την οποία μπορούμε να αποκηρύξει και να απορρίψει, και, – ένας υπηρέτης των δαιμόνων – και τα αποτρόπαια είδωλα τα θύματα παραμεληθεί.
Στη συνέχεια, ο βασιλιάς τους καταδίκασε σε θάνατο, και πρόφερε από πάνω τους τη φράση: «Elpidifor και όλους τους συνεργάτες του, ο οποίος άφησε επιφανή θεούς και προτίμησε το θάνατο σε αυτή τη ζωή – την εντολή για να περικόψει το σπαθί, έτσι ώστε να έχεις ό, τι οι ίδιοι ήθελαν, και ο οποίος θέλει να πάρει και να κρύψει σώματά τους, μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς φόβο «.
Οι στρατιώτες τους πήραν αμέσως, και τον έφερε έξω από την πόλη των αγίων μαρτύρων και σε όλους τους ανθρώπους να πιστέψουν στον Χριστό. Όταν είχε διαβάσει πριν από την εντολή όλους του βασιλιά, όλα αναφώνησε:
– Σας ευχαριστώ, Θεέ μου, ότι έχουμε την καλή πορεία που έχουμε, απελευθερώθηκαν από αυτό το σκοτεινό και απειλητικό κόσμο, έχουν έρθει σε Σένα, τον Θεό μας, Σου θρόνο, υποκλίθηκε και έχουν δει Σένα, Φως απρόσιτη.
Άρχισαν να φιλιούνται μεταξύ τους. Στρατιώτες, που περιβάλλεται, να τους νικήσει, και στη συνέχεια έπεσε με το σπαθί, περίπου επτά χιλιάδες πιστούς εν Χριστώ με τους αγίους Elpidifor.
Ακινδύνου Pigasov και Anempodist δεν έχουν περικοπεί, αλλά σύμφωνα με την εντολή του βασιλιά ήταν και πάλι φυλακίστηκε.
Το πρωί ο βασιλιάς διέταξε να προετοιμάσει ένα φλογερό καμίνι για να το κάψει αγίων μαρτύρων.Όταν οι άγιοι είχαν αφαιρεθεί από τη φυλακή, ο βασιλιάς τους είπε:
– Έχετε δει το καμίνι; – Ότι είναι έτοιμη για σας.
Ευλογημένος Ακινδύνου, δήλωσε:
– Για σένα σε ακόμα μεγαλύτερη σόμπα μαγειρεύονται στην κόλαση του πυρός, στην οποία θα κάψει για πάντα μαζί σας soimennymi δαίμονες.
Ο βασιλιάς θυμωμένα, δήλωσε:
– Είμαι ένας δαίμονας;
Ο Άγιος απάντησε:
– Και τα έργα σου, και το όνομά σας εμφανίζεται στο σας διάβολος, γιατί το κάνετε περίεργη δαίμονες, και το όνομά σας σημαίνει «βασιλιάς των διαβόλων»? και καλά θα καλέσει τη μητέρα σας Supor, γιατί συνεργάτης δαίμονες.
Ο βασιλιάς είπε στους άλλους:
– Ζητήστε από τη μητέρα μου να έρθει εδώ σε μένα.
Όταν ήταν η μητέρα του, σηκώθηκε από το θρόνο του? Επιβραβεύστε τιμήν της, την έκανε να καθίσει δίπλα του και είπε:
– Πες μου, η μητέρα μου τι το όνομά μου είναι;
Η μητέρα απάντησε:
– Είσαι φορώντας το όνομα του παππού σας: ο παππούς σας ονομάζεται Supor, Supor και το όνομά σας.
Ο βασιλιάς, που δείχνει το δάχτυλο στους Αγίους, δήλωσε:
– Και οι παραβάτες να πω, έχω ένα δαιμονικό όνομα.
Η μητέρα του γέλασαν σε αυτό – γιατί ήδη πιστεύουν στον Χριστό, αλλά ήταν κρυμμένο πριν το κακό του γιου του. Ο βασιλιάς, βλέποντας ότι η μητέρα του γέλασε, βρασμένο με οργή και έσπευσαν μαζί της, και άρχισε να χαστούκι το πρόσωπό της. Έπεσε στα πόδια των αγίων μαρτύρων και το κλάμα, δήλωσε:
– Εκτός από τα γηρατειά μου, τους υπηρέτες του Χριστού, γιατί βλέπω ότι άντεξε όχι μόνο στο όνομα, αλλά στην πραγματικότητα ο διάβολος και ο σατανάς καταραμένο.
Ο βασιλιάς, βλέποντας ότι η μητέρα του πίστευε στον Χριστό, και καταδίκασε της για να ρίξει στο πύρινο καμίνι, μαζί με τους αγίους μάρτυρες. Επιπλέον, πιστεύουν επίσης παρουσιάσει μερικά από τους στρατιώτες, τον αριθμό είκοσι οκτώ, και όλοι πετάχτηκαν στο φούρνο μαζί με Akindinov Pigasov και Anempodist και Παναγία του βασιλιά? προσεύχεται μέσα στη φωτιά, που πρόδωσαν ιερά τις ψυχές τους στον Θεό. Οι άνθρωποι έχουν δει αντάξια υποδοχής των αγίων αγγέλων τραγούδι γύρω από τη σόμπα και λαμβάνοντας τις ψυχές των αγίων και η άρρητη ευωδία προέρχεται από φορείς μαρτύριο. Όταν η φωτιά έσβησε, ο βασιλιάς πήγε στο δωμάτιο, και ο καθένας αριστερά, στη συνέχεια, κάποια από τα πιστοί ήρθαν στη σόμπα και βρήκε τα σώματα των αγίων ολόκληρη και ακέραιη από τη φωτιά? Τους πήρε και εντελώς ειλικρινής ταφή, δοξάζοντας τον Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, ένας Θεός, Emuzhe δόξα στους αιώνες, Αμήν.

σημειώσεις
[1] Οι Πέρσες στην Priest. Γραφή ονομάζεται Ελαμίτες ως καταγόταν από Ελάμ, ο γιος του Σημ.Ζούσαν στην Ασία, κοντά στον Περσικό Κόλπο (Αραβική Χερσόνησο κρατούμενο και την ηπειρωτική χώρα). Αναφέρονται στο παρόν βασιλιά Supor – ίσως Sapores ΙΙ, έζησα στο IV. Οι πολίτες – Χριστιανοί, είχε την τάση να δείτε τις μυστικές τους συμμάχους των εχθρών τους – τους Ρωμαίους. Ο θάνατος των μαρτύρων Ακινδύνου Pigasov, Anempodasta και φίλος. που ακολουθείται σύμφωνα με μία σε 330, από την άλλη – στα 345-μέτρων,
[2] Οι Πέρσες λάτρευαν τον υπέρτατο θεό Mitra, ή τον ήλιο. Λάτρευαν επίσης τη φωτιά και παραδέχθηκε δύο θεότητες: ο δημιουργός όλων αυτών που είναι καλό – Ormuzd και μεταβιβάζοντα όλων των κακών – Αριμάν. Ο ιδρυτής αυτής της θρησκείας του Ζωροάστρη θεωρείται το κύριο ιερό βιβλίο των Περσών – η Zend-Avesta.
[3] Μανδύα πορφυρό χρώμα, ή πορφυρίτη. Χρώματα για ύφασμα που υπηρέτησε ως το αίμα κάποιων κελύφη ή τα σαλιγκάρια που βρίσκονται στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ήταν οι βασιλιάδες του ρούχα, ένα σύμβολο της δύναμης και του μεγαλείου τους. Μερικές φορές, όμως, ντυμένος με ένα μανδύα και ιδιώτες – τη λαμπρότητα των πλουσίων.
[4] Το ασημένιο μέσω τήξης στη θερμότητα που εκλύεται από τις ακαθαρσίες και να πάρει μια καθαρή ματιά. Με τον ίδιο τρόπο, και την αρετή των μαρτύρων μέσω της δοκιμής από την πυρκαγιά ανέβηκε και να πάρει την τέλεια εμφάνιση.
[5] Με την εβραϊκή «βάλει δεσμά πάνω τα φιλέτα μας» (γνωστός και ως: «στο ισχίο μας»). Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό σημαίνει μαρτύριο καίει.
[6] T. . Ε «που μας στην κορυφή» – μια δουλεία ponosnogo εικόνα. Αυτή η έκφραση σημαίνει εδώ ένα ακραίο βαθμό ταπείνωσης, τα οποία είχαν εκτεθεί St. μάρτυρες.
[7] Την πάροδο του χρόνου, υπό την επίδραση των γειτονικών λαών οι Πέρσες άρχισαν να συνδεθεί με τη λατρεία του ήλιου και της φωτιάς, και το υπουργείο σε ξένους θεούς. – Ο Δίας λατρευόταν από τους Έλληνες ο μέγιστος των θεών (τους Ρωμαίους – Δίας), το οποίο διαχειρίζεται από κεραυνό, ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων.
[8] Η – με το σκοπό να διαλυθεί πιο ισχυρό από την πυρκαγιά για πυθμένες σκάφος και τους τοίχους να αποτρέψει τη διέλευση του νερού συνήθως πυκνά καλυμμένο με πίσσα, ειδικά – στο εξωτερικό.
[9] Ίσως ο βασιλιάς, η ακοή από τα τρία Πρόσωπα της Θεότητας, σκέφτηκε ότι οι Χριστιανοί λάτρευαν διάφορους θεούς και μεταξύ ένα πράγμα – το κύριο πράγμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου