Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017



Ανάμνηση Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς (ή Κολασσαίς)


Το θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χώναις (ή Κολασσαίς) -  
( Ι.Μονή Αγ. Αικατερίνης Σινα τό α' μισό 12ου αι. μ.Χ.





Ὤφθης Μιχαὴλ Νῶε σῷ ναῷ νέος,
Χώνῃ ποταμῶν τὸν κατακλυσμὸν λύων.
Ῥοῦν Μιχαὴλ ποταμῶν χώνευσε, Νόων ἀγός, ἕκτῃ.


Βιογραφία

Σε κάποιο μέρος της Φρυγίας, η γη ανέβλυσε αγιασμένο νερό με τη δύναμη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που γιάτρευε κάθε αρρώστια των ασθενούντων. Ένας χριστιανός, λοιπόν, επειδή γιατρεύτηκε η κόρη του, έκτισε ωραιότατο ναό στο όνομα του Αρχιστράτηγου, επάνω στο άγιασμα.



Чудо архангела Михаила в Хонех Миниатюра Минология Василия II. Константинополь. 985 г. Ватиканская библиотека. Рим.
Θαύμα τού Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χώναις.ς.  Μικρογραφία (Μινιατούρα) στό Μηνολόγιο τού Βασίλειου Β.  τό ἔτος 985 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη. Τώρα ευρίσκεται στην Βιβλιοθήκη του Βατικανού. Ρώμη.







Μετά 90 χρόνια, ήλθε στο ναό κάποιος ευλαβής νέος, ονόματι Άρχιππος. Έμεινε υπηρέτης στο ναό και ζούσε ζωή ασκητική και με εγκράτεια. Όταν είδαν αυτό το πράγμα οι ειδωλολάτρες, έπιασαν τον Άρχιππο και τον χτύπησαν δυνατά. Έπειτα, όρμησαν να καταστρέψουν το ναό και το άγιασμα. Αλλά ώ της μεγάλης δυνάμεως του Αρχαγγέλου! Άλλων απ' αυτούς τα χέρια έμειναν παράλυτα και άλλους σταμάτησε φράγμα φωτιάς και έτσι γύρισαν όλοι άπρακτοι. Όμως το πείσμα και ο θυμός τους ώθησε να κάνουν εκτροπή του κοντινού ποταμού, για να παρασύρει το ναό και να πνίξουν τον Άρχιππο. Αλλά και πάλι θαύμα! Ο ποταμός γύρισε προς τα πίσω! Τότε σκέφθηκαν να ενώσουν και άλλους δύο ποταμούς. Όμως ο Αρχάγγελος Μιχαήλ παρουσιάστηκε στον Άρχιππο και, αφού τον έβγαλε έξω από το ναό, έκανε το σημείο του σταυρού και οι ποταμοί στάθηκαν σαν τείχος. Πρόσταξε, έπειτα, να χωνευθούν και πράγματι, κατά παράδοξο τρόπο, έως σήμερα στο μέρος εκείνο τα νερά των ποταμών χωνεύονται. Και γι' αυτό το μέρος ονομάστηκε Χώναι.



Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Τῶν οὐρανίων στρατιῶν Ἀρχιστράτηγε, δυσωποῦμέν σε ἀεὶ ἡμεῖς οἱ ἀνάξιοι, ἵνα ταῖς σαῖς δεήσεσι τειχίσης ἡμᾶς, σκέπη τῶν πτερύγων, τῆς ἀῢλου σου δόξης, φρουρῶν ἡμᾶς προσπίπτοντας, ἐκτενῶς καὶ βοῶντας· Ἐκ τῶν κινδύνων λύτρωσαι ἡμᾶς, ὡς ταξιάρχης τῶν ἄνω Δυνάμεων.






Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Ὡς νεφέλη ὠράθης ἐπισκιάζουσα, Μιχαὴλ Ταξίαρχο τῷ σῷ ἁγίω ναῶ, ὑετίζων δαψιλῶς ὕδωρ ἀθάνατον ὅθεν ὡς ἄλλη κιβωτόν, διεφύλαξας αὐτόν, καὶ ρείθρων τῶν ποταμῖων, τὸν ροῦν ἠκόντιαας πόρρω, πρὸς εὐφροσύνην τῶν ψυχῶν ἠμῶν.



Κοντάκιον
Ἦχος β’. Αὐτόμελον.
Ἀρχιστράτηγε Θεοῦ, λειτουργὲ θείας δόξης, τῶν ἀνθρώπων ὁδηγέ, καὶ ἀρχηγὲ τῶν Ἀσωμάτων, τὸ συμφέρον ἡμῖν αἴτησαι, καὶ τὸ μέγα ἔλεος, ὡς τῶν Ἀσωμάτων ἀρχιστράτηγος.




Чудо архангела Михаила в Хонех. Покровец (1501-1503).  
Вклад великого князя Ивана III
Θαύμα τού Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χώναις. 
Κάλυμα Δισκοπότηρου (1501-1503 μ.Χ.).
Συμβολή του Μεγάλου Δούκα Ivan III









ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ









Ο ΘΕΙΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Αρχάγγελος Μιχαήλ – ένα από τα υψηλότερα αγγέλων, λαμβάνοντας ένα πολύ ενεργό ρόλο στην τύχη της Εκκλησίας. Γραφή μας διδάσκει ότι, εκτός από τη φυσική, υπάρχει ένας μεγάλος πνευματικός κόσμος που κατοικείται από νοήμονα και το είδος πλάσματα που ονομάζεται αγγέλους. Η λέξη «άγγελος» στα ελληνικά σημαίνει «αγγελιοφόρος». Γραφή αναφέρεται σε αυτούς με αυτόν τον τρόπο επειδή ο Θεός συχνά μέσα από αυτά, σύμφωνα με το θέλημά Του στους ανθρώπους. Τι είναι στην πραγματικότητα ένα μέλος της ζωής τους στον πνευματικό κόσμο ότι κατοικούν, και ποια είναι η δουλειά τους – δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα, ναι, στην πραγματικότητα, και δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν. Υπάρχουν σε ένα περιβάλλον αρκετά διαφορετικό από το υλικό μας: δεν υπάρχει χρόνος, ο χώρος και όλες οι συνθήκες ζωής έχουν εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο. Το πρόθεμα «καμάρα» σε ορισμένες αγγέλους σημεία σε πιο εξυψωμένη υπηρεσία τους σε σύγκριση με άλλους αγγέλους.


Archangel Michael with Scenes from His Deeds. The temple icon of Archangel Cathedral of the Moscow Kremlin. 1410s
Αρχάγγελος Μιχαήλ με σκηνές από τα έργα του. 
Η εικόνα του καθεδρικού ναού Αρχαγγέλου του Κρεμλίνου. 1410 μ.Χ. 


Ονομάστε Michael – στα εβραϊκά σημαίνει «Ποιος είναι σαν το Θεό.» Η Αγία Γραφή, λέει για την εμφάνιση των αγγέλων σε διαφορετικούς ανθρώπους, κάλεσε το όνομά του μόνο μερικά από αυτά – προφανώς, εκείνους που έχουν μια ειδική αποστολή να καθορίσει τη βασιλεία του Θεού επί της γης. Μεταξύ αυτών – η Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, που αναφέρονται στα κανονικά βιβλία της Γραφής, και ο Αρχάγγελος Ραφαήλ, Uriel, Σαλαθιήλ, και Jehudiel Barachiel αναφέρονται στις μη κανονικά βιβλία της Αγίας Γραφής. Αρχάγγελος Γαβριήλ συνήθως εμφανίζονται σε ορισμένες δίκαιοι άνθρωποι ως προάγγελος της μεγάλης και χαρούμενη γεγονότα που αφορούν το λαό του Θεού ( Δανιήλ 8 :. 16, 9:21 ? Λουκ. 1: 19-26 ). Στο βιβλίο του Τωβίτ Αρχάγγελο Ραφαήλ, λέει για τον εαυτό του: «Εγώ – Ραφαήλ, ένα από τα επτά αγγέλων οι οποίοι παρουσιάζουν τις προσευχές των αγίων και χρονολογούνται πριν από τη δόξα του Αγίου One» ( Tob 12: 15 ). Ως εκ τούτου προέκυψε την πεποίθηση ότι στον ουρανό υπάρχουν επτά αρχαγγέλους, ένας από τους οποίους είναι ο αρχάγγελος Μιχαήλ.




Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στην Αγία Γραφή ονομάζεται «πρίγκιπας», «αρχηγός της υποδοχής του Κυρίου» και παρουσιάζεται ως ο κύριος μαχητής εναντίον του διαβόλου και όλα ανομία μεταξύ των ανθρώπων. Ως εκ τούτου εκκλησία ονοματοδοσίας του «Αρχάγγελος», δηλ. E. Ο ανώτερος πολεμιστής, ηγέτης. Έτσι, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ εμφανίστηκε στον Ιησού του Ναυή ως βοηθός στην ισραηλινή κατάκτηση του Γη της Επαγγελίας. Εμφανίστηκε στον προφήτη Δανιήλ στις ημέρες της πτώσης του βασιλείου Βαβυλωνίων και την αρχή της μεσσιανική βασιλεία της δημιουργίας. Δανιήλ είχε προβλεφθεί για να βοηθήσει τον λαό του Θεού από την πλευρά του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην επερχόμενη περίοδο των διώξεων στο πλαίσιο του Αντίχριστου. Στο βιβλίο της Αποκάλυψης Αρχαγγέλου Μιχαήλ λειτουργεί ως το κύριο ηγέτη στον πόλεμο εναντίον του δράκου-διάβολος και άλλους επαναστάτες αγγέλους. «Και έγινε πόλεμος στον ουρανό: Μιχαήλ και οι άγγελοί του πολέμησαν ενάντια στον δράκοντα, και ο δράκοντας και οι άγγελοί του πολέμησαν εναντίον τους, αλλά δεν υπερίσχυσε, και δεν υπήρχε θέση γι «αυτούς στον ουρανό. Και ο μεγάλος δράκοντας πετάχτηκε έξω, ότι παλιά φίδι, που αποκαλείται ο διάβολος και ο σατανάς. « Jude αναφέρει εν συντομία Αρχαγγέλου Μιχαήλ ως εχθρό του διαβόλου. ( Ιησούς του Ναυή 5 :. 13 ? Dan 10., 12: 1 ? Ιούδα 1: 9 ? Αποκάλυψη 12:. 7-9 ? Λουκάν 10: 18 ).



 "Чуда Архангела Михаила в Хонях"
Храм Михаила Архангела находится в селе Кутепово Жуковского района Калужской области.
 «Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χώναις»
Ο Ιερός Ναός τού Αρχαγγέλου Μχαήλ ευρίσκεται στο χωριό Kutepovo, Zhukovsky District, περιοχή Καλούγκα. Ρωσία


Στο πνεύμα της Αγίας Γραφής κάποιοι πατέρες της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ δείτε ένα κόμμα σε άλλα σημαντικά γεγονότα στη ζωή του λαού του Θεού, όπου, όμως, αυτό δεν λέγεται με το όνομά. Για παράδειγμα, ταυτίζεται με τη μυστηριώδη πυλώνα της πυρκαγιάς που πήγε πριν από τους Ισραηλίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης τους από την Αίγυπτο και κατέστρεψε ορδές του Φαραώ στη θάλασσα. Είναι, επίσης, πιστώνεται με την ήττα της συντριπτικής Ασσυρίων στρατός πολιόρκησε την Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια του προφήτη Ησαΐα. ( Έξοδος 33: 9 14, 26-28 ? 4Tsar 19: 35 ).

Εκκλησία τιμά Αρχαγγέλου Μιχαήλ ως υπερασπιστής της πίστης και μαχητής ενάντια αίρεση και όλα τα κακά. Στις εικόνες που απεικονίζεται με ένα φλεγόμενο σπαθί στο χέρι ή το δόρυ του, ανατράπηκε το διάβολο. Κατά την έναρξη της Εκκλησίας IV αιώνα ιδρύθηκε το πανηγύρι «καθεδρικό ναό» (τ. Ε Το σύνολο) των αγίων αγγέλων με επικεφαλής τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στις 8 Νοεμβρίου.






Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΝΑΙΣ

Στη δήλωση του Αγίου Dimitry του Ροστόφ

Στην φρυγική πόλη της Colossae [1] , κοντά στην πόλη της Ιεράπολης [2] , η θαυματουργή πηγή του νερού ήταν η εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Από αυτή την πηγή του νερού, οι ασθενείς έλαβαν πολλά επούλωσης – ακόμη περισσότερο από ό, τι στην πισίνα του Σιλωάμ [3] . Στην κολύμβηση μόνο μία φορά το χρόνο πήγε άγγελος του Κυρίου, και προβληματισμένος το νερό, υπάρχει πάντα η χάρη παρέμεινε chinonachalnika Αγγέλων. Υπήρξε υγιής μόνο εκείνοι που εισήλθε για πρώτη φορά στην πισίνα του νερού για την διατάραξη, αλλά εδώ – ό, τι έρχεται με την πίστη, την πρώτη και την τελευταία, να γίνει υγιής. Υπήρχαν καμάρες που απαιτούνται για την παραμονή των ασθενών, περιμένοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα επούλωσης συντομότερο άλλα μέσα 38 χρόνια λάβετε υγείας – εδώ σε μια μέρα ή μια ώρα ο ασθενής είναι υγιής. Η προέλευση αυτής της πηγής πω έτσι.




Όταν ολόκληρο το σύμπαν ήταν σκοτεινό σκοτάδι της παγανιστικής πολυθεϊσμό και οι άνθρωποι λάτρευαν το πλάσμα και όχι τον Δημιουργό – ενώ στην Ιεράπολη ειδωλολάτρες λάτρευαν τεράστια και φοβερή οχιάς [4] , και το σύνολο της χώρας, τυφλωμένοι από δαίμονες αυταπάτη, την λάτρευαν. Το κακό που χτίστηκε προς τιμήν της οχιάς ναού, όπου την κράτησαν και φέρνοντας πολλές και διάφορες θυσίες της τροφοδοτείται αυτό το δηλητηριώδες οχιά και να βλάψει πολλά. Ο μόνος αληθινός Θεός, πρόθυμος να διαφωτίσει τον κόσμο της γνώσης του φωτός και να αναθέσει τη χαμένη τους ανθρώπους να το αληθινό μονοπάτι, τους έστειλε σε όλη την γη των ιερών μαθητές και αποστόλους του να κηρύξει το ευαγγέλιο σε όλους τους ανθρώπους. Δύο από τους αποστόλους – Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή και του Αγίου Philip – ήρθε στην Έφεσο [5] , και η άλλη στην Ιεράπολη, εργάστηκε εκεί στο ευαγγέλιο του Χριστού. Αυτή τη στιγμή στην Έφεσο ήταν ένα υπέροχο ναό και το είδωλο του ειδωλολατρική θεάς Αρτέμιδος γνωστό [6] . Οπλισμένοι με τη μάχαιρα του Πνεύματος – το Λόγο του Θεού, στους υπουργούς και τους οπαδούς της θεάς, St. Ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής τους νίκησαν: η δύναμη του ονόματος του Χριστού, κατέστρεψε το ναό και το είδωλο μετατράπηκε σε στάχτες, και μέσα από αυτά τα πράγματα έφερε ολόκληρη την πόλη με το ιερό πίστη. Μετά την καταστροφή του ειδώλου Άρτεμις Αγίου Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης πήγε στην Έφεσο στην Ιεράπολη με τη βοήθεια των εργαζομένων του, St. Αποστόλου Φιλίππου? υπήρχαν κατά την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο. Απόστολος Βαρθολομαίος και η αδελφή του Φιλίππου Miriam. Επικοινωνία μαζί τους. Ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής και έχει υπηρετήσει το λαό της υπόθεσης σωτηρίας. Κατ «αρχάς, οι ίδιοι οπλισμένοι εναντίον της οχιά, τον τρόπο τρελοί οι άνθρωποι θυσίασαν τιμά αυτό το πράγμα είναι ο Θεός. Οι προσευχές του σκότωσαν την οχιά, και γύρισε για να προσκυνήσουν τον έναν αληθινό Θεό, ο οποίος δημιούργησε τον ουρανό και τη γη. Έχοντας γίνει σε ένα μέρος που ονομάζεται «Herotopa», που προφήτευσε ότι θα λάμψει η χάρη του Θεού ότι ο τόπος αυτός θα είναι φοιτούν Voivod ουράνια δυνάμεις, St. Αρχαγγέλου Μιχαήλ, και ότι θα έκανε θαύματα εδώ. Όλα αυτά τα πράγματα έρθει να περάσει σύντομα. Όταν St. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης πήγε να κηρύξει το Ευαγγέλιο σε άλλες πόλεις, και του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου υπέστη από τον πονηρό, Βαρθολομαίο, και Miriam πήγε και σε άλλες χώρες – τότε η θέση σύμφωνα με την προφητεία του Αγίου Αποστόλου, εμφανίστηκε θαυματουργό νερό. Έτσι γεμίζουν με τα λόγια της Γραφής: «πρέπει νερά ξεσπάσει στην έρημο, και στη στέπα – ροών και της ξεραμένα έδαφος πρέπει να γίνει μια πισίνα, και η διψασμένη γη – στα ποτάμια του νερού? Στην κατοίκηση της δράκους, όπου κάθε λαϊκός, είναι χορτάρι με καλάμια και βούρλα και θα είναι εκεί .. ένας πολύ καλός τρόπος, και ο τρόπος που θα ονομάζεται ο τρόπος της αγιότητας « [7] ( Ησαΐας 35:. 6-8 .). Από το ποσό αυτό πηγής άρχισαν να έρχονται όχι μόνο τους πιστούς αλλά και άπιστοι, για τα θαύματα που διαπράττονται εκεί, ως ολόψυχη σωλήνα που ονομάζεται όλα εδώ? και όλοι ήπιαν και να πλύνετε από την πηγή αυτή ήταν επουλωθεί των ασθενειών τους, και πολλοί έλαβαν την υγεία, βαφτίστηκαν στο όνομα της Αγίας. Τριάδας.




Αυτή τη στιγμή, στη Λαοδίκεια, [8] υπήρξε κάποια ελληνικά, του οποίου μόνο η κόρη του ήταν χαζός από τη γέννησή του. Ο πατέρας της είναι πολύ θλιμμένοι για αυτά τα πράγματα και να θέσει μια μεγάλη προσπάθεια για να θεραπεύσει βουβαμάρα της, αλλά τίποτα δεν έχει επιτευχθεί σε αυτό, ήρθα σε μια βαθιά κατάθλιψη. Σε μια νύχτα, κοιμάται στο κρεβάτι του, είδε σε όραμα έναν άγγελο του Θεού, λάμπει σαν τον ήλιο. Αυτά τα πράγματα ήταν ένα όραμα, όχι επειδή ήταν άξιος, αλλά ότι μέσα από αυτό ήρθε σε γνώση της αλήθειας και να φέρει μαζί του και τους άλλους στο Θεό. Όταν είδε τον άγγελο, φοβόταν, αλλά την ίδια στιγμή άκουσε τέτοια λόγια από αυτόν:

– Αν θέλετε να επιτρέψετε τη γλώσσα της κόρης σας, στη συνέχεια, να την φέρει σε πηγές μου στο Herotope κοντά Ιεράπολη – να πιει το νερό από την πηγή αυτή, και τότε θα δείτε τη δόξα του Θεού.

Ξυπνάτε, αυτός ο άνθρωπος ήταν έκπληξη το όραμα και την πίστη του είπε, πήρε αμέσως την κόρη και έσπευσε της στο θαυματουργό νερό. Εκεί βρήκε πολλούς ανθρώπους, αντλεί αυτό το νερό, βάπτισε σε αυτό, και είχαν επουλωθεί των ασθενειών τους. Εκείνος τους ρώτησε:

– Ποιον θα καλέσει, αφού πλυθεί με αυτό το νερό;

Μπορούν του απάντησε:

– Καλούμε το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, που λέμε στην ενίσχυση και του Αγίου Μιχαήλ του Αρχαγγέλου ..

Στη συνέχεια, ο άνδρας σήκωσε τα μάτια του προς τον ουρανό και αυξάνοντας τα χέρια του, είπε:

– Πατέρα και τον Υιό και το Άγιο Ψυχή, – ο Χριστιανικός Θεός – ελέησον ημάς! Saint Michael, ο υπηρέτης του Θεού, να βοηθήσει και να θεραπεύσει την κόρη μου!

Ιδού, έμαθε από μια πηγή νερού και έχυσε με την πίστη στο στόμα της κόρης του? Nemoto συνδέονται αμέσως τη γλώσσα της χαλάρωσε στη δοξολογία του Θεού, και αυτή σαφώς είπε:

– Χριστιανικό Θεό, ελέησόν με! Saint Michael, βοήθησέ με!

Όλα ήταν εκεί θαύμασε τη δύναμη του Θεού και υμνούν το Άγιο. Τριάδα, διακοσμημένα βοήθεια του Αγίου Μιχαήλ ο Αρχάγγελος. Yellin καθώς είδε ότι η κόρη του είχε επουλωθεί, πολύ χαρούμενος και αμέσως βάφτισε, μαζί με την κόρη του και ολόκληρη την οικογένεια του, που είχε έρθει μαζί του. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης του είχε κατασκευαστεί πάνω από τη θαυματουργή πηγή του όμορφη εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ ο Αρχάγγελος, ο Διοικητής της ουράνιες δυνάμεις. Με μεγάλη λαμπρότητα διακόσμηση αυτό το πολύ εκκλησία και προσευχήθηκε πολύ σε αυτό, ένας Έλληνας ο οποίος επέστρεψε στο σπίτι του.\


Miracle of Archangel Michael at Chonae (Novgorod, 15th Century)
Θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ στίς Χώναις( Ιερά Μονή Νόβγκοροντ, του 15ου αιώνα μ.Χ.)

Στο 90ο έτος της κατασκευής της εκκλησίας αυτής ήρθε στην Ιεράπολη από μια δεκαετή αγόρι που ονομάζεται Άρχιππος? Οι γονείς του ήταν ένθερμη Χριστιανοί, και έφερε το γιο της στην ευσέβεια. Άρχιππος άρχισε να ζει στην εκκλησία του Αγίου Αρχάγγελος Μιχαήλ, παίζοντας με την υπηρεσία ponomarskuyu της. Το αγόρι άρχισε να καθοδηγείται στη ζωή του από τα εν λόγω κανόνας: από την εποχή εκείνη, έζησε στην εκκλησία, που υπηρετούν τον Θεό, ο ίδιος δεν μετέχουν της κοσμικής τρόφιμα και κρίμα: καθόλου κρέας, δεν κρασί, ακόμα και το ψωμί που δεν τρώνε, αλλά έφαγε odnoyu έρημο χόρτα, τα οποία συνέλεξε και βραστά? πήρε τροφή μία φορά την εβδομάδα, και χωρίς την pitiem άλας ως μόνο μια μικρή ποσότητα του νερού χρησιμοποιήθηκαν για αυτό. Μέσα από μια τέτοια αποχή αυτό το αγόρι σκότωσε τη σάρκα του, και αυτές οι αρετές παρέμεινε πάντοτε από τη νεολαία μέχρι το γήρας, με όλη την ψυχή μου και μετάληψη του Θεού, όπως εις την ζωή αιθέρια. Τα ρούχα του ήταν πολύ κακή: είχε μόνο δύο σάκους [9] , ένα εκ των οποίων γίνεται στο σώμα, και η άλλη που καλύπτει το κρεβάτι του στρωμένο με αιχμηρές πέτρες. Εκείνος της που καλύπτεται με λινάτσα για την είσοδο στο σπίτι του, δεν είδε ότι κοιμάται σε αιχμηρές πέτρες? κεφαλάρι υπηρέτησε ως μια μικρή τσάντα γεμάτη με αγκάθια γι «αυτόν. Αυτό ήταν το κρεβάτι του ευλογημένου αυτού ασκητή. Κοιμηθείτε καλά και να ξεκουραστείτε ήταν ως εξής: όταν ένιωσε την ανάγκη για ύπνο, τότε ξάπλωσε πάνω στις πέτρες και αιχμηρά αγκάθια – έτσι ώστε να ήταν πιο ξύπνιοι από τον ύπνο, και το υπόλοιπο ήταν περισσότερο μαρτύριο από την ειρήνη. Για κάποια χαλάρωση για το σώμα – που βρίσκεται σε σκληρές πέτρες, και ότι στο όνειρο, όταν το κεφάλι στηρίζεται πάνω στην οξεία Damned; Κάθε χρόνο, αλλάζοντας Άρχιππος ρούχα του του: το σάκο που φορούσε στο σώμα του, που καλύπτεται από το κρεβάτι του, και ότι ήταν στο κρεβάτι, έβαλε στον εαυτό του? μετά από ένα χρόνο και πάλι αλλάζοντας αυτές σάκο του. Έτσι, έχοντας καμία ημέρα ανάπαυσης, ούτε νύχτα, ο ταπεινωμένος σώμα του και κράτησε την ψυχή της, των δικτύων του εχθρού. Περνώντας τόσο κοντά και ατυχή τρόπο ζωής, το ευλογημένο Άρχιππος, κραυγάζει προς τον Θεό, και προσευχήθηκε:

– Δεν θα μου, Κύριε, αφήστε το να χαίρονται στη γη είναι μάταιη χαρά, αλλά τα μάτια μου δεν βλέπουν κανένα όφελος από αυτό τον κόσμο, και ας μην υπάρχει καμία παρηγοριά για μένα αυτή τη στιγμή της ζωής. Εκπληρώσει, Κύριε, τα μάτια μου έχουν δάκρυα της πνευματικής, ας συντριβή στην καρδιά μου και να διαμορφωθεί τρόπους μου, ότι εγώ μπορεί να σκοτώσει το σώμα μου και το πνεύμα μου να την υποδουλώσει στο τέλος της ημέρας. Τι οφέλη θα έχω Και αυτό είναι ευπαθή σάρκα μου δημιουργήθηκε από τη γη; Εκείνη, σαν ένα λουλούδι ανθοφορία το πρωί, το βράδυ στεγνώνει επίσης επάνω! Αλλά να μου δώσει, Κύριε, να εργαστούμε σκληρά για αυτό που είναι χρήσιμο για την ψυχή και για την αιώνια ζωή.


Εικόνα του 17ου αιώνα Ρωσία

Έτσι, προσευχή και έτσι να μάθουν, ευλογημένη Άρχιππος άρχισαν να μοιάζουν με τον άγγελο του Θεού, τη διεξαγωγή ουράνια ζωή στη γη. Και δεν είναι μόνο η σωτηρία των ιερών τη φροντίδα του, αλλά και για τη σωτηρία των άλλων, για πολλούς άπιστους στο Χριστό, γύρισε και τους βάφτισε. Οι ασεβείς Έλληνες, βλέποντας όλα αυτά, ευλόγησε Άρχιππος και αξιοζήλευτη, δεν υποφέρουν από τις ένδοξες θαύματα, είναι από την ιερή άνοιξη, μισούσε ζουν εκεί αυτή δίκαιος άνθρωπος. Συχνά επιτέθηκαν St. Άρχιππος, έσκισε τα μαλλιά και τα γένια του, και έπεσε στο έδαφος, καταπατείται και μετά από διάφορα βασανιστήρια έδιωξε. Αλλά το να είναι ισχυρό το πνεύμα όπως Adamant [10] , το ευλογημένο Άρχιππος θάρρος υπέμεινε όλα αυτά τα πράγματα από τους ειδωλολάτρες, και δεν αποκλίνουν από τον ιερό ναό, που υπηρετούν τον Θεό με ευλάβεια και η ευγένεια της καρδιάς του, και η φροντίδα για την σωτηρία των ψυχών.

Μόλις οι κακοί Έλληνες συγκεντρώθηκαν στο σύνολο, μίλησαν μεταξύ τους:

– Αν δεν προσγειωθεί zasyplem αυτή την πηγή και να μην σκοτώσει τον άνδρα, ντυμένος με κουρέλια, όλοι οι θεοί μας θα ταπεινωθεί εντελώς επειδή θεραπεύει.

Μετά από αυτό πήγε να γεμίσει τη γη, και το θαυματουργό νερό για να σκοτώσουν αθώους ανθρώπους – το ευλογημένο Άρχιππος. Πλησιάζοντας τον ιερό τόπο από δύο πλευρές – μερικοί από αυτούς έσπευσαν στην εκκλησία και στην πηγή, ενώ άλλοι έσπευσαν στο σπίτι του τα ευλογημένα Άρχιππος να τον σκοτώσει. Αλλά ο Κύριος, ο δίκαιος που ανησυχούν για την τύχη των μη δίνοντάς τους στα χέρια των αμαρτωλών, έχει κρατήσει τον υπηρέτη του από τις δολοφόνοι: ξαφνικά μουδιάζουν τα χέρια, έτσι ώστε να μην μπορεί να τους αγγίξει, και ο μοναχός. Από το νερό ήταν εξαιρετικό θαύμα: το συντομότερο το κακό πιο κοντά στην πηγή, αμέσως έξω από το νερό μια φλόγα της φωτιάς, και έσπευσαν να τον κακό, οδήγησε τους μακριά από την πηγή? έτσι ώστε αυτές οι παραβάτες έφυγαν από ντροπή από την πηγή και από την αναθ Άρχιππος, χωρίς να προκαλεί την οποιαδήποτε ζημιά. Ωστόσο, δεν μετανοήσουν sim θαύμα: τρίξιμο των δοντιών τους, δεν παύουν να καυχηθεί ότι θα καταστρέψει την πηγή της εκκλησίας, και ο υπουργός της εκκλησίας. Σε αυτό το μέρος υπήρχε ένα ποτάμι που ονομάζεται Χρυσός ρέει στην αριστερή πλευρά της εκκλησίας. Ο άδικος σχεδιάστηκε για να το βάλετε στο ιερό τόπο για την ιερή άνοιξη, αναμιγνύεται με το νερό του ποταμού, έχασε θαυματουργή δύναμή του. Αλλά όταν άρχισαν να οδηγούν τις επιδόσεις της κακίας σας, και έστειλε πάνω από την πηγή του ποταμού που πλημμύρισε, τότε ο ποταμός σύμφωνα με την εντολή του Θεού έδωσε πίδακες τους μια διαφορετική πορεία και έτρεξε κάτω από τη δεξιά πλευρά της εκκλησίας. Και πάλι, το κακό ντροπή πίσω στο σπίτι.




Υπήρχαν ακόμα δύο άλλους ποταμούς, ρέει από την ανατολή και πλησιάζει τον ιερό χώρο σε απόσταση τρία στάδια? Likokaper το όνομα του ενός από τον ποταμό, και από την άλλη – Kufos. Και οι δύο ποταμοί συναντιούνται στους πρόποδες ενός μεγάλου βουνού, ενώνονται μεταξύ τους και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, προχώρησε στην Λυκίας της χώρας [11] . Vselukavy διάβολος ενέπνευσε κακούς ανθρώπους κακία: τους δίδαξε να αφήσει τόσο το νερό των ποταμών σε μια θαυμαστή χώρα, έτσι ώστε να έπρεπε να καταστραφεί εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ ο Αρχάγγελος, και το νερό έπρεπε να χύσει St. πηγή και την επικοινωνία νεροχύτη. Άρχιππος. Village ίδια λέξη ήταν πολύ βολικό για την κατεύθυνση προς το νερό, διότι το ποτάμι βγήκε από τις βουνοκορφές, και η εκκλησία ήταν στο κάτω μέρος. Συμπαιγνία, το κακό έρχονται σε μεγάλους αριθμούς από όλες τις πόλεις στο χωριό και πήγε στο Λαοδικείας Εκκλησία. Κοντά στην εκκλησία βωμό ήταν μια τεράστια πέτρα? από αυτή την πέτρα, άρχισαν να σκάβουν βαθιά και πλατιά τάφρο, μέχρι τα βουνά, κάτω από το οποίο τα ποτάμια ενώνονται μεταξύ τους. Στη συνέχεια έσκαψαν την τάφρο με μεγάλη δυσκολία, με το οποίο θα μπορούσε να αρχίσει το νερό επάνω στο ναό, και πλημμύρισε ο ποταμός να έχουν συσσωρεύσει περισσότερο νερό? Δέκα ημέρες εργάστηκε κακούς σε αυτή την πολυσύχναστη επιχείρηση. Βλέποντας αυτό το πράγμα πονηρό μοναχός Άρχιππος έπεσε στην εκκλησία με το έδαφος και προσευχήθηκε στο Θεό με δάκρυα, ζητώντας βοήθεια σε μια ταχεία predstatel St. Αρχαγγέλου Μιχαήλ, οπότε κράτησε το ιερό τόπο του ναυαγίου και έδωσε τα χαρούμε εχθρών που προσπαθούν να καταστρέψουν το ιερό του Κυρίου.

– Μην αναχωρούν από αυτό το μέρος, – είπε ο ευλογημένος Άρχιππος – δεν πηγαίνουν έξω από την εκκλησία, αλλά ακόμη και να πεθάνουν εδώ, αν ο Θεός φυλάξοι νεροχύτη αυτό τον ιερό τόπο.

Μετά από δέκα ημέρες, όταν το νερό αυξήθηκε πολύ κακούς ανασκάφηκε από τον τόπο όπου το νερό ήταν να σπεύσει στην πορεία προετοιμασμένοι για αυτό, και αφήστε το ποτάμι στον ιερό ναό στην πρώτη ώρα της νύχτας? ίδιοι αναχώρησε από εκεί και έγινε υψηλή θέση στην αριστερή πλευρά, θέλουν να δουν το ναυάγιο του αγίου τόπου. Στη συνέχεια, το νερό τρέχουν κάτω, Κάτι ακούστηκε σαν βροντή. Rev. Άρχιππος, που είναι στην εκκλησία σε προσευχή, άκουσε τον ήχο του νερού και το πιο δύσκολο προσευχήθηκε στο Θεό και την Αγία Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που δεν βυθίστηκε αυτό το ιερό μέρος και χάρηκε, αλλά ντροπή ασεβείς εχθρούς? το όνομα του Κυρίου να δοξάζεται, και υπερυψωμένα αγγελική δύναμη και μεσιτεία. Και τραγούδησε ένα ψαλμό του Δαβίδ:

– «Οι πλημμύρες, Κύριε, οι πλημμύρες έχουν αρθεί φωνή τους, σηκώστε τα κύματα του ποταμού, όμως, της ισχυρότερη από το θόρυβο πολλών νερών, τα ισχυρά κύματα της θάλασσας, πανίσχυρη στην υψηλή μαρτυρίες Κυρίου σου αναμφίβολα αλήθεια σου σπίτι, Κύριε, την αγιότητα για πολλές ημέρες ...» ( Ψαλμ . 92: 3-5 ).

Όταν αυτά τα πράγματα τραγούδησε το ευλογημένο Άρχιππος, τότε άκουσα μια φωνή επιβλητική να φύγει από την εκκλησία. Βγαίνοντας από την εκκλησία, είδε τη μεγάλη predstatel και θεματοφύλακας της χριστιανικής αγώνα – Αγίου Μιχαήλ ο Αρχάγγελος, με τη μορφή του προστίμου και επιφανή σύζυγό όπως ο ίδιος κάποτε εμφανίστηκε στον προφήτη Δανιήλ ( Δαν 10. Sec.). Ευλογημένος Άρχιππος, δεν είναι σε θέση να το δει κανείς, για το φόβο έπεσε στο έδαφος.

Αρχάγγελος είπε:

– Μην φοβάστε – Σήκω, έλα σε μένα εδώ και δείτε τη δύναμη του Θεού σε αυτά τα νερά.

Ευλογημένος Άρχιππος σηκώθηκε και, πηγαίνοντας με το φόβο του κυβερνήτη των ουρανίων δυνάμεων σταμάτησε κατ «εντολή του του στην αριστερή πλευρά? δια του παρόντος είδε ένα πυλώνα της φωτιάς, ανυψώνεται από τη γη στον ουρανό. Όταν ήρθε το νερό κοντά Αρχάγγελος έθεσε το δεξί του χέρι και απεικονίζουν σημάδι του σταυρού πάνω από την επιφάνεια του νερού, δήλωσε:

– Μείνε εκεί!

Και αμέσως το νερό γύρισε την πλάτη. Έτσι, τους προφήτες: «Έχετε δει το νερό, και φοβήθηκαν» ( Ψαλμός 76 :. 17 ). Ποτάμια έγινε σαν ένα πέτρινο τοίχο, και ανέβηκε σε ύψος σαν ένα ψηλό βουνό. Μετά sim Αρχαγγέλου, στρέφονται προς το ναό, χτύπησε μια ράβδο σε μια τεράστια πέτρα, ο οποίος ήταν κοντά στο βωμό, και χαραγμένα σε αυτό το σημείο του σταυρού. Αμέσως ήρθε μια μεγάλη βροντή, το έδαφος σείστηκε και η πέτρα διάσπαση σε δύο, σχηματίζοντας ένα τεράστιο φαράγγι. Οι ακόλουθες λέξεις έχουν μιλήσει, ιδού, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ:

– Ναι, εδώ καταστρέφεται κάθε δύναμη soprotivnaya και να πάρει έτσι εδώ για να απαλλαγούμε από κάθε κακό όλοι όσοι έρχονται εδώ με την πίστη!

Τούτου λεχθέντος αυτά τα πράγματα, είπε Άρχιππος πάει στη δεξιά πλευρά. Όταν ο μοναχός πήγε πίσω στο Saint Michael Waters δυνατά διακήρυξε:

– Σύνδεση αυτά τα πράγματα στην κοιλάδα!

Και ευθύς το νερό κυλούσε με θόρυβο σε ένα πέτρινο ρωγμή και από τότε έρεε συνεχώς μέσα από την πέτρα από την sim. Εχθροί στην αριστερή πλευρά και αναμένει να δει το ναυάγιο του ιερού ναού, πέτρωσε με φόβο. Σώσει από βύθιση ναό του Αγίου και Άρχιππος, Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ ανέβηκε στον ουρανό, και ευλόγησε Άρχιππος ευχαρίστησε τον Θεό για την ένδοξη θαύμα και εξήρε την μεγάλη φύλακα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, για τη μεγάλη μεσιτεία του. Στη συνέχεια όλοι οι αντίπαλοι μπορούν να ντρέπεται, πιστοί ήταν επίσης μια μεγάλη χαρά, και έρχονται στο ναό Angelus και θαυμάσια πηγή μαζί με τον μοναχό Άρχιππος να δοξάζει το Θεό. Δεδομένου ότι ο χρόνος αποφάσισε να γιορτάσει την ημέρα κατά την οποία ένα θαύμα μέσα από την εμφάνιση του Αγγέλου. Rev. Άρχιππος έζησε για πολλά χρόνια στο χώρο, εργάζονται σκληρά τον Θεό, και πέθανε στον κόσμο, που είναι 70 χρόνων από τη γέννησή του. Οι πιστοί τον έθαψαν στον ίδιο χώρο, η οποία για το παραπάνω θαύμα που ονομάζεται «Μέλι», δηλαδή βουτιά [12] , επειδή αυτό είναι όπου το νερό βυθίστηκε στην πέτρα.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρω και άλλα θαύματα του Αγίου Μιχαήλ ο Αρχάγγελος, ευεργέτη της χριστιανικής οικογένειας.

Ανάμεσα στην Αδριατική θάλασσα και το βουνό που ονομάζεται Gargan [13] , υπάρχει μια πόλη της Siponto, μακριά από τα βουνά των 12.000 ποδιών [14] . Στην πόλη ήταν ένας πλούσιος άνθρωπος του οποίου τα κοπάδια βόσκουν κάτω από το βουνό Gargan. Μόλις είχε φύγει ένα βόδι στη χειρότερη θέση από το κοπάδι. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ζήτησε από τους σκλάβους του βοδιού, και τελικά βρέθηκε στην κορυφή του βουνού στην πόρτα της σπηλιάς. Θυμωμένος και κουρασμένος από την αναζήτηση, ο άνδρας πήρε ένα τόξο και ένα βέλος και το βάζουμε σε βόδι του, προκειμένου να τον σκοτώσει. Ξαφνικά ένα βέλος γυρίζει πίσω, χτύπησε ο ληστής. Ήταν μαζί του, όταν το είδα, φοβήθηκαν και δεν τόλμησαν να έρθουν κοντά στο σπήλαιο, επέστρεψαν στην πόλη, και είπε πως το περιστατικό. Μαθαίνοντας από αυτό, ο επίσκοπος της πόλης απηύθυνε προσευχή προς τον Θεό, ζητώντας του να αποκαλύψει τον μυστικό αυτής της πολύ Και εφάνη εις αυτόν σε όραμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, και ανακοίνωσε ότι είχε επιλέξει την ίδια τη χώρα, κατέχει αυτό και θέλει να τον στοιχειώνουν, και να βοηθήσει τους ανθρώπους που έρχονται να με την προσευχή. Ο επίσκοπος διακήρυξε το όραμα για τους ανθρώπους σε όλη την πόλη και διέταξε την τριήμερη νηστεία, μετά την οποία πήγε μαζί με τον κλήρο του και με όλους τους ανθρώπους στο βουνό. Η άνοδος σε αυτήν, βρήκαν την πέτρα σε μια σπηλιά κοντά στην είσοδο και δεν τολμούσε να πάει μέσα, αλλά έχουν κάνει δέηση πριν από την πόρτα. Δεδομένου ότι υπάρχουν συχνά οι άνθρωποι άρχισαν να έρχονται και να προσευχηθούν εκεί στο Θεό και του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Μόλις neapolitane [15] , ενώ εξακολουθεί να άπιστοι, συλλέγονται τα στρατεύματά του, ξαφνικά ήρθε να Siponto πόλη, προκειμένου να το πάρει και να καταστρέψει. Οι πολίτες ήταν σε μεγάλο φόβο. Στη συνέχεια, ο επίσκοπος διέταξε τους κατοίκους αυτής της πόλης με την τριήμερη νηστεία και την προσευχή για την απελευθέρωση από τα γύρω εχθρούς τους. Πριν από την έλευση της ημέρας που ορίστηκε για τη τελική καταστροφή των εχθρών της πόλης, τον κυβερνήτη των ουρανίων δυνάμεων, St. Αρχαγγέλου Μιχαήλ, εμφανίστηκε σε όραμα στον επίσκοπο και είπε:

– Αύριο στις 4:00 το απόγευμα οδήγησαν τους πολίτες της να οπλιστούν και να βγει από την πόλη ενάντια στους εχθρούς, και θα έρθω να σας βοηθήσει.

Ξυπνάτε, ο επίσκοπος είπε το όραμα σε όλους τους ανθρώπους, και τους έκανε πολύ ο Θεός προείπε νίκη επί των εθνών. Όταν ήρθε η 4η ώρα της ημέρας, υπήρχε μια ισχυρή βροντή και κοίταξε και είδε ένα σύννεφο όλα συγκλίνουν στο όρος Gargan. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει χρόνος στο Σινά ( Έξ. 19 Χ.), Φωτιά, καπνό, αστραπές και βροντές, έτσι ώστε το βουνό ήταν καλυμμένη με σύννεφα, και δίστασε. Ο εχθρός, βλέποντας αυτά τα πράγματα, φοβήθηκαν και έφυγαν? Οι πολίτες αντιλαμβάνονται επίσης ότι είχαν έρθει με την ενίσχυση της καλής θεματοφύλακα και υπερασπιστή των ταχεία επικοινωνία τους. Αρχάγγελος Μιχαήλ με ουράνια πολεμιστές του άνοιξε τις πύλες της πόλης και κυνήγησαν τους εχθρούς από το χτύπημα τους σαν στελέχη? Τους κυνηγούσε από πίσω, του Αγίου Μιχαήλ ο Αρχάγγελος τους χτύπησε από ύψος βροντές και αστραπές? έχασαν τη ζωή τους εκείνη την ημέρα 600 άτομα ήταν βροντές και κεραυνούς. Siponto πολίτες κυνήγησε τον εχθρό στη Νάπολη και από τους διοικητές των ουρανίων δυνάμεων τους νίκησαν, επέστρεψε θριαμβευτικά στην πόλη του. Από τότε neapolitane, να γνωρίζουν το ισχυρό χέρι του Παντοδύναμου Θεού, έλαβε την ιερή πίστη. Sipontiyskie τους πολίτες, συγκεντρώθηκαν όλα τα επίσκοπος και ιερείς, πήγε στο βουνό, το οποίο ήταν φοβερό φαινόμενο, θέλοντας εκεί να δώσει τις ευχαριστίες προς τον Θεό και να τον βοηθό του, τον άγιο Αρχαγγέλου Μιχαήλ και όλα τα ουράνια δυνάμεις. Καθώς πλησίαζαν την πόρτα του σπηλαίου, βρήκαν ένα μικρό μονοπάτι πάνω στο μάρμαρο του ανθρώπινου ποδιού, καθώς και σφραγίδα, όπως ήταν, στην ελώδη έδαφος. Στη συνέχεια, είπε το ένα στο άλλο:

– Αυτό είναι πραγματικά το Άγιο Αρχάγγελο Μιχαήλ άφησε εκεί σηματοδοτήσει την επίσκεψή του από τότε που ήταν εδώ, μας έσωσε από τους εχθρούς μας.

Υποκύπτοντας, φίλησε το κομμάτι και οι οποίοι έχουν διαπράξει moleben, στην ευχάριστη θέση να έχουν μια τέτοια κηδεμόνα και το ίδιο προστάτης, και να δώσει χάρη στο Θεό. Στη θέση αποφάσισαν να χτίσουν μια εκκλησία προς τιμήν του Αγίου Μιχαήλ ο Αρχάγγελος. Όταν ξεκίνησε την κατασκευή, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ εμφανίστηκε στον επίσκοπο και πάλι και είπε:

– Μην πάρετε τη φροντίδα του κτιρίου εκκλησία, εγώ χωρίς εργασία σας έχει ετοιμάσει το ναό υπάρχει επί του παρόντος μόνο το εισάγετε. Είσαι από την επόμενη μέρα έχει δεσμευτεί στην Θεία Λειτουργία και την κοινωνία των πιστών Αγίου Θεία Μυστήρια.

Μετά από αυτό το όραμα Επίσκοπος διέταξε όλους τους ανθρώπους να προετοιμαστούν για την κοινωνία του Αγίου Κοινωνία και πήγε μαζί τους, καθιστώντας moleben. Όταν ήρθαν στον ιερό τόπο όπου για να εμφανίσετε τα μαρμάρινα ιερά πόδια, βρήκαν λαξευμένη σε πέτρα μικρή εκκλησία μέσα σε μια σπηλιά? τοίχο που δεν είχε ομαλή, το ίδιο ύψος ήταν διαφορετική: στο ένα μέρος που μπορείτε να πάρετε ένα κεφάλι, και η άλλη πλευρά ήταν αδύνατο να επιτευχθεί. – Από αυτό κατέστη σαφές στους ανθρώπους που ο Θεός ψάχνει για στην εκκλησία δεν είναι πολύτιμους λίθους, και μια καθαρή καρδιά. Δείτε, σε αυτή την εκκλησία καλύφθηκε με ένα μωβ πέπλο? Επίσκοπος γίνει πάνω σε αυτό το θρόνο της Θείας Λειτουργίας και την κοινωνία των πιστών Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μυστηρίων. Ο βωμός είναι στη βόρεια πλευρά άρχισε να αιμορραγεί από την κορυφή του νερού – καθαρό, νόστιμο, πολύ ελαφριά και η θαυματουργή, που τρώει, πόνος όλοι ήταν επουλωθεί από την κοινωνία των Αγίων Μυστηρίων, και πολλά άλλα αναρίθμητα θαύματα έγιναν στην εκκλησία μέσω των προσευχών του Αγίου Αρχάγγελος Μιχαήλ. Επίσκοπος χτίστηκε η εκκλησία του κελιού του και εκεί έβαλε τους ιερείς, διακόνους, αναγνώστες και τραγουδιστές. ότι υπήρχε μια καθημερινή πορεία σε μια υπηρεσία εκκλησία για τη δόξα του Θεού και προς τιμήν του Αγίου Αρχάγγελος Μιχαήλ.

Επίσης να αναφέρω το θαύμα που έγινε στο Άγιον Όρος [16] . Στις ημέρες των ευσεβών βουλγαρικής βασιλιάδες ζήσει μια πλούσια και διακεκριμένη άνθρωπος που ονομάζεται Δοχειαρίου. Μόλις, επιθυμώντας ικανοποιημένος ο Θεός, θέλησε να είναι ένας μοναχός. Λαμβάνοντας ένα πολύ χρυσό, πήγε να επισκεφθούν τις ιερές μονές του βουνού και από εκεί να ψάξουν για ένα βολικό μέρος για μια διευθέτηση. Παρακάμπτοντας πολλά μοναστήρια και διανέμονται πολλά ελεημοσύνη, έφυγε από το μοναστήρι της ευλογημένης Αθανασίου και πήγε από τη Θεσσαλονίκη [17] στην ακτή της θάλασσας. Εδώ βρήκε ένα πολύ όμορφο μέρος με το νόστιμο νερά και πλούσια βλάστηση? κατοίκων σε αυτόν τον τόπο αλλά κανείς δεν ήταν εκεί. Αυτό το μέρος αγαπούσε, και σχεδίαζε να εγκατασταθούν εδώ και να οικοδομήσουμε ένα μοναστήρι. Επιμελώς το χέρι στο θέμα, σύντομα έφερε την επιθυμία του σε εκτέλεση. Πρώτα έχτισε μια όμορφη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, και στη συνέχεια να δημιουργήσει ένα μοναστήρι και την αντιστάθμιση πέτρινους τοίχους. Επικαλούμενη όλα αυτά τα πράγματα στη σωστή σειρά, πήρε σε αυτό το μοναστήρι μοναστικό τρόπο. Αλλά το πλήθος του χρυσού κτιρίων αυτό δεν ήταν αρκετό, οπότε δεν θα μπορούσε να διακοσμήσει την εκκλησία με όλο το μεγαλείο. Μετά την τοποθέτηση την ελπίδα στην βοήθεια του Θεού, είπε:

– Αν ο Κύριος ο Θεός θέλει να δοξάσει αυτόν τον τόπο, τότε ο ίδιος με την αλιεία για τη διακόσμηση της εκκλησίας? ας είναι το θέλημά Του!

Ενάντια στο Άγιο Όρος είναι ένα νησί που ονομάζεται Λιβάδι, βρίσκεται σε θαλάσσια διαδρομή μιας ημέρας? έζησε εκεί και βοσκή κτηνοτρόφοι βοοειδών, όπως η τοποθεσία ήταν πολύ βολικό για βοσκή. Το νησί έχει τεθεί σε ένα ερημικό μέρος υψηλό πυλώνα πέτρα? για το πόλο ήταν ένα πέτρινο είδωλο, το οποίο γράφτηκε στα ελληνικά: «Όποιος με χτύπησε στο επάνω μέρος της συσκευής βρίσκει χρυσό.» Πολλοί έχουν προσπαθήσει να ανακαλύψουν: αν είναι αλήθεια – και ξυλοκοπήθηκε στο είδωλο κεφάλι, αλλά δεν βρήκε τίποτα. Αυτό συνέβη το ίδιο, ενώ ένας νεαρός άνδρας κοντά στις εκβολές του εν λόγω βόδια στήλη? ο νεαρός άνδρας ήταν πολύ έξυπνη και γνώσεις. Μετά την ανάγνωση της επιγραφής, γίνεται πάνω σε στύλο, χτύπησε το κεφάλι του ειδώλου του, όπως έπραξε άλλοι, να βρείτε το χρυσό – αλλά δεν βρήκε τίποτα. Τότε σκέφτηκε ότι ίσως ο χρυσός είναι θαμμένος στο έδαφος και, με τον ήλιο να δύει, είδε όπου τελειώνει στο έδαφος τη σκιά της στήλης και του τόπου όπου τελειώνει η σκιά του κεφαλιού του ειδώλου του, άρχισε να σκάβει το έδαφος, που ψάχνουν για θησαυρό, αλλά και δεν βρήκα τίποτα εδώ. Όταν ανέτειλε ο ήλιος, ο ίδιος άρχισαν πάλι να δούμε πού τελειώνει η σκιά του θέση, και εκεί άρχισε να σκάβει. Όπως ήταν το σκάψιμο, τότε άκουσα τον τόπο έναν ήχο και συνειδητοποίησα ότι αυτό το μέρος είναι κρυμμένο θησαυρό, έγινε πιο δύσκολο και σκάψουμε dorylsya zhernovnogo πέτρα, τόσο μεγάλο που δεν μπορούσε να σηκώσει ακόμη. Φτάνοντας έξω από την πέτρα τρύπα, βρήκε ένα πολύ χρυσό και το διαλογισμό, δεν ξέρουν τι να κάνουν με αυτό.

– Αν μου πει κανείς για το χρυσό, – σκέφτηκε – πώς θα μπορούσα να μην σκοτωθεί εξαιτίας της.

Αλλά ο Θεός, ακούγοντας τις προσευχές των πρεσβυτέρων των ανωτέρω, να φροντίζει για τη διακόσμηση του ιερού ναού, ο νεαρός άνδρας τον ενέπνευσε να πάει στο Άγιο Όρος σε ένα από τα μοναστήρια και να πει ο ηγούμενος της βρέθηκε θησαυρός. Ο νεαρός το έκανε. Λαμβάνοντας μερικά χρυσά νομίσματα στην απόδειξη της εύρημά του, ήρθε σε ένα χωριό που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, και προσέλαβε υπάρχει ένας άνθρωπος που τον έφερε στο Άγιον Όρος. Κατά την κρίση του Θεού, στάθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου του προαναφερθέντος νεόκτιστο μοναστήρι, που ονομάζεται για οικοδόμο του Δοχειαρίου. Ο μεταφορέας επέστρεψε στο χωριό του, και το αγόρι πήγε στο μοναστήρι. Βλέποντας εκεί ηγούμενο, του είπε ότι είχε βρει ένα θησαυρό στη λεπτομέρεια. Ηγούμενος hath σκηνοθέτησε το έργο του Θεού? κάλεσε τρεις μοναχούς και περνώντας τους για να ακούσουν από τα αγόρια, τους έστειλε μαζί του, έτσι ώστε να φέρει το χρυσό που βρέθηκε στο μοναστήρι. Οι μοναχοί βιαστικά πήγε σε μια βάρκα και ταξίδεψε στο νησί, έχουν φτάσει το πόλο γύρω από τον οποίο είχε ταφεί ο χρυσός. Όταν πήραν μια μυλόπετρα, τότε κάτω από το βρήκαν ένα καζάνι γεμάτο χρυσάφι, και πολύ χαρούμενος. Αλλά το πανάρχαιο εχθρό του ανθρώπινου γένους, μισητής όλου του καλού, το διάβολο, βάλτε μία από αυτές τις μοναχών απογοήτευση μέσα από την εχθρότητα σκέφτηκε, και είπε σε έναν άλλο μοναχό:

– Αδελφέ, τι χρειαζόμαστε για να μεταφέρουν αυτά τα πράγματα στον ηγούμενο του χρυσού! Ο Θεός τον έστειλε σε εμάς σε αυτό το χρυσό εμείς οι ίδιοι μας να οικοδομήσουμε ένα σπίτι και να ανεγείρει ένα μοναστήρι.

Όταν ο άλλος του είπε: «Πώς μπορούμε να κρύψει το χρυσό;» – Εκείνος απάντησε:

– Τα πάντα είναι στο χέρι μας ότι μπορούμε να ρίξει αυτό το νεαρό άνδρα στη θάλασσα, και στη συνέχεια εναντίον μας δεν θα υπάρχουν μάρτυρες.

Με συμφωνία, έτσι είπαν ότι το ένα τρίτο μοναχός? αλλά, όντας Θεός φοβούμενος, είπε:

– Όχι, ο αδελφός, δεν τολμούν να κάνουν: δεν σκοτώνουν το παιδί, αλλά μαζί και τις ψυχές τους για το χρυσό.

Αλλά δεν ακούτε παραινέσεις του, άρχισαν να τον αναγκάσει να είναι ομόφωνη μαζί τους και τελικά είπε:

– Αν δεν θα είναι μαζί μας την ίδια στιγμή, εμείς σας και την καταστροφή είναι μαζί με το παιδί.

Αδελφός είδε συντριπτική κακό πρόθεσή τους, φοβούνται ότι δεν καταστράφηκε, και είπε:

– Αν νομίζετε ότι έτσι, τότε κάνετε όπως σας παρακαλώ? Ορκίζομαι στο όνομα του Θεού, ότι κανείς από αυτά τα πράγματα δεν θα το πω, και δεν θα σας ζητήσει το χρυσό.

Έτσι, υιοθετώντας όρκο λόγο μου, ήταν σιωπηλή. Πήραν το χρυσό και η πέτρα, το οποίο ήταν καλυμμένο με χρυσό, που έφερε στο πλοίο και κάθισε σε αυτό, μαζί με το παλικάρι, κολύμπησε σε μοναστήρι. Όταν ήταν στο βαθύ μέρος, στη συνέχεια επιτέθηκαν το αγόρι και άρχισε να το συνδέσει με το λαιμό πέτρα. Το αγόρι, συνειδητοποιώντας ότι θέλουν να κάνουν μαζί του, άρχισε να κλαίει και να θρηνεί για να τους παρακαλέσω, οπότε δεν τον κατέστρεψαν, χωρίς όμως αποτέλεσμα: οι πονηροί μοναχού, έχοντας απολιθωμένο την καρδιά και την ψυχή zlatolyubivuyu, δεν φοβόταν τον Θεό, δεν έχει τσιμπηθεί με δάκρυα το παιδί και δεν ακούει ταπεινή παρακλήσεις του? άρπαξε το αγόρι, που τον έριξε με μια πέτρα στα βάθη της θάλασσας, και αμέσως πήγε προς τα κάτω. Υπήρξε μια νύχτα, όταν δεν υπήρχε αυτή η κτηνωδία. Ελεήμων Θεός κοιτάζει κάτω από το ύψος στο πικρό κλάμα αγόρι, ο οποίος είδε άμεμπτη πνιγμό του, έστειλε ένα θεματοφύλακας της ανθρώπινης φυλής Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ, έτσι πήρε στο ίδιο επίπεδο με τον πυθμένα της θάλασσας, και να το φέρει στη ζωή στην εκκλησία. Έτσι, αυτά τα πράγματα και ολοκληρωμένος. Ξαφνικά, ο νεαρός άνδρας κατέληξε να είναι κοντά στο St. γεύμα με μια πέτρα κρεμαστεί γύρω από το λαιμό του. Όταν ο χρόνος υπηρεσίας του Όρθρου, η εκκλησιάρχη [18] πήγε στην εκκλησία για να ανάψουν κεριά και να ξεκινήσετε μια κλήση το πρωί λατρεία. Αυτή τη στιγμή άκουσε μια ανθρώπινη φωνή στο βωμό, και γκρίνια? Ήταν πολύ φοβισμένος και πήγε να μιλήσει γι «αυτό και τον ηγούμενο. Ηγούμενος τον αποκάλεσε δειλό και λιπόψυχους, και του είπε να πάει στην εκκλησία και πάλι. Όταν ήρθε πίσω για δεύτερη φορά, άκουσε και πάλι την ίδια φωνή και πάλι και επέστρεψε στον ηγούμενο. Τότε ο ηγούμενος πήγε στην εκκλησία μαζί του και άκουσε τη φωνή του, περπάτησε στο βωμό? Εκεί βρήκε το παιδί που βρίσκεται κοντά στο St. γεύμα με το λαιμό του δεμένο σε μια πέτρα? με τα ενδύματά του κυλούσε με θαλασσινό νερό. Ηγούμενος ήξερε το παλικάρι και ρώτησε,

– Τι συνέβη σε σας, ο γιος μου, και πώς μπορείτε να πάρετε εδώ;

Το αγόρι ξύπνησε σαν από τον ύπνο και είπε:

– Οι μάγκας μοναχούς, τους οποίους έστειλε σε μένα για τον βρήκε χρυσό, πέτρα δεμένη στο λαιμό μου και μου έριξε στη θάλασσα. Βυθίστηκε στον πυθμένα, είδα δύο άνδρες, έλαμψε σαν τον ήλιο, και άκουσα να μιλήσουν μεταξύ τους? ένας είπε στον άλλο: «Αρχαγγέλου Μιχαήλ φέρει αυτό το αγόρι στη μονή Δοχειαρίου!» Αφού άκουσε αυτό, ήρθα σε απώλεια των αισθήσεων και δεν ξέρω πώς ο ίδιος που βρέθηκαν εδώ.

Κατόπιν την ιστορία του νεαρού άνδρα, ο ηγούμενος θαύμασε και δόξασε τον Θεό, ο οποίος κάνει θαυμάσια και ένδοξη θαύματα. Στη συνέχεια, είπε στον υπηρέτη του:

– Μείνε, ο γιος μου, σε αυτή τη θέση μέχρι το πρωί, μέχρι το έγκλειστα θυμό.

Στη συνέχεια, βγήκε και έκλεισε την εκκλησία, τιμωρείται εκκλησιάρχη ότι δεν το πω σε κανέναν γι «αυτό, Όρθρος ίδια ηγούμενος διέταξε να υπηρετήσει στον προθάλαμο. Ιδού, πρόσθεσε εκκλησιάρχη:

– Αν κάποιος θα πει, γιατί όχι στην εκκλησία, και στον προθάλαμο τραγουδιέται Όρθρος; – Η απάντηση, είπε έτσι ο ηγούμενος.

Το πρωί οι εν λόγω δολοφόνοι ήρθε στο μοναστήρι, και έκρυψε το χρυσό αλλού. Βλέποντάς τους, ο ηγούμενος βγήκε να τους συναντήσει και ζήτησε, μαζί με το υπόλοιπο των αδελφών:

– Ως εκ τούτου, χθες πήγε σε τέσσερις και τρεις πίσω τώρα; – Πού είναι το τέταρτο;

Είναι σε αυτό θυμωμένα απάντησε:

– Πατέρα, παλικάρι, και να μας εξαπάτησε, λέγοντας ότι είχε βρει το χρυσό? τίποτα δεν θα μπορούσε να μας δείξει, για, και δεν ξέρει τίποτα της ντροπής κάπου εξαφανίστηκαν? έχουμε ψάξει γι «αυτόν, αλλά δεν μπορούσα να βρω ένα, και θα σας επιστραφούν.

Ηγούμενος, λέγοντας το εξής: «Ο Θεός θα γίνει» – πήγε μαζί τους στο μοναστήρι. Φέρτε τους στην εκκλησία, όπου ο νεαρός άνδρας βάζει με ρούχα που εξακολουθεί να ρέει το νερό, ο ίδιος έδειξε να τους και ρώτησε:

– Και ποιος είναι αυτός;

Βλέποντας το αγόρι, που ήταν τρομοκρατημένος και στάθηκε πέτρωσε όπως: μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα μπορούσε να απαντήσει, αλλά επιτέλους, αν και απρόθυμα, παραδέχθηκε το έγκλημά του και μας είπε πού έκρυψε το βρει χρυσό. Τότε ο ηγούμενος έστειλε έναν πιστό αδελφό, και έφεραν το χρυσό που βρέθηκε στο μοναστήρι. Ακρόαση για το θαυματουργό εκδήλωση η οικογένεια σε όλο το άγιο βουνό, οι μοναχοί από όλα τα μοναστήρια ενώθηκαν για να δείτε αυτά τα πράγματα ένδοξο θαύμα. Έχοντας κάνει τον καθεδρικό ναό, μετονόμασαν την εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ του Αρχαγγέλου, και στο όνομα του Αγίου Νικολάου χτίστηκε μια άλλη εκκλησία. Οι δύο αυτές ασεβείς δολοφόνους καταράστηκε και πετάξουν έξω από το μοναστήρι, το τρίτο μοναχός, που δεν συμφωνούν με το ναυάγιο του παλικάρι, και έδωσε το έγκλημα, αθωώθηκε. Απαλλαγείτε από πνιγμό αγόρι βάλει στο μοναστικό τρόπο, και έγινε ένας καλός και αυστηρός ασκητής μοναχός. Μετά από αυτό ο ηγούμενος έφερε σ «αυτόν το χρυσό υπέροχα διακοσμημένο εκκλησία και έχτισε και πάλι μια πολύ όμορφη βεράντα? πέτρα, την οποία ο νεαρός ρίχτηκε στη θάλασσα, τέθηκε σε τοίχο για να γίνει γνωστό σε όλους εκδηλωθεί ένα θαύμα. Όταν ο ηγούμενος απεβίωσε, αντ «αυτού έγινε ηγούμενος ξεφορτώθηκε το ναυάγιο του μοναχού. Έχοντας ζήσει παρακαλώντας στο Θεό, και πήγε στα φθαρμένα χέρια Κυρίου, Αγ. Αρχαγγέλου Μιχαήλ, όπως είχαν προηγουμένως κινηθεί από τη θάλασσα στην εκκλησία.

Όλα αυτά τα πράγματα επαινέσω τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, και μεγεθύνει για πάντα St. Αρχάγγελος Μιχαήλ.


σημειώσεις

[1] Ο Κολοσσός – μια πόλη στο νότιο-δυτικό τμήμα της Φρυγίας, ενώ Λύκο ποταμό, κοντά Λαοδίκεια. Σε 10 χρόνια της βασιλείας του Νέρωνα (64 μ.Χ.) Κολοσσός καταστράφηκε από σεισμό? μετά πάλι έχει κατασκευαστεί, αλλά ποτέ δεν επιτευχθεί το ίδιο φήμη. Στη συνέχεια το όνομά του ακονίζει. Σήμερα είναι ένα μικρό χωριό σε μια από τις ράμπες Jonas Βουνό, όπου σώζονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Colossae. Ένα από τα γράμματα επάνω. Ο Παύλος λέει στους ανθρώπους αυτής της πόλης. – Εκκλησία των Αγίων. Αρχαγγέλου Μιχαήλ υπήρχε από την αρχαιότητα στην πόλη.

[2] Ιεράπολη (από την ελληνική για «ιερή πόλη».) – Μια πόλη στη Μικρά Ασία, στη Φρυγία. Στάθηκε κοντά στην πόλη και τους Κολοσσούς του Λαοδικείας, σχεδόν συνδέει ποταμών Λύκου και Μαιάνδρου. Το νεότερο όνομα της πόλης: Rambuk-Kalesi (βαμβάκι πόλη). Ιεράπολη ήταν κάποτε ο επίσκοπος, ο οποίος ήταν παρών κατά την Πρώτη Σύνοδο της Νίκαιας το 325 μ.Χ. στην Ιεράπολη, από τον τρόπο, όπως βλέπουμε εδώ από την προτεινόμενη αφήγηση, δίδαξε και μαρτύρησε St. ap. Philippe.

[3] Σιλωάμ – πηγή Σιλωάμ ή το νερό, και κανόνισε μαζί του πισίνα Σιλωάμ βρίσκεται στο νότιο-ανατολική πλευρά της Ιερουσαλήμ, στους πρόποδες των βουνών της Σιών και Μοριά. Από την πηγή Σιλωάμ στην Αγία Γραφή αναφέρεται 3 ή 4 φορές, και με τον τρόπο που οι ευαγγελιστές Ιωάννη και Λουκά. (Βλ. Ιωάννου 5: 5. 9: 7-11 ? Λουκάς 13: 4 ).

[4] Viper – δηλητηριώδες φίδι το μέγεθος περίπου 12 πόδια ή περισσότερο. Τσιμπήθηκε από πολύ επικίνδυνο και στις περισσότερες περιπτώσεις τελειώνει με την επικείμενη και αναπόφευκτη θάνατο. Στην Αγία Γραφή φίδια γενικά παρουσιάζονται τρομακτικό και επικίνδυνα ζώα, με την οποία ένα άτομο πρέπει να ζήσει μόνιμα σε πόλεμο. Χρησιμεύουν ως τρόπο όλα αυτά που από τη φύση του προκαλεί βλάβη και θάνατο ( Εκκλησιαστής 10 :. 11 ? Παροιμίες 21 :. 31-33 ? Matthew 7: 10 ).

[5] Έφεσο, στο Αιγαίο, ήταν μια σημαντική εμπορική πόλη της Μικράς Ασίας.

[6] Άρτεμις – ή Diana – γνωστή ειδωλολατρική θεά των Ελλήνων, προσωποποιείται το φεγγάρι, και θεωρήθηκε για την προστασία των δασών και του κυνηγιού. Υπηρετώντας αυτή τη θεά αποστέλλονται με μεγάλη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια? ιδιαίτερα της τιμάται στην Έφεσο.

[7] Σε αυτό το σημείο, μια σημαντική ανακάλυψη. Ησαΐας επισημαίνει τις μεγάλες συνέπειες που θα πρέπει να ακολουθείται από τον ερχομό του Σωτήρα του κόσμου. Στη συνέχεια «ροή ολόκληρο ρεύματα (σπάσει) το νερό στην έρημο, και έτσι στη γη των ερημιές φαίνεται ξηρό ή κοιλάδα,» και στη συνέχεια «περιοχή άνυδρη θα μετατραπεί σε μια λίμνη, και σε ξερή πηγή νερού της γης θα είναι: (έτσι) θα υπάρξει ένα διασκεδαστικό πουλί, θα υπάρξει αναπτύσσονται ζαχαροκάλαμο και λιβάδια θα είναι. «

[8] Λαοδικείας – η κύρια πόλη της Φρυγίας, στη νοτιο-δυτικά του, κοντά στην πόλη του Κολοσσού, με τον ποταμό Λύκο. Η Λαοδικείας Εκκλησία ήταν ένα από τα επτά διάσημες εκκλησίες της Μικράς Ασίας που αναφέρονται στην Αποκάλυψη. Στην ιστορία της εκκλησίας της Λαοδίκειας είναι γνωστή για την πρώην υπάρχει ο καθεδρικός ναός (περίπου 365 g), άφησε λεπτομερείς κανόνες σχετικά με τη σειρά της λατρείας, την ηθική συμπεριφορά των κληρικών και των λαϊκών, και οι διάφορες παρανοήσεις ότι ο χρόνος.

[9] λινάτσα – μια τσάντα της λινάτσα ή άξονα – κουρέλια, τα μαλλιά-shirt.

[10] Adamant (διαμάντι) – πέτρα, έχοντας το κάστρο που αντλεί άλλες πέτρες, ο ίδιος δεν έχει λάβει από τη βλάβη. Αυτό το όνομα δίνεται στη βιβλιογραφία εκκλησία, πολλοί πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας, η οποία φημίζεται για την σταθερότητα του πίστη και χαρακτήρα.

[11] Λυκίας – μια επαρχία της Μικράς Ασίας. Είναι συνορεύει στα βόρεια με Πισιδίας, στα ανατολικά – από την Παμφυλία, στο νότο – με την Παμφυλία ή ακόμα και τη Μεσόγειο Θάλασσα, στα δυτικά με Karieyu. Από τις πόλεις της Λυκίας στην Αγία Γραφή αναφέρει τα Πάταρα και Μύρα. Στα Πάταρα σύντομα σταμάτησε επάνω. Παύλος, επιστρέφοντας από το τρίτο ταξίδι του στην Ιερουσαλήμ (Deyan.21: 1). Πάταρα και Μύρα είναι ιδιαίτερα γνωστή για τους πιστούς στην ιστορία του Αγίου Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων. Πάταρα της Λυκίας ήταν πατρίδα του, και ήταν επίσκοπος Μύρων.

[12] «Jonas» (Γρ.) – Μια τρύπα, κοιλότητα, σχισμή.

[13] Gargan – ασβεστόλιθος βουνό στην ανατολική ακτή της Κεντρικής Ιταλίας. Όρος Gargan αναφέρεται στους αρχαίους προ-χριστιανική συγγραφείς: ο Στράβων, Μελά, ο Βιργίλιος και άλλοι.

[14] Το πόδι – μέτρο της απόστασης? κατά τη γνώμη μας, περίπου 4 ίντσες12.000 πόδια μέχρι περίπου 2 μίλια.

[15] Δηλαδή, Νάπολη κάτοικος. Νάπολη, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Βασιλείου της Ιταλίας με το ίδιο όνομα, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του κόλπου της Νάπολης.

[16] Όρος Όρος – μια στενή ορεινή χερσόνησο, προεξέχει έξω στο αρχιπέλαγος. Άγιον Όρος (Άθως διαφορετικά) – ένας από τους πιο σεβαστούς ιερούς τόπους της ανατολικής ορθόδοξο κόσμο και το επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές. Επί του παρόντος, στον Άθω βρίσκεται 20 μεγάλα μοναστήρια, σκήτες και πολλά άλλα μεμονωμένο κύτταρο.

[17] Solun (Θεσσαλονίκη αλλιώς) – η πρωτεύουσα μιας από τις περιοχές της Μακεδονίας. Στη Θεσσαλονίκη ο Απόστολος Παύλος κήρυξε το Ευαγγέλιο? δύο από τις επιστολές του γραμμένο στους κατοίκους της εν λόγω περιοχής και της πόλης.


[18] Ekklesiarh (Γρ. Επικεφαλής της εκκλησίας), έπρεπε να παρακολουθήσετε το κτίριο της εκκλησίας και την καθαρότητα του, καθώς και τη σειρά της λατρείας στη μονή, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εκκλησίας του Χάρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου